Wkudk

Sådan kolofonium en bue

I denne artikel beskrives processen med at tilføje harpiks til en violinbue.

Steps

Sådan kolofonium en bue. Første skrabe harpiks så føler hårene / hvis du ser hvidt pulver, du højst sandsynligt har nok på, og stram den.
Sådan kolofonium en bue. Første skrabe harpiks så føler hårene / hvis du ser hvidt pulver, du højst sandsynligt har nok på, og stram den.
 1. 1
  Første skrabe harpiks så føler hårene / hvis du ser hvidt pulver, du højst sandsynligt har nok på, og stram den. Spænd buen, indtil du kan hoppe den på armen, men ikke stramme den, indtil den vises lige. Der bør være en naturlig kurve til stævnen.
 2. 2
  Hold din rosin i venstre hånd (det gør ikke noget hvis du er højre-eller venstrehåndet).
 3. 3
  Tag din bue i din højre hånd og gøre normal bue strøg på tværs af harpiks. Sørg for, at både spids og frøen ender af stævnen er hårdere rosined end midten.
 4. 4
  Stroke det på tværs 5-10 gange. Der er sådan noget som rosining for meget.
 5. 5
  Prøv en anden metode. Gå hurtigt frem og tilbage 2-3 inches ad gangen på stævnen. Dette sikrer, at colophonium rest går på mere tykt end blot at gå fra frog (det sted, hvor du holder stævnen, mens du spiller) til spidsen. Det er bedst bruges, når du spiller i en koncert i løbet af 40 minutters varighed, eller til at spille et stykke, der er forholdsvis hurtig. [Image: Rosined]

Tips

 • Mørk rosin og lys rosin har deres forskelle. For eksempel er mørk rosin (hickory eller sortbrune farve) blødere end lys rosin og dermed lettere at anvende til håret. Nogle mener, at lys rosin er bedst egnet til violiner og violaer, mens mørke harpiks er mere passende for celloer og basser. Der er en række af mørke og lyse kolofoniumforbindelser tilgængelige for alle instrumenter og hver tilbyder subtile tonale forskelle.
 • Hvis din bue hår er nyt, kan du blive nødt til at sætte tre gange så meget eller mere colophonium på det på første gang. Find ud af, om teknikeren anvendt en primer lag harpiks før over-program.
 • Der er nogle spillere, der siger, at en ny harpiks skal ridset for at skabe støv, men det er sjældent nødvendigt, og kun med dårlig kvalitet harpiks. Skrabe en ny kage eller blok af kolofonium kan forårsage kolofonium at bryde eller gøre den mere modtagelig for revnedannelse og brud. Ridser rosin kan også føre til større stykker af colophonium knyttet til stævnen hår og ekstra colophonium bygge op på dit instrument.
 • Husk, at colophonium er hærdet træet SAP, og at støv skal renses væk fra kroppen af ​​instrumentet og strengene med tør, blød klud (100% bomuld er bedst), efter du spiller, ellers kan obligation med lak af instrumentet (finish, der gør instrumentet skinnende og beskytter det). Hvis dette sker, er det bedst at købe en blid instrument renere (for at fjerne harpiks opbygge) og polish (for at erstatte den polske, der blev fjernet af renere), eller hvis du er usikker, tage instrumentet til en violin reparation professionel, der kan gøre en omhyggelig og grundig rengøring af instrumentet aldrig fjerne lakken på et instrument uden først at diskutere, hvordan det vil påvirke instrumentets værdi -. i de fleste tilfælde, instrumenter, der er re-lakeret mister mindst 50% af deres oprindelige værdi.
 • Hvis du har tvivl om, hvilken form for kolofonium at bruge, så spørg din lærer eller en professionel. Generelt violiner arbejde bedre med lys kolofonier og celloer med mørke kolofoniumforbindelser.
 • Mens du kolofonium din bue du kan øve din bue hold ved at bruge din rigtige bue hold, mens strøg, men vær forsigtig med ikke at ansøge!

Advarsler

 • Rens dine strenge regelmæssigt, da colophonium på strengene er lige så slemt som for meget colophonium på stævnen.
 • Nogle mennesker er allergiske over for kolofonium. Anvende for meget kan forårsage støvskyer. Hvis det er tilfældet, er der ikke allergifremkaldende, klare kolofoniumforbindelser rådighed.
 • Vær forsigtig med ikke at røre ved stævnen hår, når rosining eller spiller.
 • Må ikke blive for begejstret rosining eller du kan ramme noget med din bue (som en person, i øjet eller en cement væg, revner din bue)

Ting du behøver

 • Bow
 • Rosin
 • Cello / Violin / Bratsch / Upright Bass / etc