Wkudk

Sådan installeres Windows XP

Installation af Windows (Home eller Professional Edition) kan være meget enkel, selv for dem uden megen erfaring med at arbejde med computere. Denne artikel forudsætter, at du installerer Windows XP direkte fra en disk på en ren, partitioneret, uformateret harddisk, og at alle edb-komponenter er installeret og fungerer korrekt.

Steps

Sådan installeres Windows XP. Sørg for, at din computer opfylder eller overstiger minimumskravene for at køre Windows XP.
Sådan installeres Windows XP. Sørg for, at din computer opfylder eller overstiger minimumskravene for at køre Windows XP.
 1. 1
  Sørg for, at din computer opfylder eller overstiger minimumskravene for at køre Windows XP:
  • 300 Mhz Intel eller AMD CPU
  • 128 megabytes RAM (Det kan arbejde med 64 megabyte RAM, men det er ikke anbefales)
  • 1,5 Gigabytes ledig harddiskplads
  • Super VGA 800x600 skærm
  • Cd-eller dvd-rom
  • Tastatur og mus eller andre pegeredskaber
  • Network Interface Adapter kræves til internet og netværk Connectivity
 2. 2
  Sørg for at du har en windows XP-produkt nøgle. Det er trykt på en mærkat på din softwarepakke. Det er en perlerække af 5 grupper af tegn (hver 5 lange), adskilt af streger, hvilket resulterer i 25 tegn i alt.
  Det ser sådan ud: HHHCF-WCF9P-M3YCC-RXDXH-FC3C6.
  Når softwaren er næsten færdig med at installere, vil du blive bedt om det. Du skal bruge produktnøglen for at fuldføre installationen af Windows.
 3. 3
  Før du indsætter cd, er du nødt til at indtaste bios (i de fleste tilfælde ved presing DEL ved system start), og vælg din primære boot-enhed cdrom. Indsæt Windows XP-installations-cd'en og start din computer. Når bedt om at "Tryk på en tast for at starte fra cd" trykke på en tast på tastaturet.
 4. 4
  Installationsprogrammet vil tjekke din hardware, installere standard-sæt drivere og indlæse filer, der er nødvendige for installationen. Når du ankommer til "Velkommen til installationsprogrammet" skærm, Tryk på ENTER for at begynde installationen.
 5. 5
  Læs licensaftalen, og tryk på F8 angiver, at du accepterer dets betingelser.
 6. 6
  På det næste skærmbillede, bliver du præsenteret for en oversigt over de tilgængelige partitioner på dine installerede harddiske. På dette punkt, bør du kun se én indrejse, "partitionerede Space." Det vil blive fremhævet i gråt. Tryk på C på tastaturet for at begynde at oprette partitioner til drevet.
 7. 7
  Indtast størrelsen i megabyte for den nye partition. Hvis du ønsker kun at installere et drev, skal du indtaste det maksimale vist beløb. Hvis du ønsker at oprette flere partitioner på et enkelt drev, skal du huske, at Windows XP kræver mindst 1,5 gigabyte plads, plus swap plads, og områder for midlertidige filer. En god tommelfingerregel er ikke at installere Windows XP på en partition mindre end 5 Gigabytes, medmindre du ønsker at påvirke ydelsen. Ved beregning, husk at der er 1.024 megabytes pr Gigabyte. Tryk på ENTER, når du har valgt den ønskede partition størrelse.
 8. 8
  Systemet vil oprette din nye partition, og du vil nu være på den partition resumé skærmen igen. Vælg din nye partition, normalt mærket "C: partition 1 [RAW]", og tryk på ENTER.
 9. 9
  Vælg enten "formatere partitionen ved hjælp af NTFS-filsystemet" OR "formatere partitionen ved hjælp af filsystemet FAT", og tryk på ENTER. NTFS er den foretrukne metode, der understøtter en større mængde diskplads per partition end FAT, og inklusive sikkerhedsfunktioner på filsystemet niveau. NTFS også omfatter system niveau kompression. Hvis din partition er større end 32 gigabyte, skal du vælge NTFS. Men med en partition mindre end 32 gigabyte, kan du vælge FAT, og konvertere til NTFS senere skulle du ønsker. Vær opmærksom på, at NTFS ikke kan konverteres tilbage til FAT.
  Det anbefales stærkt at undgå hurtig formatering, da dette springer en vigtig proces, der kontrollerer harddisk for fejl eller dårlige sektorer. Denne scanning er, hvad forbruger størstedelen af den tid, der, når der foretages en fuld format. Hvis der er fejl på en disk på det fysiske plan, er det bedst at fange dem nu end senere.
 10. 10
  Systemet vil nu formatere partitionen. Den tid denne proces kræver, afhænger af hastigheden og størrelsen af ​​drevet, og den type filsystem du har valgt tidligere. I de fleste tilfælde, jo større partition længere vil tage.
 11. 11
  Windows vil nu begynde at kopiere filer fra anlægget disken og beder dig om at genstarte computeren, når processen er afsluttet. Tryk på ENTER, når du bliver bedt om at genstarte, ellers vil det gøre det automatisk efter 15 sekunder.
 12. 12
  Dette er den mest tidskrævende del. Når computeren genstarter, skal du ikke trykke på enter for at starte fra disken denne gang, i stedet lade computeren til at starte fra harddisken. Hvis du bliver mødt med Windows XP Boot skærmen, alt er godt indtil videre.
 13. 13
  Nu installationsprogrammet vil vise forskellige marketing information til dig, da det installerer og konfigurerer sig selv til dit system. Den anslåede resterende tid vises i nederste venstre hjørne.
  Bemærk: Det er normalt, at skærmen til at blinke, tænde og slukke, eller resize under denne proces.
 14. 14
  Før eller senere, vil en dialogboks vises, beder dig om at vælge dine regionale indstillinger. Vælg de relevante indstillinger hjemmehørende i dit område. Klik på knappen "Næste", når der er afsluttet.
 15. 15
  Indtast din produktnøgle, (ellers kendt som en cd eller installere nøgle,) ved dette vindue. Du vil ikke være i stand til at fuldføre denne proces uden en gyldig nøgle. Klik på "Næste" for at fortsætte.
 16. 16
  Hvis din computer bliver på et LAN (Local Area Network) derhjemme, eller bare for sjov, give den et navn.
 17. 17
  Vælg din tidszone, og sikrer, at dato / tid er korrekte. Klik på "Næste" for at fortsætte.
 18. 18
  Leave "typiske indstillinger" udvalgt til netværksopsætning, medmindre du har en specialiseret adgang til enheden eller protokol kræves. Se dokumentationen til enheden for installationsprocedurer.
 19. 19
  Setup vil fortsætte med at installere andre enheder og periferiudstyr tilsluttet din maskine, giver dig markedsføring og evne information, derefter genstarte som før.
 20. 20
  Tillykke! Du har installeret Windows XP. Der er et par flere yderligere opsætning nødvendig rutiner, men du har afsluttet installationen. Fjern cd'en fra drevet.
 21. 21
  Efter genstart, skal du klikke på Ja, når du er informeret vinduer vil være at ændre din visuelle indstillinger til at forbedre kvaliteten.
 22. 22
  I den næste boks, hvis du kan læse teksten trykke på "OK".
 23. 23
  En lignende skærm til 2. del af installationsprocessen vises. Hvis din computer er forbundet til internettet, skal du vælge din forbindelsestype. Tryk på Næste for at fortsætte.
 24. 24
  Hvis den er tilsluttet til internettet, skal du vælge "Aktiver nu".
 25. 25
  Efter aktiveringen, vises et vindue hvor du kan vælge de brugere, til computeren. Indtast dit navn, og navnene på de andre, der skal bruge maskinen. Tryk på Næste for at fortsætte.
 26. 26
  Du vil nu se på standard Windows XP desktop. Tillykke!

Tips

 • Opsætningen generelt tager 15 til 40 minutter afhængig af hastigheden på dit system. Det er bedst at bo tæt, fordi hele installationen, vil den stille spørgsmål såsom Time og netværksindstillinger.
 • Hvis du støder på problemer med at installere, vil Windows Setup giver dig tekniske oplysninger om fejlen, som kan hjælpe med at bestemme dens årsag. Kontroller fejlfinding på Microsofts hjemmeside for at få hjælp med almindelige installationsproblemer.
 • Glem ikke at sætte din boot prioritet i din BIOS. På ældre systemer, er BIOS indstillet til at læse Floppy, HDD, og ​​SÅ CD-ROM. Du bliver nødt til at indstille din boot prioritet at indlæse CD-ROM før Floppy og HDD.

Advarsler

 • Du kan installere Windows mere end én gang på en enkelt partition, men det kan føre til ustabilitet i systemet i fremtiden. Hent software som Partition Magic 8, for sikkert at opdele harddisken i partitioner for sikker installation.
 • Forsøg ikke at installere Windows på et system, der ikke opfylder minimumskravene.
 • Vær sikker på at aktivere Windows inden for 30 dage efter installationen, ellers vil systemet ikke tillade dig at logge på, indtil aktiveringen er gennemført.
 • Nogle brugerens installere Windows XP fra diske med Service Pack 2 eller derunder oplever problemer i de tidlige stadier af install på moderne computere, der karakteriseres som uendelig reboot loops, eller en blå skærm fejl (BSOD). Dette skyldes, at nogle diske mangler en driver til SATA-harddiske. For at løse dette, vil brugeren nødt til slipstream driverne til en kopi af den oprette cd, eller sætte de nødvendige drivere på en diskette og manuelt tilføje dem til install listen.