Wkudk

Hvordan at rengøre en DVD

Har du det problem, hvor din film springer eller billedet fryser? Mest sandsynligt, er det fordi din DVD er snavset. Denne artikel er løsningen på dit problem. Læs videre for flere forskellige metoder, og tips om, hvordan man rent en DVD.

Steps

Hvordan at rengøre en DVD. Bland en del vand til en del isopropylalkohol.
Hvordan at rengøre en DVD. Bland en del vand til en del isopropylalkohol.

Metode én: sprit og vand

 1. 1
  Bland en del vand til en del isopropylalkohol. Sprit er en dejlig dvd renere, fordi det ikke er så stærk som andre opløsningsmidler og fordamper hurtigt. Udvanding en smule med vand skaber en meget effektiv løsning.
 2. 2
  Ved hjælp af en mikrofiber klud, alkohol løsning gnid på DVD'en. Prøv at tørre i cirkler fra midten til den ydre rand. Alternativt, kan du prøve at tørre i lige linier fra midten til yderkanten, dreje disken som du rense.
  • Mikrofiber klud har en ekstremt tætte vævning og er lavet af syntetiske fibre. Det griber fat i snavs, støv og andre crud, der kan gøre et hjem på din tidligere Smart DVD-disk.
 3. 3
  Lad disken lufttørre i et sekund eller to i en oprejst position. Fordi alkoholen fordamper hurtigt, bør dette ikke tage lang tid.

Metode to: vinduespudser

 1. 1
  Tag nogle vinduespudser gerne Windex til jobbet. Vinduespudser er en anden blidere opløsningsmiddel, som fordamper hurtigt. Faktisk indeholder mange vinduespudsere den en opløsning af vand og isopropylalkohol, hvilket gør denne metode meget lig den første metode.
 2. 2
  Spray vinduespudser på en mikrofiber klud. Tør mikrofiber klud på DVD, fra midten lige ned til den ydre rand.
 3. 3
  Lad disken tørre i en oprejst position. Det bør ikke tage lang tid for den helt tørre.

Metode tre: tandpasta

 1. 1
  Brug tandpasta til at polere ud ridser. Som en lille slibemiddel, er tandpasta god til polering dvd'er, ligesom det polerer dine tænder. Vær blid med tandpasta, men; dvd'er er ikke så langtidsholdbare som dine tænder.
 2. 2
  Dup lidt af tandpasta og en lille mængde vand på DVD. En popcorn kernel-størrelse beløb bør være mere end nok.
  • Undgå ekstra kridtning tandpastaer. Du ønsker at bruge tandpasta som en svag slibende, ikke som blegemiddel.
 3. 3
  Gnid tandpastaen og vandet i DVD med en ren finger eller en mikrofiber klud. Buff væk nogen ridser, der er synlige.
 4. 4
  Rengør DVD med en separat klud og vand. Vær sikker på at tørre væk tandpasta stadig på disken.

Metode fire: professionel resurfacing

 1. 1
  Kontroller dvd for ridser eller skrammer, der ikke kan repareres. Hold DVD, data-side vender mod dig, op til et lys. Hvis du kan se lys gennem de dele af DVD (bortset midterhullet, naturligvis), kan ridser være så dyb, at oplysningerne ikke kan hentes, enten gennem rengøring eller resurfacing. Det kan være tid til at genbruge DVD og investere i en ny.
 2. 2
  Hvis ridser ikke er alvorlige, få dvd professionelt dukket. Hvis du stadig har problemer efter rengøring af DVD, tage DVD til Radio Shack eller anden faglig pladebutik for at få det dukket op igen.
  • Professionel resurfacing normalt koster omkring 5€ til 5€ per disk, så vær parat til at skallen ud nogle sekel, hvis du har et par dvd'er, du har brug rengøres.

Advarsler

 • Brug ikke opløsningsmidler rengøringsmidler: det vil uopretteligt skade CD / DVD overflade.
 • Hvis snavs er stædig, ikke bruge nogen anden løsning end mildt vaskemiddel. Dette kan være en risiko for uoprettelig skade DVD.
 • Hvis du en rengøring en DVD du lejet fra en Redbox, være omhyggelig med ikke at få stregkoden våde og / eller revet.
 • Må ikke lægges i blød eller bruge varmt vand til at rengøre CD / DVD, kan dette medføre det reflekterende opbakning til at komme væk fra den gennemsigtigt plastik del.

Ting du behøver

 • Mildt vaskemiddel i tilfælde snavs er stædig.
 • Non-lint producerer klud
 • Vand