Wkudk

Hvordan man bruger Linux

De fleste computere kører en version af Microsoft Windows, men mange servere og stationære computere er begyndt at køre Linux, en gratis Unix-lignende operativsystem. Lære at finde vej rundt Linux kan være skræmmende i starten, da det synes helt forskellig fra Windows, men det kan være en nem og givende oplevelse.

Steps

Hvordan man bruger Linux. Bliv fortrolig med systemet.
Hvordan man bruger Linux. Bliv fortrolig med systemet.
 1. 1
  Bliv fortrolig med systemet. Prøv at downloade og installere det på din computer. Hvis du ikke er sikker, være opmærksom på, at det er muligt at beholde dit nuværende operativsystem og dedikere en del af din harddisk til Linux (og du kan endda køre begge dele på samme tid med VirtualBox).
 2. 2
  Test din hardware med en "live-cd", som er leveret af mange af de distributioner af Linux. Dette er nyttigt, hvis du føler dig utilpas med at installere et andet operativsystem på din computer. En live-cd vil tillade dig at starte op i et Linux-miljø fra cd'en, uden at skulle installere noget på din computer. Ubuntu og nogle andre Linux-distributioner også tilbyde cd'er eller dvd'er, der tillader dig at starte op i en Live tilstand og derefter installere fra den samme disk.
 3. 3
  Forsøg de opgaver, du normalt bruger din computer til. Søg efter løsninger, hvis du ikke kan word-proces eller brænde en cd for eksempel. Lav et notat om, hvad du ønsker at gøre, kan gøre og ikke kan gøre, før du tager springet.
 4. 4
  Lær de distributioner Linux. Når der henvises til "Linux", det oftest betyder "GNU / Linux-distribution." En fordeling er en samling af software, der kører på toppen af ​​en meget lille program kaldet Linux-kernen.
 5. 5
  Overvej dual-boot. Dette vil hjælpe dig med at forstå partitionering samt lade dig fortsætte med at bruge Windows. Men sørg for at sikkerhedskopiere alle dine personlige data og indstillinger, før du forsøger at oprette en dual boot.}
 6. 6
  Installere software. Væn dig til at installere og afinstallere software, så snart du kan. Forståelse pakkehåndtering og depoter er godt for fundamentalt at forstå Linux.
 7. 7
  Lær at bruge (og nyde at bruge) kommando-line interface. Dette er kendt som "terminale", "terminalvindue ', eller' shell". En af de primære årsager mange brugere at skifte til Linux er, fordi det er udstyret med den terminal, så ikke lade sig skræmme af det. Det er en stærk allieret, der ikke har de samme begrænsninger for en Windows kommandoprompt. Du kan lige så let at bruge Linux uden nogensinde at bruge en terminal, som du ville på Mac OSX.Using "apropos" kan hjælpe dig med at finde en kommando, der gør en bestemt opgave. Prøv "apropos bruger" for at se en liste over kommandoer, der indeholder ordet "bruger" i deres beskrivelse.
 8. 8
  Gør dig bekendt med linux filsystem. Du vil først bemærke, at der ikke længere er "C: \" du er vant til i Windows. Alt starter ved roden af ​​filsystemet (aka "/"), og de forskellige harddiske er adgang til via / dev mappen. Dit hjem bibliotek, som du typisk finder i C: \ Documents and Settings i Windows XP og 2000, er nu placeret i / home.
 9. 9
  Hold undersøge potentialet i din Linux-installation. Prøv krypterede partitioner, nye og meget hurtig filsystem (ligesom btrfs), redundante parallelle diske, der øger både hastighed og pålidelighed (RAID s), og prøv at installere Linux på en bootbar USB-stick. Du vil hurtigt opdage, at du kan gøre en masse ting!

Tips

 • Byg din første Linux-system med en specifik funktion i tankerne, og følge en HOWTO dokument trin for trin. For eksempel er de trin i oprettelsen af ​​en filserver temmelig enkel, og du kan finde mange websteder, der fører dig gennem processen trin for trin. Dette vil gøre dig fortrolig med, hvor tingene er placeret, hvad de gør, og hvordan du ændrer dem.
 • Vær tålmodig, og være forberedt, hvis du virkelig ønsker at lære at bruge GNU. Undgå at flytte fra distribution til distribution for at finde den, der får alt rigtigt. Du vil lære mest fra lære at lave hvad der ikke virker.
 • Der henvises til mapper som "mapper" og ikke "mapper", selv om de to ord synes synonyme, "mapper" er Windows koncept.
 • Bøger fra forlagene John Wiley & Sons, O'Reilly og nr. Stivelse Press er værd at eje for at lære om Linux. Der er også "I begyndelsen... var Command Line" af Neal Stephenson rådighed på http://www.cryptonomicon.com/beginning.html og "LINUX: Rute Brugerens Tutorial og Exposition", som findes på http:// rute.2038bug.com/rute.html.gz.
 • Husk, at kun DOS bruger backslash ("\") til at afgrænse mapper, mens Linux bruger skråstreg ("/"). Omvendte skråstreger i Linux anvendes primært til at undslippe tegn (for eksempel \ n er et linieskift, \ t er et tabulatortegn).
 • Du kan få hjælp til næsten enhver bestemt program eller distro i irc server irc.freenode.net (eksempel: # debian, # ubuntu, # python, # FireFox osv.). Du kan finde brugergrupper også irc.freenode.net.
 • Der er flere hjemmesider og postlister på internettet med information om Linux. Gør online søgninger for at finde svar på dine spørgsmål.

Advarsler

 • På alle * nix systemer (Linux, UNIX, * BSD, etc.), administrator eller superbruger-konto er "root". Du er administrator på computeren, men 'rod' er ikke din brugerkonto. Hvis installationen ikke gør det, gør dig selv en almindelig konto med "useradd <yourname> ', og bruge det til din daglige forretning. Årsagen til denne opdeling mellem jer bruger, og du administrator er, at * nix systemer antager rod ved, hvad han gør, og er ikke ondskabsfuld. Derfor er der ingen advarsler. Hvis du skriver bestemte kommandoer vil systemet lydløst slette hver enkelt fil på din computer, uden at spørge om bekræftelse, fordi det er hvad rod bad den om at gøre.
 • Må ikke køre rm-rf / eller sudo rm-rf / medmindre du seriøst overvejer at slette alle dine data. Kør kommandoen 'man rm' for flere detaljer.
 • Sommetider mennesker tyder ondsindede kommandoer, så dobbelt tjek kommandoer, før du skriver dem.
 • Altid sikkerhedskopiere dine filer, før du forsøger at re-partition dine drev, når du installerer Linux. Sikkerhedskopiere dine filer til flytbare medier såsom cd'er, dvd'er, USB-diske eller en anden harddisk (ikke en anden partition).
 • Det kan være fristende at skrive blindt "forbandelser" du har fundet på nogle web site, der forventer, at de vil gøre den beskrevne opgave. Men dette ofte mislykkes bare fordi du har en nyere version, lidt anderledes hardware eller anden distribution. Prøv at udføre hver "forbandelse" med - help option først og forstå, at det gør. Så er det normalt meget nemt at løse forskellige små problemer (/ dev / sda -> / dev / sdb og så videre), opnår den beskrevne mål.
 • Ligeledes skaber ikke en fil ved navn '-rf ". Hvis du kører en kommando for at slette alle filer i denne mappe, vil parse '-rf' fil som en kommandolinje argumenter og slette alle filer i sub-mapper så godt.

Ting du behøver

 • Egnet computer
 • Linux-system