Wkudk

Hvordan man lærer at programmere i C

C er en kraftfuld programmering sprog, der først blev udviklet i 1970'erne. Afhængig af din tidligere erfaring med programmering, kan det tage tid og tålmodighed til at lære C. Men når lært, vil lære andre programmeringssprog kommer naturligt. Mens lære hele sproget er uden for rammerne af denne artikel, vil det få dig i gang i den rigtige retning.

Steps

Hvordan man lærer at programmere i C. Først finde en compiler, der er kompatibel med dit operativsystem, og beslutte, om du vil køre et integreret udviklingsmiljø (IDE), eller hvis du ønsker at redigere C filer manuelt via en editor som notesblok og kompilere fra kommandolinjen.
Hvordan man lærer at programmere i C. Først finde en compiler, der er kompatibel med dit operativsystem, og beslutte, om du vil køre et integreret udviklingsmiljø (IDE), eller hvis du ønsker at redigere C filer manuelt via en editor som notesblok og kompilere fra kommandolinjen.
 1. 1
  Først finde en compiler, der er kompatibel med dit operativsystem, og beslutte, om du vil køre et integreret udviklingsmiljø (IDE), eller hvis du ønsker at redigere C filer manuelt via en editor som notesblok og kompilere fra kommandolinjen.
  • Hvis du er Windows-bruger, så prøv med Visual C + + Express Edition, som er tilgængelig for download gratis.
  • Hvis du er en Mac-bruger, kan du bruge Xcode, tilgængelig fra Leopard install disk eller App Store gratis.
  • Hvis du er en GNU / Linux-bruger, så prøv eller. Eclipse er også tilgængelig for Windows.
  • Alternativt kan du bruge kommandolinjen værktøjer (kører under nogen Unix og det er muligt at køre det under Windows og Mac).
  • Tiny C Compiler () er stor, hvis du ikke ønsker at få et ton af klokker og fløjter, der kommer med andre compilere
 2. 2
  Lær at kompilere og køre en grundlæggende program, vil dette være dit første program, typisk vil det bare udskrive "Hej verden" til skærmen og exit. Må ikke bekymre dig om alle de små detaljer i syntaksen, bare blive fortrolig med at køre og oversætter.
 3. 3
  Lær om variable typer, såsom forskellen mellem char, int, float, double, osv.
 4. 4
  Lær om begrebet variable, arrays og funktioner. Variabler er hvor oplysningerne er lagret, funktioner er stykker af kode, der kan udføres, og arrays er grupper af data af samme type.
 5. 5
  Lær pointere. Pointers er meget vigtige i C siden du har direkte adgang hukommelsens indhold gennem henvisninger, i modsætning Java. Ulempen ved dette er, at hvis dit program ikke er grundigt testet, kan det gå ned.
 6. 6
  Lær betingede udsagn, såsom "hvis" og "switch" udsagn. Den "hvis" erklæring vil være en af ​​dine mest brugte udsagn, kan du udføre kode baseret på, hvorvidt en betingelse er sand eller ej (fx om farven brugeren forudsat var rødt).
 7. 7
  Lær sløjfer. Lær forskellen på "for" loop og "mens" loop - sørg for at undgå uendelige løkker! Lær continue og break udsagn.
 8. 8
  Lære datastrukturer. Selvom datastrukturer ikke er direkte relateret til programmering, men for en avanceret bruger, kendskab til grundlæggende begreber i datalogi er afgørende.
 9. 9
  Start med små programmer. Når du foretager din egen kode, forsøge at identificere den mest afgørende del af problemet - det er de data, input eller kald af de funktioner, strukturen af ​​løkken (disse er nogle meget elementære eksempler), og starte derfra. Derefter bygge på, at der i små trin.
 10. 10
  Lær vigtige skridt omkring debugging. Selv om det ser lidt kompliceret i starten, men hvis du har et stort kildekode, derefter bruge print udsagn bliver lidt overvældende.
 11. 11
  Tilmelde dig selv i nogle af de postlister online. Du kan sende dine egne spørgsmål, og støtte andre nye brugere.
 12. 12
  Husk, at nøglen til at lære noget nyt, er vedholdenhed og hårdt arbejde.

Sample code

Funktion til at beregne den største fælles divisor (ved hjælp af euklidisk algoritme):

 int GCD (int u, int v) { int r; while (v! = 1) { r = u% v; u = v; v = r; } tilbage u; } 

Funktionen tager to heltal navngivne 'u' og 'v' og returnerer et heltal. Funktionen har navnet »gcd '.


Funktion til at beregne x y:

 int strøm (int x, int y) { int resultat = - 1 ; int i; for (i = 1, i <y, i + +) Resultatet * = x; tilbagevenden resultat; } 

Funktionen tager to heltal navngivet 'x' og 'y' og returnerer et heltal. Funktionen har navnet 'power'.

Tips

 • Din kildekode skal have en *. C udvidelse, så din compiler kan forstå, at det er en C-kildefil.
 • Find en god C programmering bog. En anbefalelsesværdig C ressource bog er "The C Programming Language" af Brian W. Kernighan, Dennis Ritchie (ISBN 0131103628 - Du kan gratis elektronisk kopi af det oprindelige udkast). Find en bog, der har tutorials og projekter for at lette din eksponering for C.
 • Forsøg ikke at undgå fejl, omfavne dem. Lave fejl er den vigtigste del i at lære at programmere.
 • Altid tilføje kommentarer til dine programmer. Dette er ikke blot hjælpe andre, der kan tage et kig på sin kildekode, men også det hjælper dig med at huske, hvad du skriver og hvorfor. Du kan vide, hvad du laver i det øjeblik, du skriver din kode, men efter to eller tre måneder, vil du ikke huske meget.
 • Husk, C er et programmeringssprog. At lære et programmeringssprog, ikke nødvendigvis fører til at lære at programmet, der er mere om problemløsning end omkring udarbejdelse og kører et program i et bestemt sprog.
 • Når de møder en syntaksfejl, når kompilering, hvis du er forvirrede, søg Google (eller en anden søgemaskine) med den fejl, du har modtaget. Chancerne er nogen har allerede oplevet det samme problem og bogført en løsning.