Wkudk

Sådan geninstalleres Windows XP

Sommetider systemfiler kan blive ødelagt, og du er tilbage forsøger at arbejde med en knapt fungerende kopi af Windows XP. Måske alle dine programmer er begyndt at køre langsomt, og du ønske der var en måde at få Windows flytter så hurtigt, som det bruges til. Heldigvis reparere eller geninstallere Windows XP er forholdsvis ligetil. Følg disse trin for en smertefri installation, uanset hvilken version af Windows XP, du bruger.

Steps

Sådan geninstalleres Windows XP. Indsæt Windows XP-cd'en i computeren.
Sådan geninstalleres Windows XP. Indsæt Windows XP-cd'en i computeren.

Reparer installere

 1. 1
  Indsæt Windows XP-cd'en i computeren. Hvis du ikke længere har en kopi af cd'en, skal du kontakte computerproducenten for en udskiftning, eller hente en. Iso fra internettet, som du kan brænde på en tom cd. Vær opmærksom på virus, og vide, at du stadig bliver nødt til at indtaste en gyldig produktnøgle for at installere.
 2. 2
  Notér dit produkt nøgle. Det er nyttigt at have denne handy før du starter installationsprocessen. Denne nøgle er en kode på 25 tegn, som du skal indtaste for at kunne installere Windows. Det kan normalt findes i en af ​​et par forskellige steder:
  • Knyttet til sagen din Windows XP-cd kom i, som regel på bagsiden.
  • Knyttet til din computer. Hvis det er en stationær, så det er normalt placeret på bagsiden af ​​tårnet. For en bærbar computer, er det på bunden.
 3. 3
  Genstart computeren. Sørg for, at Windows XP-cd'en er indsat. Din computer skal indstilles til at starte fra cd-drevet først. For at gøre dette, vil du nødt til at komme ind i BIOS-opsætningen.
  • For at få adgang til BIOS, ramte knappen Opsætning, så snart din computers producentens logo vises. Nøglen er forskellig fra forskellige producenter, men er generelt enten F2, F10, F12, eller Slet den rigtige nøgle vil blive vist på den samme skærm som logoet.
  • Når du er i BIOS, navigere til menuen Boot. Indstil 1st Boot Device som cd-drevet. Afhængig af din BIOS og opsætning, kan dette også kaldes DVD-drevet, det optiske drev eller CD / DVD-drev.
  • Gem dine ændringer og afslutte BIOS. Dette vil få computeren til at genstarte.
 4. 4
  Start installationen. Når producentens skærmen er forsvundet, vises en meddelelse, der siger "Tryk på en tast for at starte fra cd..." Tryk på en tast på tastaturet for at starte installationsprocessen. Hvis du ikke trykker på en tast, så computeren vil boote fra harddisken som sædvanlig.
 5. 5
  Setup vil indlæse. Windows har at indlæse drivere for at starte installationsprocessen. Dette kan tage et par øjeblikke. Når den er færdig, vil du blive mødt med velkomstskærmbilledet. Tryk på Enter for at begynde en reparation installation. Gå ikke ind i genoprettelseskonsollen.
 6. 6
  Læs aftalen. Når du har gået over licensaftalen, ramte F8 at blive enige og fortsætte. Setup vil indlæse en liste over dine Windows XP-installationer. De fleste brugere vil kun se én ting er anført her.
 7. 7
  Vælg din tidligere installation. Hvis du kun har ét installere, vil den automatisk blive fremhævet. Tryk R for at begynde reparationsprocessen. Windows vil begynde at kopiere filer og derefter genstarte computeren automatisk. Det vil derefter begynde at reparere installation.
  • Du vil blive bedt om at bekræfte dato og tid samt et par andre grundlæggende spørgsmål. Det meste af tiden, er standard indstillingen er acceptabel.
 8. 8
  Indtaste produktnøglen. Mod slutningen af ​​installationen, vil du blive bedt om at indtaste produktnøglen. Windows vil kontrollere, at det er en gyldig nøgle, før du fortsætter.
  • Efter installationen, vil du nødt til at godkende din kopi af Windows online eller over telefonen. Product Activation guiden vises, når du logger ind på din nyligt repareret kopi. Hvis du har en internetforbindelse, så skal du være i stand til at godkende dit eksemplar ved at klikke på en knap.
 9. 9
  Tjek dine programmer. Når installationen er færdig, vil du blive taget til dit repareret installation af Windows. Fordi visse systemfiler blev erstattet, kan nogle af dine installerede programmer, som ikke fungerer, og måske skal geninstalleres.
  • Nogle af dine enheder kan have deres drivere geninstalleres. Hvis du vil se, hvilke enheder der ikke er installeret korrekt, skal du åbne menuen Start og højreklik på Denne computer. Vælg fanen Hardware, og klik derefter på Enhedshåndtering. Hvis der er enheder med et gult udråbstegn, så kan de har brug for deres chauffører geninstalleres.
  • Dine personlige data og dokumenter skal være uberørt med en reparation installation. Kontroller, at alt er, hvor det skal være.

Formatere og installere

 1. 1
  Backup af dine data. Formatering og geninstallere Windows vil tørre din harddisk ren. Vær helt sikker på at du har sikkerhedskopier af alle dine vigtige filer, før du starter. Billeder, film, dokumenter og musik vil alle blive slettet.
 2. 2
  Indsæt din Windows-cd. Gøre opmærksom på din Windows Product Key, vil du behøver det under installationen. Boot fra Windows-cd til at starte installationsprogrammet
  • Detaljer for dette trin kan findes i trin 1-4 i den første del af denne vejledning.
 3. 3
  Setup vil indlæse. Windows vil indlæse driverne til installationsprogrammet. Når dette er udført, tryk Enter på velkomstskærmbilledet for at starte installationen. Gå ikke ind i genoprettelseskonsollen.
 4. 4
  Læs aftalen. Hit F8 når du er færdig med at læse den aftale, for at fortsætte installationsprocessen. Setup vil indlæse en liste over dine Windows XP-installationer. Tryk på Esc for at fortsætte med en frisk installation.
 5. 5
  Slet partition. Du bør se en liste over dine harddisk partitioner. Disse er dit C: og D: drev (The bogstaver er afhængig af den måde, systemet blev oprettet).
  • Dette er din sidste chance for at genstarte og sikkerhedskopiere alle filer, du har glemt. Når partitionen er slettet, bliver dine data væk.
  • Fremhæv partition, der indeholder Windows. Dette er ofte det C: partition. Tryk på D for at slette partitionen. Bekræft, at du ønsker at slette denne partition ved at trykke Enter.
  • Du vil få en chance mere for at bakke ud. For virkelig at bekræfte, at du vil slette partitionen, skal du trykke L.
 6. 6
  Opret en ny partition. Vælg partitionerede plads. Tryk på C for at oprette en ny partition. Indtast den maksimale størrelse er muligt, og tryk Enter.
  • Du kan oprette mindre en mindre partition, hvis du vil oprette andre partitioner på din harddisk senere via Windows. Der er flere grunde til, at nogen kan gøre dette, men for de fleste brugere blot at skabe den største partition muligt bør være fint.
 7. 7
  Begynd vinduer setup. Når partitionen er oprettet, skal du markere det og trykke på Enter for at starte Windows-installation. Du vil blive bedt om at formatere partitionen. Vælg "Formater partitionen ved hjælp af NTFS-filsystemet." Vælg NTFS i FAT, som NTFS er meget mere stabil til Windows.
  • Formatering vil begynde. Dette kan tage op til flere timer, afhængigt af størrelsen og hastigheden på din harddisk, men for de fleste brugere vil det tage et par minutter.
  • Efter formateringen, vil Windows kopiere de filer, den har brug for til installationsprocessen. Det vil tage et par minutter og kræver ingen brugerinteraktion.
 8. 8
  Windows vil begynde at installere. Dette er en hovedsagelig automatiseret proces, der kræver, at brugeren indtaster nogle data på nogle få punkter. Den første mulighed, der popper op er ved at ændre det standardsprog og region. Klik på Tilpas..., hvis indstillingerne er forkerte til din region. Når indstillingerne er korrekte, klik Næste for at gå videre.
  • Når du bliver bedt, skal du skrive dit navn og organisation. Disse vil blive anvendt ved mærkning dokumenter og kan ændres i Windows-indstillingerne senere.
 9. 9
  Indtast din produktnøgle. Du vil blive bedt om at indtaste din 25-cifrede produktnøgle på dette tidspunkt. Hvis du installerer fra en Windows XP SP 3-disk, så vil du ikke blive bedt om det endnu.
 10. 10
  Indtast navnet på din computer. Det er det navn, der vises på netværket for at beskrive din computer. Windows automatisk genererer et navn for dig, selvom du er fri til at ændre det til hvad du gerne vil.
  • For XP Professional, bliver du bedt om at indtaste en administratoradgangskode, der skal bruges til at få adgang til Administrator konto.
 11. 11
  Indstil den korrekte dato og tid. Du vil nu se en kalender og ur, der kan justeres til dine specifikke tidspunkt. Du kan også vælge den korrekte tidszone for din placering.
 12. 12
  Netværksopsætning basics. Du vil blive spurgt, om du vil installere Typiske eller Tilpasset netværksindstillinger. For næsten alle brugere, er typisk det rigtige valg. Hvis du installerer i et corporate indstilling, tjekke med din systemadministrator først.
  • Når du bliver bedt om at indtaste en arbejdsgruppe, vil de fleste brugere ønsker at vælge den første mulighed, og lade arbejdsgruppen etiket som standard. Hvis du er i en corporate indstilling, skal du muligvis angive et domæne. Igen, check med din administrator.
 13. 13
  Windows vil færdiggøre opsætningen. Det vil tage flere minutter og kræver ingen input fra brugeren. Når den er færdig, vil din PC genstarter automatisk og indlæse Windows XP.
  • Hvis du skulle ændre din BIOS til at starte fra cd, vil du sandsynligvis se muligheden for at "Tryk på en tast for at starte fra cd..." igen. Må ikke ramt nogen nøgle og vente på skærmen for at passere. Din computer vil fortsætte med at boote fra harddisken og afslutte Windows installation.
 14. 14
  Vælg OK for at justere skærmopløsningen. Windows vil automatisk forsøge at ændre skærmstørrelsen at gøre læsning lettere. Når skærmen nulstilles, bliver du spurgt, om du kan læse den nye tekstboks. Hvis du kan, skal du klikke på OK for at fortsætte. Hvis du ikke kan, så ramte Annuller eller blot vente 20 sekunder på skærmen for at vende tilbage til dens oprindelige indstillinger.
 15. 15
  Vælg Næste for at fortsætte med installationen. Velkommen til Microsoft Windows vises, når skærmen er foretaget ændringer. Denne proces vil bare tage et par minutter.
  • Windows vil forsøge at kontrollere din netværkstilslutning. Hvis du har planer om at sætte dette op senere, kan du springe dette skærmbillede.
  • Næste Windows vil spørge dig, hvis du opretter forbindelse til internettet via et lokalt område eller hjemmenetværk, eller hvis du er forbundet direkte til internettet. Hvis du bruger en router til dit netværk, og vælg derefter den første mulighed. Hvis modemmet er sluttet direkte til din computer, og vælg derefter den anden mulighed.
  • Du får mulighed for at registrere dit produkt hos Microsoft. Uanset om du gør dette, er op til dig, er det ikke nødvendigt at bruge Windows.
 16. 16
  Angiv navnene på dine brugere. I dette trin kan du oprette separate logins for hver af de brugere på computeren. Du skal angive mindst ét ​​navn. Du kan indtaste op til fem brugere på dette skærmbillede, men mere kan indtastes via kontrolpanelet efter installation.
  • Efter indtastning af navne, skal du klikke på Udfør for at færdiggøre installationen. Windows vil arbejde for et øjeblik og derefter vil du blive mødt med din nye desktop.
 17. 17
  Kør Windows Update. Din installation er færdig, men du ønsker at køre Windows Update så hurtigt som muligt. Dette vil hente de seneste systemopdateringer fra Microsoft. Disse er meget vigtige, da patch system sårbarheder og stabilitet.
 18. 18
  Installer dine drivere. Chancerne er du nødt til at installere driverne igen nu, at computeren er blevet formateret. Afhængigt af de enheder, du har sluttet til computeren, kan dette omfatte dit grafikkort, dit modem eller netværkskort, din lyd, og meget mere.
  • Disse drivere kan findes på de diske, der fulgte med computeren, og kan også downloades fra deres respektive producentens hjemmesider.

Installation uden CD

 1. 1
  Installere fra gendannelsespartition. Mange computerproducenter skib deres computere med en partition på harddisken, der indeholder Windows-installationsfilerne. For at få adgang til det, bliver du nødt til at starte i recovery partition.
  • Den mest almindelige nøgle til at angive partition er F11. Dette vil fremgå under producentens log lige efter start af computeren.
  • Gendannelsespartition boot-sekvenser variere fra producenten. Følg trinene på skærmen for at starte Windows setup-programmet. Når opsætningen er startet, skal du følge trinene i ovenstående afsnit starter ved trin 3.
 2. 2
  Installer fra Windows. Du bliver nødt til at bruge en fil kaldet winnt32.exe. Denne fil er et Windows installationsprogram, der kan køres inde fra Windows XP. For at finde den, skal du åbne menuen Start, og klik på Søg. Vælg "alle filer og mapper" fra den venstre ramme. Enter "winnt32.exe" i søgefeltet.
  • Løb Winnt32.exe genstarter computeren i Windows setup. Fra dette punkt, skal du følge trin 3 i ovenstående afsnit. Du vil stadig nødt til at indtaste en gyldig produktnøgle. Dine data vil blive slettet, da det ville gennem en regelmæssig installation.

Tips

 • Få sammen alt hvad du behøver før du begynder. Sørg for at du har nem adgang til dit produkt nøgle. Lægge alle dine enhedsdrivere på en thumbdrive, så du kan installere dem alle på én gang, når du er færdig med at installere Windows.