Wkudk

Hvordan til at gøre en FM-antenne

Forbedring af modtagelsen af ​​kommercielle FM-radio (88MHz - 108MHz) kan gøres ved dig derhjemme, blot ved at udskifte antennen med en 5/8 bølge foldet dipol antenne. Mange radioer og de fleste hjem stereoanlæg modtagere omfatter antenneterminaler til tilslutning af en ekstern antenne. Normalt den medfølgende antenne er en minimalistisk design (undertiden kun et "internt" type, eller som en teleskopstang eller en kort længde på wire). Dette kan blive væsentligt forbedret for meget få penge udlæg. Alle de nødvendige elementer er tilgængelige fra en lokal elektronik butik eller isenkræmmere.

Steps

Hvordan til at gøre en FM-antenne. Bestemme hyppigheden af stationen ønskes indstillet.
Hvordan til at gøre en FM-antenne. Bestemme hyppigheden af stationen ønskes indstillet.
 1. 1
  Bestemme hyppigheden af stationen ønskes indstillet. Antennen er afstemt til en vis længde, baseret på frekvensen af ​​den tilsluttede radio. Uanset bestemt frekvens, hele FM broadcast-båndet (88-108 Mhz) vil fra radioens tuner modtager stærkere signaler fra antennen med den største stigning ses på den frekvens, vælges i dette trin, og lidt mindre, da radioen er indstillet væk fra design frekvens.
 2. 2
  Beregne længden af antennen. Formlen for en 5/8 bølge antenne ved hjælp typiske 300 ohm "twin bly" er L = 300/fx 5/8 x 1/2; hvor "L" er længden i meter af antennen og "f" er frekvensen i Mhz af stationen at være. Dette kan forenkles til L = 93,75 / f.
  • En antenne bygget til midten af ​​88MHz - 108MHz FM-båndet (98 Mhz) ville være: 0,9566 meter eller 95,66 cm (centimeter) lang. For de mere fortrolige med britiske enheder end metrisk, er formlen til at konvertere centimeter til inches: cm X 0,3937. Det betyder 95.66cm X 0,3937 = 37,66 inches lang.
 3. 3
  Forbedre antenne design. Antennen forbedring i denne artikel er et design for en simpel 5/8 bølge "foldet dipol" eller "T" formet antenne. Dette design vil outperforme eventuelle interne eller teleskopstang antenne, der kan have været leveret med receiveren. Det er også ligner dem forsynet med nogle dyrere stereoanlæg modtagere.
  • At forbedre på denne enkle design, simpelthen dobbelt, tredobbelt, firedobbelt osv. denne værdi som sådan: 37,66 "x 2 = 75,32", eller 37,66 "x 3 = 112,98", og så videre.
  • De 112,98 tommer antenne vil outperforme 75,32 tommer antenne, som udkonkurrerer 37,66 tommer antenne.
  • Selvfølgelig er der et "point of no return", når flere er så stor, at signalet ved enderne af antennen ikke kan rejse hele længden på grund af den elektriske modstand af tråden. Denne grænse er omkring 100 meter (lidt mere end længden på en fodboldbane).
 4. 4
  Skær fødeledning. Som beskrevet ovenfor, denne antenne ligner et "T". Hidtil har beregningen været for den øverste vandrette del (toppen af ​​T) af antennen. En vertikal (bunden af ​​T) skal være tilsluttet til den vandrette at lette tilslutning af antennen til modtagerens antenneterminaler. Mens både de vandrette og lodrette dele fungerer som en antenne, er den lodrette del, benævnt fødeledning.
  • Skær en længde på tvilling bly, der er lig med eller et multiplum af længden beregnet ovenfor. Det vil være lang nok til at strække sig mellem modtagerens antenne terminaler og den vandrette del, når den installeres.
 5. 5
  Forbered antennen for tilslutning til fødeledning. Find og markere halvvejs på længden af ​​den vandrette del af antennen.
  • Brug en barbermaskine kniv til at skære en 1 tomme (2,5 cm) lange slids (centreret på halvvejen), parallelt med og mellem de to i antennens twin lead kabel.
  • Skær gennem en af ​​de to ledninger på halvvejs mærket.
  • Strip isoleringen fra de afskårne ender af wiren halvvejs og enderne af hele den vandrette længde (dette bør være omkring en 1/2 inch (1,27 cm) fra hver side).
 6. 6
  Forbered fødeledning til tilslutning til antennen. Brug en barberkniv at skære en slids mellem ledningerne twin bly omkring en tomme (2,5 cm) i længden i begge ender. Omhyggeligt fjerne en halv tomme (1,27 cm) af isoleringen fra hver af ledningerne på begge ender.
 7. 7
  Tin de udsatte dobbelte ledninger med. Re-sno enkelte strenge af alle ledninger for at holde dem tæt grupperet sammen. Hvis lodning ikke er en mulighed, skal du springe til det næste skridt efter stripping isolering fra ledningerne, der er angivet i slutningen af ​​dette trin.
  • Påfør en lille mængde elektrisk kvalitet lodning flux (brug ikke blikkenslager flux, da det indeholder syre). En lille 20 til 50 watt lodning pistol eller jern til at opvarme trådene er tilstrækkelig.
  • Kort efter flux smelter gælder elektriske lønklasse loddetin til ledningen nær lodning pistol / jern tip (brug af straight loddetin eller flux core lodde er fint - men ikke bruger syre kerne lodde).
  • Påfør lige nok lodde til den opvarmede ledning, så smeltede loddetin flyder tilbage i isoleringen, og fjern derefter lodde og varme fra tråden. Gøre dette for begge ledninger i (1) begge ender af fødeledning, (2) begge ledninger i begge ender af den horisontale antenne stykke og (3) begge ledninger ved snittet lavet i midten af ​​den vandrette antenne stykke.
 8. 8
  Lodde antennen og fødeledning sammen. Lodde de to ledninger i den ene ende af den vandrette stykke sammen og gentag for den anden ende (hvis ikke lodning skabe et solidt elektromekanisk forbindelse ved stramt vride ledningerne sammen i stedet for lodning).
  • Lægge en ende af fødeledning i midten af ​​den vandrette antenne stykke, så at de loddede ledninger af ligger tæt på hinanden. Den venstre ledning fødeledning skal loddes til venstre ledning af antennen, og det højre kabel fødeledning skal loddes til højre kabel antennen.
  • Når udfyldt korrekt, kan en sti spores, der starter på en ledning i fødeledningen, der fortsætter til en ledning i bunden af ​​antennen og fortsætter til den ene ende af antennen. Den fortsætter hen over toppen ledning af antennen til den modsatte ende. Det begynder afkastet på den anden bundwiren af ​​antennen til den anden ledning i fødeledning og endelig ender ved enden af ​​fødeledning.

Tips

 • Antennen bygget her er "afbalanceret" og vil være besværligt at forbinde til den typiske teleskopfunktion antenne, som er "ubalanceret". Hvis der ikke er nogen ekstern antenne stik på din radio, kan du gøre lige så godt ved at fastgøre en længde (helst længde, men jo længere, jo bedre) tråd (enhver art) til den eksisterende antenne og routing tråden op (jo højere bedre), og mod transmitteren du ønsker at modtage.
 • A "300-75" ohm balun vil være nødvendig, hvis modtageren kun tilbyder en 75 ohm (koaksialkabler) antenneforbindelse. Disse enheder, der giver mulighed for tilslutning af 300 ohm dobbeltkabel der konverterer til og giver en skrue-på 75 ohm stik.

Advarsler

 • Antenner, der er placeret udendørs skal have lynbeskyttelse af tilførslen.

Ting du behøver

 • 300 ohm twin stueantenne wire
 • 20-50 watt loddekolbe / pistol
 • Solder m / harpiksflusmiddel kerne (ikke blikkenslager lodde)
 • Flux (ikke blikkenslager flux) (hvis ikke integreret lodde ledning)
 • 300/75 Ohm balun (om nødvendigt)
 • Wire stripper
 • Wire cutter