Wkudk

Sådan parres program

Par programmering er en metode til programmering, hvor to mennesker arbejder sammen på et tastatur. En person, "chaufføren" typer på tastaturet. Den anden person, "observatøren" (eller "navigator"), gennemgår hver linje kode, som det er skrevet, kontrol for fejl og tænke det overordnede design.


Nogle fordele, du kan forvente: bedre kode (enklere design, færre fejl, mere vedligeholdelsesvenlig), højere moral (mere sjov!), Delt viden i hele dit team (både specifik viden om dit kodebase og generelle kendskab til programmering), bedre time management, højere produktivitet.

Steps

Sådan parres program. Start med en rimeligt veldefineret opgave, før du sætter dig ned.
Sådan parres program. Start med en rimeligt veldefineret opgave, før du sætter dig ned.
 1. 1
  Start med en rimeligt veldefineret opgave, før du sætter dig ned. Opgaven skal være noget man er sikker på, at du kan udfylde i en time eller to. For eksempel, "Tilføj 'vedligeholdelse historie' for den bevægende-van database kode." Du kan finde det nyttigt at skitsere, hvad du planlægger at gøre, før du begynder at kode.
 2. 2
  Enige om én lille mål ad gangen: noget du kan fuldføre inden for et par minutter. Angivelse af problemet i ord til en anden person hjælper med at fokusere dit sind og hjælper engagere din partners sind. Det sikrer også, at du både ved, hvad du arbejder på lige nu.
 3. 3
  Stol på din partner, understøtte din partner.
  • Når du er føreren, udfyld den nuværende lille mål så hurtigt som du kan, ignorerer større emner. Stol beskueren til at være din sikkerhedsnet.
  • Når du er iagttageren, læse koden, at føreren er at skrive, som han eller hun skriver det. Dit job er kode gennemgang. Du skal betale den samlede opmærksomhed, der sigter mod at lade noget komme efter dig. Tænk om mulige fejl, større problemer, og måder at forenkle eller forbedre designet. Bring op fejl og kode, som du finder ulæselig højre væk. Vent indtil den aktuelle lille mål er gjort for at opdrage større emner og ideer til design forbedringer. Notere disse senere opgaver ned, så føreren kan holde fokus på den nuværende lille opgave. For eksempel, hvis du se, at den nuværende kode undlader at tage højde for en null input skrive ned på et stykke papir, "Add unit test for null input."
  • Når du er iagttageren, ikke diktere koden. Føreren bør aktivt tænke over, hvordan at opnå den aktuelle opgave, ikke bare at skrive passivt. Og som observatør, bør du udnytte, at du ikke behøver at opfinde de små detaljer, du kan og bør tænke på et højere niveau. Sige "Det ser rigtigt. Hvordan omkring håndtering af tilfælde, hvor vi er bestået en null pointer nu?" er bedre end "OK, nu typen 'if (s == NULL) {return...'"
 4. 4
  Taler meget! Sig hvad du er ved at gøre, bede om en implementering idé, bede om en bedre måde at løse problemet ved hånden, opdrage alternative ideer, påpege mulige input, at koden ikke dækker, foreslår klarere navne for variabler og subrutiner, foreslår måder at gennemføre koden i mindre skridt, fortæller føreren, at lidt af API viden, de har brug for lige i det øjeblik, de har brug for det osv. Lyt en masse, også, selvfølgelig. Når folk er parring godt, taler de frem og tilbage næsten non-stop. Her er nogle almindelige ting at sige under parring:
  • "Tror du, det er en gyldig test?"
  • "Betyder det ser rigtigt for dig?"
  • "Hvad er det næste?"
  • "Stol på mig" (når det er lettere at skrive en lille kode til at gøre din pointe end at sige det højt)
 5. 5
  Synkroniser op ofte. Da man arbejder sammen, vil du finde dig selv at komme ud af sync: at blive usikker på, hvad din partner gør, eller bliver uklart om den aktuelle opgave. Dette er normalt. Når det sker, synkronisere op igen. Nøglen til god parring er at synkronisere op meget ofte inden for sekunder eller et minut af bemærke, at du er ude af sync. Hvis du tilbragt fem minutter (eller mere) ud af sync, kan du lige så godt være kodning solo, fordi det er den hyppige re-sync'ing der skaber synergi mellem parring.
  • Når du kan, sige, hvad du er ved at gøre, før du gør det. Endnu bedre, så spørg din partner, for eksempel "Skal vi skrive test for null sagen nu?" Nogle gange, dog er du nødt til at skrive kode for at forstå din tanke, og det er okay. Så kan du sige, du gør, at: ". Jeg har brug for at skrive dette for at se om det er en god idé" Bedst at holde den slags efterforskning til mindre end et minut, selv om.
  • Når din partner spørger, om du er enig med noget, som "Skal vi skrive test for null sagen nu?" eller "Jeg tror, ​​denne metode kan slettes nu. Er du enig?", siger "Ja" eller "Nej" klart og øjeblikkeligt.
  • Det er okay at passere tastaturet frem og tilbage meget ofte. For eksempel er det sommetider er meget lettere at "sige" noget ved at skrive det i kode end ved at forsøge at forklare det højt. Så lad observatøren fat i tastaturet og type. Derefter kan du skifte tilbage, eller lad observatøren holde kørsel, alt efter hvad giver mere mening ret dengang.
 6. 6
  Tag et øjeblik til at fejre, når du udføre opgaver og løse problemer. For eksempel giver hver gang du får en test til at passere, hinanden lidt. Hvis du også high-five, hver gang du får en ny test til at mislykkes, vil du virkelig komme ind i rillen af kollaborative programmering og test-driven design.
 7. 7
  Skift roller ofte mindst hver halve time. Det holder dig både fuldt engageret, begge i harmoni med det lave niveau detaljer og det store billede. Også kan køre fuld blast trætte dig ud, og det er svært at opretholde årvågenhed kræves af observatørens rolle i længere tid end en halv time. Skifte roller genoplader dig.

Tips

 • Vær særlig høflig. For eksempel, siger, når din partner påpeger en fejl "Tak." Når påpege en fejl, så gør det forsigtigt, for at undgå at fornærme egoer. Fejl og korrigere dem er en normal del af programmeringen, og ikke beviser for, at nogen mangler evne. Som observatør, lad chaufføren færdig med at skrive en komplet linje kode før påpege en fejl. De fleste mennesker finder det irriterende at blive rettet, da de skriver, men nyttigt at blive korrigeret, når de er færdig med at skrive.
 • Skriv en unit test først, før du skriver gennemførelse (hvis koden er unit-testbare). Enheden test hjælper definere den næste lille mål på en måde, at du både forstår, da du både kan se koden. Den næste lille mål bliver, "Gør denne test pass." kan være svært at lære i starten, men parring med en person, der allerede har vænnet til det kan lære færdigheden temmelig hurtigt.
 • Forskellen mellem orden / dårlig parring og vidunderlig parring er blot dette:. Vær opmærksom Kig på skærmen som drivertyper. Når din partner taler, lyt. Spis ikke korn. Må ikke tjekke din e-mail. Må ikke tjekke digg. Lad ingen detaljer komme forbi dig. Når du er opmærksom, tale og lytte, du nemt blive opslugt i arbejdet, og du indtaster den glade "flow" i parring. Det er, når din produktivitet skyrockets. Hvis en eller begge af jer mentalt er at kontrollere ud, så parringen dybest set stinker og du kan lige så godt arbejde solo.
  • Hvis du har en livslang vane mentalt tjekke ud, når andre mennesker taler til dig, eller altid multitasking mellem 5 forskellige ting, så prøv at sætte 100% af din opmærksomhed på opgaven ved hånden som en endags-eksperiment. Se selv, hvis du nyder det, og ligesom de resultater, du får. Du måske mentalt tjekke flere gange, lige ud af vane. Hvis det sker, kan din par blidt minde dig om den aktuelle opgave hver gang. Kom fokuseret kan være meget lettere med et par end alene.
 • Sæt dig ved et bord, hvor du nemt kan passere tastaturet mellem at skifte roller. En almindelig ol 'rektangulære bord fungerer bedst (i modsætning til underlige, kurvet, "ergonomiske" møbler).
 • Hvis du er teknologisk übersavvy, prøve at bruge to tastaturer og to mus. "Aktivering" mellem chauffører bliver meget lettere. Dette opnås med en enhed kaldet en KVM Switch, som du lukke de tastaturer og mus ind og køre ledningerne til computeren. Kontakten er så let som at dreje en knap. En anden skærm kan tilføjes lige så let, og nogle kan ikke støtte en monitor (selvom "V" står for video) og kan være ideelt, hvis dine behov er mindre.
 • Bærbare computere er mindre end ideel på grund af den lille størrelse og svært ved at se skærmen fra en vinkel, men du kan stadig parre på en bærbar computer. Et trick er at have observatøren sidde noget bag føreren i stedet for til siden.
 • Må ikke argumentere om hverken arkitektoniske forhold eller trivielle spørgsmål som, hvor langt for at indrykke seler. Disse ting skal afgøres på før du par.
 • Den person, der kender mindre om systemet eller sprog skal gøre det meste af kørslen, for at sikre, at den uerfarne forbliver engageret. Du lærer mere aktivt end passivt.

Advarsler

 • Hvis parring en ekspert med en novice bør eksperten være parat til at spille rollen som mentor, ellers parringen, vil ikke være harmonisk.