Wkudk

Hvordan at rengøre og vedligeholde en klarinet


Når du er færdig med at spille din klarinet, og du er klar til at gemme det i tilfældet, bør klarinet rengøres ordentligt. Dette fjerner spyt, der bliver inde i instrumentet fra da det blev brugt. Det holder også det skinnende og rene. Dette er en delikat instrument, og hvis du ønsker det til at lyde godt, det skal holdes i god stand. Vær forsigtig, når at sætte det tilbage i sagen.

Steps

Hvordan at rengøre og vedligeholde en klarinet. Fjern reed efter at spille og opbevar det i et rør holder til tørre.
Hvordan at rengøre og vedligeholde en klarinet. Fjern reed efter at spille og opbevar det i et rør holder til tørre.
 1. 1
  Fjern reed efter at spille og opbevar det i et rør holder til tørre. Sæt resten af ​​klarinet på et sikkert sted, der ikke er for varmt eller for koldt. Lad den ikke stå på enden, medmindre du har en klarinet stativ (det holder din klarinet oprejst, og kan normalt foldes og opbevares i klokken), da det kan vælte.
 2. 2
  Brug din pudseklud til at tørre fingeraftryk fra ligatur og keywork. Derefter forsigtigt placere klud tilbage i din sag. Brug ikke nogen form for metal polish (medmindre klarinetten er alt metal, nemlig: sølv) eller andet stof på dit instrument, bortset fra centrale olie og kork fedt. Nøgle olien gør tasterne flytte lettere, og kork fedt gør montage gå glattere og holder proppen tørrer ud.
 3. 3
  Brug din svaber (lavet af silke, intet andet, kan andre materialer beskadige indersiden), og slip klud vægt og snoren gennem klarinetten fra bell til mundstykke og træk den igennem. Du kan have at gøre dette flere gange. Tag stykkerne fra hinanden og tør tapper (disse er de steder, hvor leddene i hornet passer sammen.) Så lad vatpinden tørre, før du sætter den i sagen, ellers dine nøgler vil blive misfarvet.
 4. 4
  Få nogle kork fedt. Smør propper ved at gnide kork fedt på dem med fingrene. Kork fedt kommer i mange forskellige former, men de mest almindelige ligner læbepomade. Men læbepomade er ikke en hensigtsmæssig erstatning for kork fedt, og kork fedt kan være giftige ved indtagelse, så ikke forveksle de to. Du behøver ikke at gøre dette, hver gang du tager din klarinet fra hinanden, eller endda meget ofte, som alt for meget kork fedt vil svække flyderne og gøre dem tilbøjelige til at bryde ud. Bare undersøge dine propper regelmæssigt og anvende kork fedt efter behov afhængigt af tørhed eller slitage i kork. Du skal muligvis fedt dem oftere i de tørre vintermåneder. Hvis instrumentet er svært at sætte sammen eller skille lægge kork fedt på propper.
 5. 5
  Tag din rengøring klud og polere nøglerne til at fjerne fingeraftryk og snavs. Så kan du, hvis det er nødvendigt, tage din støvning stick. Støvende sticks er lange, snoede, tynd, tråd, med en lille, kost-lignende ting i den ene ende, og en lille ting, der ligner en tand renere i den anden ende. Forsigtigt rengøre mellem og under tasterne med mundstykket-brush ende, og børste støvet af med kosten ende. Vær meget opmærksom på tonen huller, at dine fingre dækker, da de ofte indsamler gunk og snavs fra dine fingre. Du kan ønske at polere instrumentet igen efter at gøre dette. Dette ville også være et godt tidspunkt at olien tasterne, hvis det er nødvendigt.
 6. 6
  Du bør også sørge for at aftørre indersiden af klarinetter leddene, med eller uden kork, for at slippe af med den overskydende spyt der.
 7. 7
  Periodisk bruge en vatpind og tørre det rundt inde og uden for mundstykket for at fjerne gunk, der vil indsamle.
 8. 8
  Placer mundstykket hætte over mundstykket, derefter gemme klarinetten i sin sag. Sætte sagen på et sikkert sted. Også, hvis nødvendigt, blot tage mundstykket selv, og køre det under varmt vand fra hanen og derefter tørre grundigt.

Tips

 • Køb en klarinet stativ. De er virkelig stor, når du er nødt til at forlade din klarinet alene, da du ikke vil have nogen frygt for det vælter og bryde. Du vil ikke nødt til at holde det, hvis du ønsker at polere det, bare stå op og komme til at arbejde! Nogle klarinet står folde op og kan opbevares i den klokke, der er endnu bedre.
 • Brug den spidse ende af et væv til at absorbere fugt i mundstykket, men ikke inde fra vinduet under Reed. Du kan også gøre dette med et mundstykke børste, der ligner en kæmpe tand renere (Hvis du nogensinde har haft seler, du ved, hvad det er). Mundstykke børster heller ikke anbefales, da de langsomt ændrer de indre dimensioner af mundstykket.
 • Du behøver ikke altid at smøre propper. Hvis du gør, vil de rådne og du bliver nødt til at erstatte dem.
 • Regelmæssig polering vil pensling, afstøvning, og oliering vil gøre dit instrument holder længere, men tvangstanker polering og støvning slides ned finish på din keywork.
 • En alternativ metode til pensling ville være at købe pad opsparere, der ligner enorme piberensere. Du skal bare indsætte dem og sætte instrumentet i sagen. De opsuge fugt indefra, så du ikke bruge tid pensling. Pad sparere også sidste i lang tid, hvis det håndteres forsigtigt. Du kan få dem for de øvre og nedre afsnit og nogle butikker tilbyder også små til mundstykket. Hvis klarinetten er virkelig våd, kan du ønsker at vatpind, og sæt derefter puden opsparere. Men pad opsparere podninger ikke stærkt anbefales til Træklarinetter fordi selv om de tilsyneladende trækker fugt væk fra den indre boring for instrumentet, de også fælde, at fugt inde vatpinden som forbliver inde i instrumentet, så fugten ikke kan fordampe. At fanget fugt kan forårsage mere skade på udvidelse og sammentrækning af træet end ikke svaberprøven instrumentet på alle!
 • Hvis din klarinet er af træ, boring olie din klarinet hvert par uger - Læg et par dråber olie på en speciel vatpind bare for oliering. Træk derefter vatpinden igennem fra tønde til klokken (du måske ønsker at vride det, mens du gør dette for at sikre jævn dækning). Til olie i leddene, en vatpind få, sætte en dråbe olie på den og tør det i leddene. Tør af et eventuelt overskydende med en anden vatpind. Lad det ud til tørre natten over (helst adskilt af sagen). Vær forsigtig med ikke også bruger for meget olie, da dette kan ødelægge klarinet. Ikke sætte boring olie på plastik eller metal klarinetter, da dette kan være yderst skadeligt for dit instrument!
 • For mundstykke rengøring, er det en god ide at suge mundstykket i en rengøring løsning hver gang i et stykke tid til at opløse kalkaflejringer. Den nemmeste måde at gøre det derhjemme er at blande tre dele lunkent vand og en del eddike i en kop, og lodret placer mundstykket i. Sørg for at det ikke er for dyb, ellers proppen del af mundstykket vil få våde, som ikke er god.
 • Før du spiller et instrument, sørg for at du ikke har mad i dig munden, kan det gøre dit instrument arbejde ukorrekt og få alle mulige modbydelige små skabninger (dvs. maddiker <you lad være ønsker know>) at tage ophold i dit horn.
 • Hvis din sag ikke er stor nok til at holde alle dine rengøring forsyninger, kan du købe en blyant boks til at holde ekstra rør, vatpinde og andre fornødenheder.
 • Hvert så ofte, skal du tage din klarinet til musikken butikken for en COA (C skæve, O Rengøring,> iling, A Sådan justerer). Nogle butikker kan sende dig en påmindelse, når det er tid til en, men ellers hver sjette måneder til et år, måske to år er god, eller tidligere, hvis du bemærker noget galt med din klarinet.
 • Nogle mennesker anbefaler pensling hvert stykke for sig i stedet for instrumentet som helhed.
 • Clarinet tilfælde med skulderstropper er de bedste. De er meget lettere at bære, og det er sværere at falde noget, der hænger fra din skulder.

Advarsler

 • Vær meget forsigtig, når du håndterer Reed. Reeds er papirtynde og let at revne eller chip. Men når de begynder at blive grå, er det tid til at få nye.
 • Efterlad ikke reed på mundstykket. Fjernelse af reed kan virke som spild af tid, men hvis du ikke lader det tørre efter hver brug, vil det få virkelig brutto og muligvis holde sig til mundstykket. Det kan også forårsage spidsen af ​​siv at slå sig eller bøje, hvilket gør det misalign med mundstykket spids, som vil medføre, at din tone kvalitet til at lide.
 • Rotere dine siv! Dette vil gøre dem meget længere, og hjælpe dem med at spille bedre ved at give dem en chance for at tørre ud. Få en reed sagen at sætte dem i-de beskytter siv meget bedre end den glider de kommer i. Jeg anbefaler LaVoz-the Vandoren tendens til at være befordrende for støbning dine siv, hvis du ikke ordentligt vride dem ud, før du lægger dem i det. (Vrider ud tagrør = tørrer den flade side hårdt på dine bukser til at tvinge ud spytte, der er inde i reed og få spytte på overfladen af ​​reed slukket. Det kan også gøres på den flade del af reed tilfældet, hvis du tørre det af før du sætter reed i.)
 • Altid udfolde din rengøringsspatel fuldstændigt, eller det vil sidde fast i klarinetten.
 • Prøv ikke at vælte eller tabe din sag. Klarinetten vil næsten helt sikkert knække eller blive beskadiget.
 • Sørg for at du skrabe icky ting fra slutningen af ​​mundstykket ofte. Se "Talerør rengøring" ovenfor for instruktioner.
 • Tryk ikke for hårdt, når du rengør tasterne, kan du bøje dem.
 • Aldrig sætte nogen del af instrumentet, bortset fra mundstykket i munden. Dette kan synes indlysende, men mange mennesker som blæser i hullerne, hvilket efterlader en grønlig, skorpede stof på tasterne. Hvis du har brug for at tørre dit tone huller, brug en blød klud (briller klud fungerer godt), eller kosten slutningen af ​​støvning stick.
 • Skift reed!
 • Hvis din afstøvning stick ikke passer ind i et rum, ikke at tvinge det. Du kan beskadige dit instrument.
 • Brug ikke nogen form for metal polish på din klarinet, det er dårligt for nøglerne.
 • Træblæsere kan ikke få våde. Hvis de får endda lidt fugtig, vil puder, der dækker hullerne absorbere vandet og få store og puffy. Så de vil ikke dække hullerne korrekt.
 • Brug ikke for meget vigtig olie-bare en lille dråbe i brug stedet er rigeligt.
 • Hvis du får alvorlige og begynde en fordobling på saxofon og spille både på den samme koncert, investere i syntetiske siv. De modstår vridning og er som regel gode til at gå med det samme.
 • Aldrig køre en vatpind af enhver art gennem din talerør.
 • Opbevar dine rør i et fugtigt-bevis taske for at beskytte dem yderligere.
 • Hvis din vatpind sidder fast, skal du ikke forsøge at trække det ud. Tag klarinet til den nærmeste musikforretning og få professionel hjælp.
 • Åbn ikke din sag i et køretøj i bevægelse, fordi hvis køretøjet kommer til et pludseligt stop, vil din klarinet gå flyver gennem forruden.

Ting du behøver

 • Klarinet
 • Reed (r)
 • Reed case / guard
 • Cork fedt
 • Rengøring vatpind
 • Rengøringsklud
 • Afstøvning stick
 • Mundstykke børste
 • Klarinet sag
 • Mundstykke hætte (det kommer altid med klarinet)
 • Skulderrem (ekstraudstyr)
 • Klarinet stativ (ekstraudstyr)
 • Key olie (valgfrit)
 • Bore olie