Wkudk

Sådan køber en strømforsyning

Den (PSU) er en af ​​de få elementer i en elektrisk anordning, der vil påvirke ydeevnen og pålideligheden af ​​hele dit system. Det er ofte de mest undervurderede, under-værdsat komponent i hvilken som helst enhed, endnu en af ​​de første dele kan forårsage fejl.

Denne artikel fokuserer på de faktorer at kigge efter, når de køber en PSU til en personlig computer, men det kan anvendes på enhver ansøgning kræver et reguleret PSU. Når du følger denne vejledning, tager hensyn til din egen applikation, og på passende vejer hver faktor.

Steps

Sådan køber en strømforsyning. Bestem watt du har brug for.
Sådan køber en strømforsyning. Bestem watt du har brug for.
 1. 1
  Bestem watt du har brug for. Brug en PSU lommeregner webside eller software til at hjælpe med at bestemme dine krav. Endnu bedre er at finde en gennemgang af et lignende system, der måler strømforbruget. Som at forbruget måles ved væggen, multipliceres med den fornyede systemets strømforsyninger effektivitet til at få produktionen. (Hvis du ikke kender, vil 0,82 være tæt eller lidt pessimistisk.) Må ikke købe en PSU lige over dine krav, medmindre du ikke har planer om at opgradere systemet. Også strømforsyninger alder, at miste magten over tid. Køb en PSU, der vil tage dig gennem din næste par opgraderinger i løbet af en multiple-årig periode.
 2. 2
  Forskning, der stik du har brug for. Nyere primærenheder vil ofte give både et 24-pin ATX stik, der fordobler som en 20-bens stik. Højere-end modeller kan kun give en 24-bens stik, og lavere-end modeller kan give bare en 20-bens stik. Typisk vil de fleste og Athlon 64 CPU-baserede bundkort (og tidligere) kræver en 20-pin ATX stik, mens nyere bundkort kræver en 24-pin ATX stik. Desuden vil de fleste PSU'er har både et 4-bens og 8-polet ekstra 12V stik til bundkort, og kun high-end PSU'er vil have en eller flere 6-pin PCI-E stik til grafikkort.
 3. 3
  Kig efter primærenheder med høj virkningsgrad. Og dem bedømt under belastning temperaturer, ikke rumtemperaturer. Noget 80% og derover er god. Ved 83% er cirka 17% af watt tabt som varme. Derfor vil en PSU, der kan annonceres som en 500W PSU, faktisk være at trække næsten 600W på væggen. Effektivitet falder over tid og i løbet af livet af PSU. En årig PSU er mest sandsynligt ikke i stand til at producere den samme mængde energi, det engang gjorde, da den var ny.
 4. 4
  Bestem robusthed PSU. Hvor godt gør PSU håndtag ændringer i de nuværende? Selvom det ikke er en garanti, er der en stærk sammenhæng mellem vægt og kvalitet: større komponenter (dvs. kondensatorer) svare til en mere tolerant, pålidelig PSU. Dette er en ulempe at en 120mm blæser: mens det giver roligere køling, skal de komponenter, der skal køles være mere tætpakket. Hvis du er ligeglad med støj, kan en 80mm ventilatoren i den traditionelle sted på bagsiden af ​​PSU tilbyde bedre værdi.
 5. 5
  Kontrollér antallet af skinnerne. Ligesom dit hus sikringsboks omfatter både en stor vigtigste breaker og en mindre afbryder per kredsløb for at sikre de mindre brancheorganisationer kredsløb ledninger ikke overophedes, høj kapacitet primærenheder opdele deres produktion i flere "skinner", hver med en mindre nuværende grænse. Den relevante sikkerhedsstandard kræver en 20A grænse, hvilket er ganske generøs, da ledningerne er mindre end dem, der anvendes i dit hus til at bære 15A. (. Men der er den fordel, at ledningerne ikke er skjult i væggene, så de er afkølet bedre, og du vil lugte det, hvis noget begynder at brænde) Men dette gør tilslutning PSU mere komplekse, derudover ikke overbelastes det generelt, er du nødt til at undgå at overbelaste hver skinne, eller det vil lukke ned. En god strømforsyning vil gøre så let ved at give skinner alt meget mere end den samlede PSU rating. Et billigere alternativ er at give lige nok skinner til den samlede den samlede kapacitet, hvilket gør det vanskeligt at bruge alle en strømforsyning kapacitet. (Dette kan være et fingerpeg, at PSU er i stand til at levere sin fulde kapacitet.) En endnu billigere alternativ, som er blevet meget populært, er at fjerne alle de sikkerheds-kredsløb og producere en "single-rail" strømforsyning, kan levere alle sine output på nogen ledning. Dette er teknisk i strid med ATX-strømforsyning specifikation, men har ikke vist sig at være et sikkerhedsmæssigt problem i praksis, og foretrækkes af mange mennesker. En enkelt-rail design er ikke i sig selv et tegn på en lav kvalitet PSU.
 6. 6
  Få en modulær PSU. Det vil medvirke til at eliminere ekstra ledninger for at komme i vejen for køling. Ignorer krav fra PC Power & Cooling at modulære kabler skaber mere modstand på grund af tæring af kontakter. Den yderligere modstand er ubetydelig.
 7. 7
  Sammenlign strømstyrke på hver spænding. En PSU watt rating er ikke befordrende for at bestemme strømstyrken på noget bestemt spænding. Alle strømforsyninger vil have en mærkat med deres bedømt strømstyrke på hvert spændingsniveau. Disse oplysninger skal gives, når de køber en PSU fra en online forhandler og synlig på enhedens æske. Som nævnt ovenfor moderne computere er 12V-tunge byrder. En 500W PSU kan lyde tilstrækkelig, men hvis dets 12V strømstyrken er i den lave 20'erne eller mindre (12V gange 25A 300W), kan det ikke være i stand til at drive en moderne computer.

Tips

 • Nogle mærker frigive top-kvalitet modeller, nogle blot frigivelse value-line modeller, og andre bør ikke være at frigive modeller på alle! For at gøre tingene værre, nogle generelt høj kvalitet brands kontanter i på deres omdømme ved at gøre en billig (i alle ordets betydninger) linje. Her er en kategoriseret liste af mærker efter kvalitet gruppering efter ydeevne og pålidelighed er baseret på velrenommerede, cross-brand anmeldelser opført i eksterne links. Bemærk at ikke alle modeller inden for et enkelt brand label er af samme kvalitet, og disse er gennemsnit for hele modelprogrammet af mærker, ikke kun specifikke modeller.
  Bemærk: Disse lister kan afvige din egen personlige oplevelse.
  • Top kvalitet (baseret på elektriske formåen): Seasonic, Zippy, Silverstone, Enermax, Antec, Acbel, Akasa, AMS, Channel Nå, Corsair, Delta, Etasis, Zalman.
  • Lav kvalitet (baseret på RMA sats og den påtænkte anvendelse af værdi-line-computere): A-TOP, Aerocool, APEX, Apevia (Aspire), Asus, ATADC, Athena Power, ATRIX, Broadway, Casecom, Deer, Diablotek, Dynapower, EagleTech, forbedre, Enlight, E-Power, FOXCONN, Futurepower, I-Star, In-Win, JPAC, Just pc, Kingwin, Linkworld, Lite-On, Logisys, Masscool, MGE, MSI, NMEDIAPC, Norwood Micro, NorthQ, Powmax, Q-Tec, SFC, Sintek, Transport, Skyhawk, Spire, Star Micro, STARTECH, TTGI, Wintech, XION, YoungYear, Zebronics.
  • Omstridt mærker (anses for at være af god kvalitet, men behøver referencedata anmeldelser eller artikler, eller dem med omstridte kvalitet eller varierende kvalitet af forskellige modeller): ABS / Tagan, BFG Tech, Coolermaster, Coolmax, FSP, Hiper, HIPRO, Mushkin, OCZ, PC Power & Cooling, NZXT, Raidmax / Sigma, Rosewill, Scythe, Sunbeam / Tuniq, Topower, Ultra, XClio, XIGMATEK, Thermaltake.
 • Køb en PSU tester (typisk mellem 10€ og 15€ US) for at bekræfte alle de spænding skinner arbejder på din nye PSU. Bemærk at primærenheder med 24-bens stik ikke længere supply-5V.
 • Discount bedømmelse inflation. Computer strømforsyninger er særligt vanskelig, fordi der har været et skift i de krav, siden 1990'erne. High-drevne 3D grafikkort og bundkort med en 4-bens "P4" stik til at levere processorkraft, kan du bruge en stor del af +12 V magt, som kun var en brøkdel af kapacitet på ældre strømforsyninger. For at sikre pålidelige resultater, 3D-grafik-card beslutningstagere anbefales overdimensionerede strømforsyninger. For eksempel kan en 600W forsyning sikre 300W på +12 V. Omkostningsbevidst producenter, til gengæld produceret strømforsyninger mærket "600W", der kunne producere 300W på +12 V, men ikke mere end det, at kende deres kunder ville faktisk aldrig bede om mere magt. Moderne strømforsyninger er alle "12V tung" på denne måde, i stand til at producere de fleste af deres samlede produktion i form af 12V, men overoptimistiske producent ratings er stadig udbredt blandt billigere strømforsyninger, strømforsyninger, der kommer med sager er særligt udsatte for dette. Nogle PSU-beregning software vil indeholde en betydelig "fusk faktor" for at muliggøre denne fejlmærkning.
 • Store pladeselskaber såsom Rosewill (et hus mærke), tilbyder værdi, men på bekostning af ydeevne og pålidelighed. Etiketter som dette er et godt valg for low-end builds med minimale strømkrav, men de er ofte overvurderet for deres watt output og under-beskyttet sikret pålidelighed.
 • Kig forbi klokker-og-fløjter, såsom tændte fans, justerbare aftræksniveauer, ærmer kabler og malet eller poleret indhegninger. Selv om disse er helt sikkert positive træk, de ikke gøre op for ydeevne eller pålidelighed mangler.

Advarsler

 • PSU producenterne og distributørerne har ikke pligt til enhver standard for bedømmelse watt. Mange 'værdi' PSU'er kan faktisk ikke udlæse wattager de påstår under virkelige forhold. Det er muligt for en 500W 'værdi' PSU til at producere mindre strøm end en kvalitet PSU solgt til 350W. Således »opgradering« en PSU men at vælge en low-end model, kan faktisk være en nedgradering!
 • Høj volumen, lav kvalitet fabrikanter ofte køber designs fra andre virksomheder til brug i deres egne produkter. Disse "carbon-copy 'designs er ofte af lav kvalitet. Til gengæld slipper de deres carbon-kopiprodukt med ekstra klokker-og-fløjter og en anden virksomhed "etiket" at lokke kunderne. De kan endda opkræve en præmie for de ekstra funktioner. Hvis du er seriøs om at købe en pålidelig PSU, kun købe et fra en producent, der designer et flertal af deres enheder. Gode ​​eksempler er Seasonic og PC Power & køling.
 • Kontroller garantien. Sammenlign hver fabrikant garanti, returret og kundeservice historie. Der er nogle PSU producenter, der frigiver fantastiske produkter med forfærdelige støtte, og vice versa.
 • Aldrig teste en strømforsyning med en papirclips. Dette er meget farligt for både udbud og brugeren, fordi papirclips leder elektricitet.
 • Aldrig åbne en strømforsyning, på trods af oplysninger på internettet rådgive andet. Sådanne artikler er beregnet til kvalificerede strømforsyning reparation teknikere alene. En strømforsyning indeholder kondensatorer, der holder en afgift, selv mens en computer er slukket, denne decharge kan alvorligt skade brugeren.