Wkudk

Hvordan at kontrollere din plads på harddisken

Nysgerrig om computerens kapacitet? For at kontrollere din harddisk plads på Windows, Mac eller Linux, skal du følge disse instruktioner.

Steps

Hvordan at kontrollere din plads på harddisken. Højreklik på din harddisk ikonet og vælg "Egenskaber".
Hvordan at kontrollere din plads på harddisken. Højreklik på din harddisk ikonet og vælg "Egenskaber".

Windows

 1. 1
  Gå til min computer. Der er ofte et ikon for dette er placeret på skrivebordet. Hvis ikke, skal du klikke din Start-knappen og se efter det i menuen. (I nyere versioner af Windows, kan det vise så simpelthen Computer).
 2. 2
  Find din harddisk. Dette vil betegnes som Lokal disk (C:) på de fleste computere. Bemærk, at hvis du har en anden harddisk, kan du bruge disse trin til at kontrollere dem begge individuelt.
 3. 3
  Højreklik på din harddisk ikonet og vælg "Egenskaber". Dette vil åbne et vindue, der viser alle de oplysninger, du har brug for om din harddisk sammen med et cirkeldiagram illustration.
 4. 4
  Kig på din harddisk plads. Dette vil ikke kun blive opført i egenskabsdialogen, men også demonstreret i cirkeldiagram (normalt ved farven pink).

Mac

 1. 1
  Åbn et Finder-vindue. Dette kan gøres ved at dobbeltklikke på en mappe på skrivebordet.
 2. 2
  Se nederst i vinduet. Dit mængden af ​​tilgængelig plads vil blive opført der.

Linux

 1. 1
  Åbn et terminalvindue. Du kan også skubbe CTRL + ALT + F1 for at trøste.
 2. 2
  Type df og tryk enter. Dette vil give dig den output i KB.
 3. 3
  Type df-h og tryk enter. Dette vil give dig output i MB og GB, som er lettere at læse.

Tips

 • Hvis du forsøger at rydde plads på din computer, skal du bemærke, at du ikke kan ændre din harddisk plads ved blot at trække filerne ind i din papirkurv, du skal tømme papirkurven for at gøre mere plads.
 • En bit er den mest grundlæggende enhed af data størrelse i de nuværende computere. Det kan enten repræsentere 0 eller 1 (fra den binære nummersystem IKKE decimal). Der er ingen vedenheden mindre end en enkelt "bit" af data.
  • 1 byte er 8 bit.
  • 1 kilobyte svarer til 1024 bytes.
  • 1 Megabyte er lig med 1024 kilobyte.
  • 1 Gigabyte er lig med 1024 megabytes.
  • 1 Terabyte er lig med 1024 gigabyte.
 • Der er varierende data størrelse enheder, hvoraf nogle er forvirrede med hinanden. De "byte" navngivne enheder er standard for data format på lagerenheder. To enhedssystemer almindeligt forvirret er megabytes (MB) og megabit (MB), gigabyte (GB), og gigabit (DK), kilobyte (KB) og kilobit (Kb), osv, osv. "bit" betegnelserne enheder er mere almindeligt anvendt til måling af data, der sendes via et netværk eller via en "computer bus", mens de "byte" betegnelserne enheder anvendes til at måle størrelsen af ​​lagrede data. De to kan blandes, men standarder dikterer, at "byte" betegnelserne enheder anvendes til datalagring og "bit" betegnelserne enheder anvendes til at måle størrelsen af ​​data i transit (transporteres gennem et kredsløb, som f.eks fra CPU til RAM, CPU til harddiskene "bus" fra en trådløs adapter til en router, etc.).
 • På de fleste filsystemer, tage filer fylder mere end deres faktiske størrelse. Der henvises til en definition af "cluster".
 • Hvis du stadig har brug for hjælp at tjekke din harddisk plads, se Sådan kontrolleres harddiskplads.

Advarsler

 • Bemærk, at for alle data lagringsenheder (dvs. USB Flash Drives, CD / DVD-diske, harddiske, SSD'er osv.), skal en vis mængde plads være forbeholdt filsystem data. Disse data indeholder oplysninger, såsom fysiske placering af filer, metainformation (filsystem-type, revision osv.), sikkerhed egenskaber, osv. Jo større drevet, jo større dette område vil være. Derfor er en lille procent af manglende plads rede for, er ikke fejl af fabrikanten, men blot en teknologisk krav.
  • Denne reserverede plads bør ikke tage en meget stor procent af drev plads. Hvis der er mere end 5% mangler, enten filsystem på enheden er korrupt (i hvilket tilfælde et format skal udføres), eller hvis enheden er fysisk beskadiget / billig kvalitet. Det skal bemærkes, at Linux normalt forbeholder omkring 5% af systemets drevets (drevet operativsystemet er installeret på) kapacitet til at forhindre drevet i at blive helt fyldt (hvis systemet drevet bliver helt fuld, kan ustabilitet medføre). Der findes metoder til at hæve / sænke det, selvom helt at fjerne reserven er tilrådeligt.
 • Sommetider producenter bruger 1.000 i stedet for 1.024, et ubegrænset antal gange, hvor reklameplads. For eksempel har disketter tættere på 1,38 megabyte snarere end den fælles nummer 1.44.