Wkudk

Hvordan søger den dybe web

Søgemaskiner som Google-indekset over en billion sider på World Wide Web, men mange af resultaterne fra forespørgsler kan være nytteløs eller irrelevante. Der er dog en anden del af nettet, som almindelige søgemaskiner ikke nå. Den "dybe væv" (også kendt som "skjult væv", "usynlige web" eller "DEEPNET") skønnes at være mange gange større end den "overflade web".

Den dybe web indeholder oplysninger, der ikke er indekseret af en søgemaskine. For eksempel genererer databaser resultater på flue, og ikke har søgbare sider. Den dybe web rummer også akademiske studier og papirer, videnskabelig forskning, offentlige publikationer, elektroniske bøger, opslagstavler, mailinglister online kortspil kataloger, artikler, kataloger, mange abonnement tidsskrifter, arkiverede videoer, billeder og meget mere. Søgning den dybe web er ikke svært, og alle kan gøre det. Denne artikel vil få dig i gang.

Steps

Hvordan søger den dybe web. Bestem det specifikke emne, du har brug for at finde.
Hvordan søger den dybe web. Bestem det specifikke emne, du har brug for at finde.
 1. 1
  Bestem det specifikke emne, du har brug for at finde. Det hjælper til at nedskrive de søgeord, du vil bruge. Kig på listen og tilføje synonymer for de søgeord.
 2. 2
  Kategoriser dit emne. For eksempel er det relateret til sundhed? Biler? Økonomien?
 3. 3
  Beslut hvilken type kilde, du gerne vil søge. For eksempel ønsker du at søge:
  • Bibliotekets materialer (bøger, tidsskrifter, håndbøger)
  • Data eller statistik
  • Forskningsresultater (akademiske, videnskabelige, ingeniør, læge, etc.)
  • Alt relateret til dit emne
 4. 4
  Vælg dit udgangspunkt er baseret på dit mål. Du kan starte fra en database søgemaskine, bibliotek sites, specialitet lokaliteter, et bibliotek af websteder, eller de generelle søgewebsteder.
  • For databasesøgninger, kan du begynde med Completeplanet eller.
  • For referencematerialeproducenters søgninger, prøv Libraryspot.com eller Internet folkebibliotek.
  • Der er mange specialbutikker sites. For eksempel indeholder links til den amerikanske regerings videnskabelige dybe web site. indeholder økonomiske data fra hele verden. har sundhed information og rådgivning inden for England. Du kan finde en god forret liste over specialitet lokaliteter på Online uddannelse database, eller brug en af de søgemaskiner nedenfor.
  • Du kan bruge en søgemaskine, der hjælper dig med at finde den rigtige søgemaskine, såsom søgemaskine vejledning eller. Search Engine Guide fungerer bedst, hvis du vælger et emne, før du foretager en søgning, mens Geniusfind kræver, at du vælger et emne først.
  • Hvis du ikke er sikker på hvad du har brug for, er der nogle generelle søgewebsteder for den dybe web såsom Internet arkiv, og som gør et godt udgangspunkt.

Tips

 • Gør dig bekendt med de søgeord konventioner at bestemt websted. De fleste tilbyder en simpel søgning bar ligesom google.com eller yahoo.com. Nogle steder har en avanceret søgefunktion yderligere søgekriterier eller for at indsnævre din første søgning. Andre hjemmesider ikke tilbyder en søgning bar, indtil du har valgt et emne.
 • Nogle dybe websteder kræver abonnement eller betaling for at få adgang materialer. Men mange gode ressourcer er gratis.
 • Der er ingen hårde og hurtige regler for at søge den dybe nettet. Eksperiment.
 • Vertikale søgemaskiner findes også for bestemte typer af indhold, f.eks http://www.findthatfile.com er en 'file særlig "motor for ikke websider, binære filer fra alle typer af kilder.

Advarsler

 • Deep web er berygtet for at indeholde uetisk indhold. Som man kunne med overfladen nettet, bedes du tage forsigtighed, før du klikker på noget fragmentariske eller usædvanlige!