Wkudk

Sådan deaktiveres enkel fildeling i Windows XP Home Edition

Nogle gange kan du ønsker at ændre sikkerhed eller tilladelser på en mappe i Windows XP Home Edition. Du vil højreklikke på mappen, og vælg Egenskaber, og under fanen Sikkerhed, du kan forvente at se noget som du ville se i Windows 2000 - en liste over brugere og afkrydsningsfelter for Tillad og Afvis. Men vil du ikke se dette, fordi Windows XP bruger noget der hedder "Simple File Sharing". Du kan deaktivere den i XP Professional, men ikke XP Home. Windows XP Home Edition ikke er designet til høj sikkerhed netværk. Det var designet til standalone arbejdsstationer og hjem baseret Workgroup konfigurationer. Frygt ikke, der er en vej uden om dette (selvom det er kedelig).

Steps

Sådan deaktiveres enkel fildeling i Windows XP Home Edition. Genstart computeren i fejlsikret tilstand.
Sådan deaktiveres enkel fildeling i Windows XP Home Edition. Genstart computeren i fejlsikret tilstand.
 1. 1
  Genstart computeren i fejlsikret tilstand. For at gøre dette, skal du følge disse trin:
  • Genstart computeren. Før du ser Windows XP logoet, hold F8.
  • Vælg fejlsikret tilstand.
 2. 2
  Log ind som administrator. Du får en advarsel om at køre i fejlsikret tilstand. Klik på Ja.
 3. 3
  Find den mappe, hvis tilladelser, du ønsker at ændre. Højreklik på mappen, og vælg Egenskaber.
 4. 4
  Vælg fanen Sikkerhed og ændre tilladelserne for den ønskede mappe (r). Du kan nu ændre alle tilladelserne for mappen, ligesom du ville gøre i Windows 2000.

Tips

 • Hvis du er på udkig efter oplysninger om adgang til filen tilladelses indstillingerne med Windows XP Professional, skal du se de eksterne links.
 • I andre versioner af Windows såsom Media Center og Professional alt du skal gøre er at gå til Funktioner ---> Mappeindstillinger. Så gå til "view"-fanen. Gå til den hvide boks og rulle hele vejen ned, og fjern markeringen i feltet, der siger "brug enkel fildeling".

Advarsler

 • Hvis du vil have ændringerne til at gælde for alle undermapper, skal du klikke på knappen "Avanceret" og derefter kontrollere den boks, der siger:
 • Udskift tilladelsesposter på alle underordnede objekter med de viste poster, der gælder for underordnede objekter.
  Det er faktisk, hvad der står i meddelelsen, men ikke være bekymret over den endnu mere vag advarsel, der er givet til dig, når du hit "OK:"
 • Dette vil fjerne eksplicit definerede tilladelser på alle underordnede objekter og muliggøre udbredelsen af arves tilladelser til disse underordnede objekter. Kun arves opformeres fra webapps vil træde i kraft. Ønsker du at fortsætte?
  Hvem sagde Microsofts programmører ikke har den søde touch?