Wkudk

Hvordan til at lære et programmeringssprog

Uanset om du ønsker at designe et videospil, app, eller bare ønsker at gøre det for sjov, programmering er din ven. Her er hvordan man lærer et programmeringssprog.

Steps

Hvordan til at lære et programmeringssprog. Beslut hvad du vil gøre.
Hvordan til at lære et programmeringssprog. Beslut hvad du vil gøre.
 1. 1
  Beslut hvad du vil gøre. Nogle programmering applikationer med en stærk web-tilstedeværelse og gode materialer for begyndere er spil programmering, web site skabelse, automatisering af almindelige opgaver ("scripting") tekstbehandling, og videnskabelig problemløsning. Hvis du bare tror programmering ville være cool at lære og ikke har nogen specifikke applikationer i tankerne, det er okay, men tænker over, hvad du ønsker at programmere i forvejen, vil hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger i løbet af din lærerig oplevelse. Også huske, at programmering kan være en frustrerende opgave, hvis du ikke betaler behørig opmærksomhed eller laver for mange fejl, mens du skriver kode.
 2. 2
  Vælg et programmeringssprog. Når du først begynder at lære, skal du vælge en nem-at-lære, højt niveau sprog som. Senere kan du gå videre til et lavere niveau sprog som C eller C + + til bedre at forstå, hvordan netop programmer til at køre, og interagere. og Java er sprog for begyndere. Forskning din målprogrammet at lære, hvis der er sprog, du bør helt sikkert kender (f.eks SQL til databaser) eller undgå. Må ikke blive forvirret af jargon som "objekt-orienterede", "sideløbende" eller "dynamisk", og disse alle gennemsnitlige ting, men du vil ikke være i stand til at forstå dem, indtil du rent faktisk har en vis erfaring med programmering.
 3. 3
  Find læringsressourcer. Søg på nettet efter gode steder at starte på de sprog, der er nævnt ovenfor, og sørg for at kontrollere sproget hjemmeside (hvis den har en) for en officiel vejledning eller håndbog. Også finde nogen, der allerede ved, hvordan man program. Online tutorials er rart, men de kan være frustrerende til tider, hvis du ikke kan få svar på specifikke spørgsmål. Sommetider bibliotek og videoer hjælpe en masse.
 4. 4
  Start i det små. Du kan ikke forvente at skrive en bestseller 700-siders mesterværk, hvis du ikke har nogen praktisk skriftligt erfaring programmering er på samme måde. Start med grundlæggende konstruktioner og skrive små programmer (10 til 30 linjer) til at teste din forståelse af begreberne. Stræk dig selv, men prøv ikke at løbe, før man kan gå.
 5. 5
  Sætte i gang. Det tager mange timer at praktisere færdigheder til problemløsning på forskellige typer af problemer, før du kan kalde dig selv en ekspert. har mange små programmeringsopgaver sorteret groft ved vanskeligheder, der er nyttige for honing dine evner og holde i praksis. Også lære at lave flowcharts.
 6. 6
  Holde på det. Programmeringen kan være meget frustrerende, men et vellykket program kan være intenst tilfredsstillende og glædeligt. Giv ikke op, hvis du ikke forstår et koncept, programmering kan være en meget abstrakt ting at lære. Når du arbejder på en særlig indviklet problem, tage regelmæssige pauser for at lade din hjerne slappe af og forvise problemet til din underbevidsthed. Gør et godt tidsplan for arbejdet.
 7. 7
  Hold læring. Kendskab ét programmeringssprog er god, men at kende fire eller fem er bedre. Uanset hvilket sprog du bruger oftest vil have kendskab til andre til at trække på at gøre dig til en bedre programmør og bedre i stand til at forstå almindelige konstruktioner og problemer i det abstrakte. Så lærer flere programmeringssprog, især to eller tre med forskellige design filosofier, såsom Lisp, Java og Perl. Men lære hver enkelt af dem ordentligt.

Tips

 • Hvis du er interesseret i spil programmering, undersøge Python, C + + og Java. Af de tre, C + + er nok den bedste performer, Python langt den nemmeste at lære, og Java bedst i stand til at køre på Windows, Mac OS og Linux uden ændringer.
 • Trykte bøger kan være en værdifuld ressource, men spørg en erfaren programmør til anbefalinger, før dumping penge på, hvad der kan være meget vel-hyped fnug.
 • Referencer er der for at hjælpe dig. Må ikke skamme mig, hvis du ikke kan huske det hele udenad, det kommer med tiden. Det vigtige er at vide, hvor man kan finde referencemateriale.
 • Lær om Free software. Undersøgelse kildekoden af de programmer til rådighed på Gratis software bibliotek. Hvorfor genopfinde hjulet, når du kan gøre det bedre? Bare sørg for at du forstår, hvad du programmering.
 • Tal med andre programmører, læse andre programmer. Det er vigtigere end nogen bog eller kursus.
 • Gør brug af up-to-date application programming interfaces og officielle referencematerialer til rådighed fra software udgiver.
 • Når du lærer noget nyt, er det ofte nyttigt at gennemføre det selv og derefter justere design, forudsige resultater, for at sikre at du forstår konceptet.
 • Bliv involveret i et sprog standardisering indsats. Det kunne være den ANSI C + + udvalg, eller det kunne være at beslutte, om din lokale kodning stil vil have 2 eller 4 rum indrykningsniveauer. Uanset hvad, du lærer om, hvad andre mennesker kan lide på et sprog, hvor dybt de føler sig så, og måske endda lidt over, hvorfor de føler sig så.
 • Tutorials af nogen art, er ikke tilstrækkelige til at lære et sprog godt. Prøv at finde folk omkring dig, der har de samme interesser, og lære af hinanden. Gennemse og deltag message boards, så du kan blive udsat for de teknikker og diskussioner af en dynamisk programmering samfund.
 • Sprog, der normalt anvendes i Web udvikling omfatter Python, Ruby, PHP, ASP og Java. Web-udviklere har også brug for at have en stærk basis af HTML og JavaScript (hvilket ikke er det samme som Java), og vil sandsynligvis finde SQL nyttigt.
 • Til at automatisere kedelige opgaver ("scripting") til Windows, se op C # (som svarer til Java), Visual Basic, til andre platforme, Perl, Python, og bash (eller andre skaller) er almindelige.
 • For de fleste mennesker, programmering noget, der interesserer dem, eller som de kan bruge, er mere interessant end lærebog eksempler. Brug en søgemaskine til at finde ud af om projekter, der interesserer dig.