Wkudk

Sådan installerer Firefox i Debian linux

Debian GNU Linux indeholder Iceweasel som en af ​​sine understøttede internetbrowsere. Iceweasel blev bygget fra Firefox, og det er fuldt kompatibelt med Debian. Men der er væsentlige forskelle, som gør nogle brugere foretrækker Firefox løbet Iceweasel.

Udover den åbenlyse forskel i navn og logo, for nylig nogle hjemmesider som CNN begyndte at benægte Iceweasel få adgang videoer. Også Iceweasel tendens til at blive forældet i forhold til Firefox, som det er maintenanced af Debian-projektet medlemmer, der dybest set følger Firefox føring i browseren udvikling. Dette medfører situationer som nye funktioner i Google mail støttes af Firefox, men endnu ikke ved Iceweasel.

Af disse årsager, kan nogle brugere finder det bekvemt at installere den oprindelige Firefox mærket version på deres Debian-platforme, enten som supplement til Iceweasel eller i dets erstatning.

Steps

Sådan installerer Firefox i Debian linux. Hent firefox som pakkede arkivet fra Mozilla hjemmeside.
Sådan installerer Firefox i Debian linux. Hent firefox som pakkede arkivet fra Mozilla hjemmeside.
 1. 1
  Hent firefox som pakkede arkivet fra Mozilla hjemmeside. Pak arkivet i nogle mappe, hvor du ønsker at beholde den.
  • Indholdet indeholder filer som firefox, firefox-bin og andre, der skulle starte browseren. Prøv dem. Hvis dette virker, er du færdig. Dog ikke i panik, hvis det ikke lykkes.
  • Hvis Firefox klager over manglende bibliotek, du ser i sin mappe, prøv eksportere LD_LIBRARY_PATH = <mappens hvor du har lagt firefox>. Senere kan du skrive shell script hvor den første linje vil være denne eksport erklæring og andet - det faktiske kommando for at starte Firefox.
  • Firefox kan også klage over nogle andre manglende biblioteker. Det er fordi vi omgå Debian package manager, som ville løse disse manglende afhængigheder.
  • At få andre manglende biblioteker, så prøv at køre værktøj som "Synaptic pakkehåndtering", der giver en brugervenlig søgning efter navn. Hvis du ikke har den brugervenlige manager, installere det med apt-get install synaptic (køres som root).
  • Firefox bør starte efter du har installeret de nødvendige biblioteker den måde.
 2. 2
  Opret shell script til at starte firefox. Det kan være den simple script som #! / Bin / sh
  / Opt / firefox / firefox / firefox-bin
 3. 3
  Du kan oprette en genvej til den shell script du skrev, og bruge det uden problemer. Samtidig, bevare dig mulighed for at lancere Iceweasel, hvis nødvendigt.

Advarsler

 • Når løsningen manglende afhængigheder manuelt, være opmærksom på de versionsnumre (ofte Debian bare har en anden version af den samme installerede bibliotek). Forskellige versioner bør sameksistere.