Wkudk

Sådan at vedligeholde din computer

Et korrekt vedligeholdt computer vil give dig væsentligt højere hastigheder, både via RAM og på internettet, uanset din hardware opsætning og konfigurationer.

Den anden lov om termodynamik fastslår, at alle systemer atrofi (nedbrydes) over tid - ja, her er et par tips om, hvordan forsinke det uundgåelige.

Steps

Sådan at vedligeholde din computer. Rens alle de junk efterladt af browsere.
Sådan at vedligeholde din computer. Rens alle de junk efterladt af browsere.

Software / harddisk

 1. 1
  Rens alle de junk efterladt af browsere. For at gøre dette, kan du bruge hjælpeprogrammet Diskoprydning inkluderet på Windows-systemer, eller downloade en freeware program som CCleaner til at gøre det for dig. I Linux kan du bruge Kleansweep eller Bleachbit. Cookies og cache efterladt af browsere kan beløbe sig til gigabytes af spildt plads, så det er bydende nødvendigt, de er slettet.
 2. 2
  Søg og ødelægge spyware og / eller virus på din PC. Der er et utal af værktøjer til rådighed for at gøre dette. AVG Anti Virus er en god en til at bruge. Download.com er et fantastisk sted til lovligt at få disse værktøjer.
 3. 3
  Defragmenter din harddisk månedligt at holde din computer kørende. Windows XP indeholder et hjælpeprogram til at gøre dette, men et værktøj kaldet Magical Defrag findes også, der automatisk defragmenterer dit system i perioder med inaktivitet.
 4. 4
  Afinstaller programmer, du ikke længere bruger, og slette musik, du ikke længere lytte til. Jo mere ledig plads din computer har, jo hurtigere vil det gå. Du vil blive overrasket over, hvor meget plads du vil frigøre og hvor meget din computers ydeevne vil stige.
 5. 5
  Brug msconfig kommando i RUN kommandoprompten for at åbne et vindue, der vil tillade dig at fjerne markeringen starte programmer, du ikke bruger. Dette kan op din start op og starte ned gange en masse. CCleaner har også en funktion, der giver dig mulighed for at gøre det samme (Funktioner ---> Opstart)
 6. 6
  Brug dine computere disk management systemer.
  • For Windows, skal du vælge Ydelse og vedligeholdelse og derefter vælge "Arranger emner på din harddisk..." og "Frigør plads på din harddisk."
  • For Mac, til mappen Programmer går, skal du vælge mappen Hjælpeprogrammer derefter starte Diskværktøj.

Hardware / cpu

 1. 1
  Altid køre din computer på en UPS, da dette vil hjælpe med at beskytte det fra el overspænding. Telefonlinjer til modem og kat 5 eller Cat 6 netværk linjer også brug overspændingsbeskyttelse, som de kan og vil tage din netkort eller modem i en elektrisk storm.
 2. 2
  Din computer kan vokse støvet på mindre end et år, afhængigt af hvor den er gemt. Åben den op afhængigt af, hvordan støvet dit hus er. Hvis det ikke er for støvede, så tjek hver par måneder, men hvis det er super støvede (dit hus), så være langt mere proaktiv om det. Fjern støv på bunden med en støvsuger (eller stof), derefter sprøjte med komprimeret dåse luft. Vær særlig opmærksom på CPU køleprofil og CPU fan. Hold blæseren stille, mens sprøjtning, som du kan få det til at komme ud og genstart det kan have mere støj. Sprøjte indtag til strømforsyningen fan også. Da du har låget reboot og lytte til støjende fans sørge for alle fans arbejder. Sæt blæseren, hvis det stopper spinning eller begynder at unaturlig lyd eller du kan prøve at smøre lejer, dette kan hjælpe.
 3. 3
  Vær forsigtig, når du tilslutter USB, Ethernet, højttalere, printer osv. Ind i din computer. Havne som USB og Ethernet kan nemt blive beskadiget fra skødesløs placering. Disse reparationer kan være dyrt, og disse havne er en nødvendighed.
 4. 4
  Underclock din CPU for ultimativ holdbarhed.

Tips

 • Vær på vagt, når fjerne markeringen i msconfig prompt. Hvis du ikke ved hvad du laver, tyder ikke på at fjerne markeringen noget, som du kan deaktivere en afgørende system proces
 • http://www.download.com har en belastning store vedligeholdelse freeware utilities.
 • Giv din computer et hvil ved at slukke den en gang imellem. Det er ikke nogen big deal at forlade det på en dag eller to, men husk på, at jo varmere det er, jo mere slid på komponenter. Sagt....
 • Vær forsigtig. Det er sjovt, men som anført ovenfor det kører temperaturen op på bundkortet og vil smelte din processor, hvis de nødvendige forholdsregler ikke er opfyldt. Såsom en stor CPU / blæser heatsink og case fans.
 • Hvis afinstallere du udførte synes ineffektiv, kan du manuelt afinstallere via regedit kommando i RUN prompt. Vær meget forsigtig, når du gør det så godt, som den indskrive editor giver dig ubegrænset adgang til de mest følsomme dele af din pc. Brug, hvis du er en professionel! ellers må du IKKE røre! blot én forkert registreringsdatabasen sletning kan forårsage alvorlige problemer, og selv i det værst tænkelige scenarie, vil Windows ikke starte.
 • Der er to skoler til at tænke her. Mange foretrækker at forlade deres computere på. Den termiske udvidelse og sammentrækning af komponenter kan også forårsage manglende power cycling. I det altid på sagen, lukkede bare skærmen slukket. Og sætte harddiskene til at sove efter en time per strømsparende menu. Du kan også gå til standby efter en time. (Dette medfører nogle gange computere til at låse op selv).
 • Programmer såsom LimeWire, BearShare, Kazaa har alle store muligheder for udveksling af informationer, men der er flere filer, der indeholder malware, spyware og trojanske heste til at infiltrere alle dine oplysninger. Også vogte os for potentialet for identitetstyveri. Må ikke være et offer.
 • Når du sletter filer, skal du vide, hvad de er. Hvis du ved et uheld sletter noget vigtigt, kan det medføre alvorlig skade.

Ting du behøver

 • Anti-virus software.
 • Anti-spyware-software.
 • Tredjeparts disk utility software [MAC ONLY].