Wkudk

Sådan skifte gear på en motorcykel

Denne artikel vil hjælpe dig med at lære at skifte gear på en motorcykel (aka motorcykel) med en fod kontrolleret gearskifte.

Steps

Sådan skifte gear på en motorcykel. Med koblingen frakoblet, skift hele vejen ned til første, ved hjælp af din venstre fod.
Sådan skifte gear på en motorcykel. Med koblingen frakoblet, skift hele vejen ned til første, ved hjælp af din venstre fod.
 1. 1
  Med koblingen frakoblet, skift hele vejen ned til første, ved hjælp af din venstre fod. Rolling cyklen frem-og tilbage kan hjælpe.
 2. 2
  Når du er i første gear, og bevæger sig på et acceptabelt tempo. Træk eller i koblingen, lad samtidig ud af gassen.
 3. 3
  Husk at holde på at holde koblingen ind, og træk forsigtigt op på skifteren, indtil du føler, at det klikker på. Dette er neutral. Træk op fast denne gang, vil det andet klik skal 2. gear.
 4. 4
  Slip koblingsgrebet gnidningsløst og genanvende gas på samme tid. Målet her er at gøre alt glat, så du ikke hoppe ud ad vejen som en kænguru. Ikke anvende gassen vil resultere i at motoren går i stå. Sørg for at du ved, hvornår du skal skifte! (Se Tips og advarsler for mere information).
 5. 5
  Shifting i højere gear kan udføres på to måder. Den beskrevne metode til at flytte fra første til anden vil arbejde, men du kan også skifte uden koblingen ved at anvende en blid opadgående pres på gearstangen, og derefter bakke ud på speederen en smule. Transmissionen skal derefter skifte til næste gear. Dette vil også arbejde fra første til anden, men generelt er ikke så glat fordi neutral er i mellem de to tandhjul. (Gør det forkert, kan makulere dig gear, så det ikke anbefales, indtil du er komfortabel og i stand til at skifte gear normalt)
 6. 6
  At geare ned, engagere (pull) koblingen ind, tryk ned på håndtaget med din venstre fod. Hver gang du gør dette, gearkassen falder et gear.

Tips

 • Moderne cykler stole på forbremsen at stoppe. Brug bagbremsen med høj hastighed har meget lidt effect.It hjælper primært at stabilisere cyklen. Så når de er på en meget høj hastighed, bremse med forbremsen blidt på først og derefter gradvist sværere, indtil du har bremset ned til den hastighed, du ønsker, og derefter forsigtigt lette off på bremsen pres. Brug en lidt bagbremse at stabilisere cyklen. Bremse nøgletal bør være hvor som helst fra 80% front, 20% bag til 100% front, 0% bag afhængigt af hvor hårdt du bremse-og vejforhold. Jo hårdere bremsning mindre bagbremsen bør du anvende. På grund af vægtoverføring til fronten, bliver baghjulet lettere at låse op.

Advarsler

 • Når du skifter op, lytte til motoren. Hvis det gør en meget lav brokke, skifte ned. Hvis det klynker højlydt, skifte op.
 • Når downshifting kun nedskift et gear ad gangen!
 • Hvis dine vagter 'clunk' lidt, prøv at spille med dine jetting indstillinger for at få det helt rigtige.
 • Hvis du ikke skifte, når motoren rammer rev limiter, kan din motor til sidst blæse
 • Når du skifter til frigear fra første gear, så sørg for at du lader koblingen langsomt ud for at sikre, at du virkelig er i neutral. Udløsning af koblingen hurtigt, mens stadig i gear, vil få køretøjet til at stall (i bedste fald) eller springe fremad uventet.