Wkudk

Hvordan man kan forbedre billedkvaliteten på en LCD-skærm

En metode til at forbedre visningen på en LCD-skærm er at bruge et DVI-stik på en DVI kompatibelt grafikkort. Dette skyldes det faktum, at LCD-skærme bruger digitale forbindelser, og de gamle VGA-stik er analoge, så VGA signal konverteres fra analog til digital (men denne konvertering mister billedkvalitet). Den anden måde er at sikre dit grafikkort er sat til LCD-skærmens optimale opløsning, typisk 1280x1024 for en ikke-wide-screen 17 eller 19 tommer skærm.

Steps

Hvordan man kan forbedre billedkvaliteten på en LCD-skærm. Kontroller, at dit skærmkort og LCD-skærm har DVI-stik.
Hvordan man kan forbedre billedkvaliteten på en LCD-skærm. Kontroller, at dit skærmkort og LCD-skærm har DVI-stik.
 1. 1
  Kontroller, at dit skærmkort og LCD-skærm har DVI-stik. Det er typisk en hvid rektangulære stik med huller til stifter og en tynd slot.
 2. 2
  Køb en DVI han-til-han-stikket fra din lokale elektronik butik. Typisk 3 til 6 meter lang vil gøre. (DVI Male-til-hunstik er bare at forlænge et eksisterende kabel).
 3. 3
  Sæt den ene ende til grafikkortet DVI-stik og den anden i LCD-skærmen DVI-stik.
 4. 4
  Tænd din LCD-skærm og PC.
 5. 5
  Læs din LCD-skærm manual for at se, hvad du skal gøre for at indstille skærmen til at læse DVI-indgang. Generelt er det typisk en knap på forsiden, der vælger input. Tryk det, indtil du ser en signal.
 6. 6
  Du vil sandsynligvis nødt til at sætte opløsningen på pc'en til at matche den optimale hastighed på skærmen (som bør fremgå af skærmens manual).
 7. 7
  I Windows XP, lige blot klikke på en klar del af skrivebordet, og klik egenskaber til at bringe op i displayet.
 8. 8
  Klik på fanen Indstillinger på toppen.
 9. 9
  Træk skyderen i "skærmopløsning" feltet til højre for at indstille opløsningen til den højeste indstilling. (Hold dig i bevægelse en til venstre, hvis opløsningen viser sig at være større end din skærm,. Eksempelvis hvis plads på skrivebordet slukker skærmen.)
 10. 10
  Klik på OK og LCD-skærmen vil begynde at bruge den nye resolution. (Hvis det spørger, om du vil beholde den nye resolution, klik på Ja) Du vil opdage ting som skrifttyper og billeder ser tusind gange skarpere, når det vises på optimal opløsning på LCD-skærmen især med et DVI-kabel.

Tips

 • Læs manualen, der fulgte med LCD-skærmen, bør det have denne information opført.
 • Du kan også sætte opdateringshastigheden højere ved at gå ind i "avanceret" i menuen "Indstillinger".
 • Gå til dig grafikkort producentens hjemmeside og hente de nyeste drivere.

Advarsler

 • Denne metode virker med DVI der grafikkort. Du kan stadig bruge din gamle VGA-stik med en VGA-stand LCD-skærm, men billedet vil ikke se så godt ud. Med begge stik bare huske at sætte opløsningen til hvad der er optimalt for skærmen.

Ting du behøver

 • DVI Male-til-Male stik
 • DVI der LCD-skærm
 • DVI kompatibelt grafikkort
 • LCD skærmen manual