Wkudk

Hvordan at flytte fra Windows til Linux


En suggestive guide om hvordan man flytter fra Windows til Linux. Få en smagsprøve på Linux uden at forstyrre din Windows-installation.

Steps

Hvordan at flytte fra Windows til Linux. Vælg en Linux Distro.
Hvordan at flytte fra Windows til Linux. Vælg en Linux Distro.
 1. 1
  Vælg en Linux Distro. Forskning er nøglen. Kig ind i, hvad distribution af GNU / Linux vil være bedst for dig. Alle er forskellige, og alle Linux-distributioner er forskellige, men der vil sandsynligvis være en (eller to), der appellerer til de fleste. Hvis du er ny til operativsystemet, er det nok bedst at gå efter noget som Ubuntu, Debian, Fedora, Mandriva, eller - disse distributioner af Linux er rettet mod uerfarne brugere og vil hjælpe dig på vej. Ubuntu distributionen vil ikke længere sende dig en cd gratis, men der er steder på internettet, som opkræver et mindre gebyr for porto. Den hurtigste og formentlig billigste måde at få Linux er at downloade en. Iso billede fra distributionen hjemmeside og brænde den til en cd eller lave en bootable flash-drev ved hjælp af et værktøj som. Ubuntu er i øjeblikket den mest populære fordeling for brugere nye til Linux og har aktive supportfora.
 2. 2
  Prøv "Live CD" versioner først, hvis din computer vil starte fra cd-drevet, de fleste vilje. De fleste distributioner tilbyder live-cd ISO'er på deres hjemmeside, som du kan brænde på en cd. En Live CD betyder, at Linux vil køre helt fra en cd, og vil ikke røre din Windows-installation - det giver dig mulighed for at afprøve nogle af de funktioner Linux tilbyder uden aftørring din eksisterende Windows installation. Hvis computeren ikke vil starte fra en Live CD i første forsøg, så prøv at kigge på Boot Order i computerens BIOS og indstille CD-ROM til en højere prioritet end din Master Drive.
 3. 3
  Bruge Linux applikationer, der er blevet porteret over til Windows eller cross platform applikationer. Gode ​​eksempler er, Audacity, Inkscape og. Ved hjælp af disse får du brugte til den slags applikationer tilgængelige på Linux. Brug open source-programmer vil være et reelt løft, når du rent faktisk skifter, da det vil være forholdsvis smertefri for, siger en XChat brugeren at bruge XChat på hans nye system, snarere end en (eller andre Windows-only IRC klient) bruger, der har til at lære et helt nyt program.
 4. 4
  Sikkerhedskopier dine vigtige data, før du gør noget andet. Hvis du laver en fejl under installationen Linux, er det muligt du bliver nødt til at formatere din harddisk for at rette op på tingene. I så fald vil du miste alle data på den. Det er meget vigtigt, at du sikkerhedskopiere, hvis du har brug for.
 5. 5
  Få fat i en linux install CD - Når du starter fra dette, vil det tage dig gennem de nødvendige skridt for at installere linux. Nogle distributioner, som Ubuntu, faktisk installere fra Live CD, så du ikke behøver at downloade et ekstra cd image.
 6. 6
  Vælg hvilken operativsystem til at starte op i, når engang linux installationen er færdig. Dette kaldes dual-boot. Det er klogt at gøre dette, før fuldstændig konvertering til Linux for at give dig noget at falde tilbage på, hvis noget går galt.
 7. 7
  Blive fortrolig med linux. Som tiden går vil du finde du nødt til at starte op i Windows mindre og mindre. Bruger Linux er en lærerig oplevelse, sikre dig du gøre mest muligt ud af "community" hjælp, som er tilgængelig fra de fleste distributioner af Linux. Der er normalt en bred samfund, som du kan stille spørgsmål, og der vil være folk mere end villige til at hjælpe dig med eventuelle problemer, du har. Sørg for at bruge Google og "Søg" funktioner på samfund hjemmesider, fordi folk kan få harmdirrende på at besvare de samme spørgsmål hele tiden i fora og på irc. Besøg din distribution support side eller FAQ.
 8. 8
  Tør dine vinduer partition (vie hele din harddisk til linux), når du er fortrolig med linux. Du vil sandsynligvis aldrig se tilbage!

Tips

 • Eksperiment. versioner af Linux som 'Puppy Linux' & 'Damn Small Linux' run fra cd'er eller memory sticks (Puppy Linux vil passe let på en 128 MB memory stick, mens DSL kun fylder 50 MB), og ikke bruger harddisken på computer på alle (medmindre du fortæller dem til). Download en komprimeret 'iso' fil og bruge 'UNetbootin' for at overføre det til en USB memory stick eller et program som 'Nero' til at brænde the.iso billedfil til en cd (ikke bare kopiere det).
 • Hvis du ønsker at spille spil, så prøv, installatører, Cedega eller kører Windows i en VM med eller. Der er også flere spil bygget med linux i tankerne, såsom eller Kampen om Wesnoth. Afhængig af din smag i spil, kan du være i stand til at finde noget, du nyder, der kører indbygget.
 • Linux er meget i modsætning vinduer i den forstand, at den enkelte kan foretrække en anden fordeling, hvad der anbefales. Et almindeligt eksempel på dette er mellem Ubuntu og Kubuntu. Begge er de samme i centrum, men de har forskellige desktop ledere. Så hvis du føler at du ønsker at prøve en anden fordeling (så længe du er sikker og har en anstændig viden om, hvordan du betjener det), downloade og brænde en LiveCD er altid værd at prøve.
 • Hvis du ønsker at skifte til en anden fordeling, hjælper det at finde en, der, der er relateret til din nuværende fordeling, dens især nyttig, når nogle af de repositories deles. Dette billede giver en temmelig god "stamtræ" af distributioner: http://en.citizendium.org/images/a/a1/Linux_distro_timeline.png

Advarsler

 • Lad Linux gøre arbejdet, for det meste, vil den finde og indlæse drivere er nødvendige for alle dine enheder, og det vil endda montere din Windows-partition.
 • På grund af juridiske restriktioner mange versioner af Linux ikke bære yderligere software (kendt som 'codecs') for at tillade medieafspillere for at spille (for eksempel) kommercielle dvd'er. Få at vide, hvor / hvordan du kan få fat i disse codecs og bruge din Linux-versionen pakkehåndtering til at installere dem. For eksempel Ubuntu (eller en af ​​dens varianter) brugerne ville få disse fra den "medibuntu 'hjemmeside - du finder instruktioner om, hvad gør der.
 • Vælg din distribution omhyggeligt. Ubuntu kan være en god start for Windows-brugere, mens distributioner såsom Gentoo eller Slackware kræver et intimt kendskab og komfort niveau med Linux.
 • Vær sikker på at vide, hvad video chip, du bruger. Alle video chips bør støttes til tekst-mode, og de fleste er understøttet i X Windows for deres opløsning kapaciteter. Men mange er ikke understøttet til 2D-og 3D-hardware acceleration. Der er instruktioner om ilægning både ATI og Nvidia hardware acceleration drivere til de fleste Linux-distributioner i flere steder på internettet.
 • Kun installere en ekstern harddisk, hvis du er 100% sikker på, at din BIOS vil lade dig. Hvis ikke, kan du være i stand til at starte Windows eller Linux, og du vil blive hængende ved hjælp af live-cd, hvis du har en.
 • Brug din distro! Mange mennesker vil forsøge at bruge Linux, som de bruger Windows, downloade programmer fra tilfældige steder og forsøger at installere dem. Gør det ikke, medmindre du har nogen at hjælpe dig. Det meste af tiden, din distribution allerede har programmet, du ønsker, kan du bruge distro package manager til at installere den. Hvis det ikke er der, søge på nettet for dette program, og din distribution version. Aldrig downloade og installere et program bygget til andre distributioner, det meste af tiden vil det ikke fungere eller i det mindste vil forvirre dig og såre distro i det lange løb. Installation fra kilden (* src * pakker) er ikke svært, men du sandsynligvis ikke har endnu tilstrækkelig viden til at gøre det endnu. Må ikke engang prøve, hvis du ikke har en, hvordan man eller noget hjælp.
 • Spil med Linux, jo mere du bruger det, jo mere vil du forstå det. Forsøg ikke at køre alle dine Windows-programmer i Linux via vin, de fleste af så har tilsvarende programmer i Linux. Ændring er altid svært, selv når du skifter apps i vinduer, du ville savne dine gamle apps og funktioner, er det normalt. Forskellige apps arbejde på forskellige måder, det hele er et spørgsmål om smag, som er bedre.
 • Linux-verdenen er (normalt) mere venlig over for nytilkomne end brugere af andre systemer, og nyankomne er generelt velkommen og opmuntret på fora i de forskellige "distributioner". Men før stille et spørgsmål sørge for, at det ikke er blevet spurgt 1.000 gange før - de har alle en søgefunktion og ikke bruger det er en garanteret måde at få folks rygge op!