Wkudk

Hvordan du løser din bils klimaanlæg

Har du været kvælende i din bil på grund af en brækket klimaanlægget? Her er en kort guide til, hvordan klimaanlæg (AC) virker, hvorfor det måske ikke virker, og hvad du kan gøre ved det.

Steps

Hvordan du løser din bils klimaanlæg. Indse, at auto AC er dybest set et køleskab i en underlig layout.
Hvordan du løser din bils klimaanlæg. Indse, at auto AC er dybest set et køleskab i en underlig layout.
 1. 1
  Indse, at auto AC er dybest set et køleskab i en underlig layout. Det er designet til at flytte varme fra et sted (indersiden af ​​din bil) til et andet sted (den udendørs). Mens en komplet diskussion af hver specifik model og komponent er godt uden for rammerne af denne artikel, skal dette give dig en start på at finde ud af, hvad problemet kunne være, og enten løse det selv eller tale intelligent på nogen, du kan betale for at ordne det.
 2. 2
  Bliv fortrolig med de vigtigste komponenter til automatisk klimaanlæg:
  • kompressoren, som komprimerer og cirkulerer kølemidlet i systemet
  • kølemiddel, (på moderne biler, som regel et stof kaldet R-134a, ældre biler har r-12 freon som bliver stadig mere dyre og svære at finde, og kræver også en licens til at håndtere), der bærer varmen
  • kondensatoren, der ændrer fasen af ​​kølemiddel fra gas til væske og ekskluderer varme fjernes fra bilen
  • ekspansionsventilen (eller blænde røret i nogle køretøjer), som er noget af en dyse og funktioner samtidigt falde trykket af kølemiddelvæsken, måler dens flow, og forstøve det
  • fordamperen, som overfører varme til kølemidlet fra den luft, der blæses hen over den, køling bilen
  • modtageren / tørretumbler, der fungerer som et filter for kølemiddel / olie, fjerne fugt og andre forureninger
 3. 3
  Forstå air conditioning proces: Kompressoren sætter kølemidlet under tryk og sender det til de kondenserende spoler. I bilen, er disse spoler generelt foran radiatoren. Komprimering af en gas gør det ganske varmt. I kondensatoren kølemidlet denne ekstra varme og varmen plukket i fordamperen udvist til luft, der strømmer på tværs af det fra uden for bilen. Når kølemidlet til sin mætningstemperatur, vil det ændre fase fra en gas tilbage i en væske (dette afgiver et bundt af varme kendt som "latent fordampningsvarme"). Væsken passerer derefter gennem ekspansionsventilen til fordamperen, spolerne inde i din bil, hvor det taber tryk, der blev føjet til det i kompressoren. Dette bevirker nogle af væsken til at skifte til en lavtryks-gas som den afkøler den resterende væske. Denne to-fasede blanding ind i fordamperen, og den flydende del af kølemidlet absorberer varmen fra luften over spolen og fordamper. Din bils blæser cirkulerer luft over den kolde fordamper og ind i det indre. Kølemidlet går tilbage gennem cyklussen igen og igen.
 4. 4
  Kontroller at se, om alle de R-134a siver ud (så der er intet i løkken for at bære væk varme). Utætheder er nemme at få øje på, men ikke let at rette uden at trække tingene fra hinanden. De fleste auto-levering butikker bære et fluorescerende farvestof, der kan føjes til systemet for at tjekke for utætheder, og det vil have instruktioner til brug på dåsen. Hvis der er en dårlig nok lækage, vil systemet have noget pres i det overhovedet. Find den lave side ventil og med en gauge kontrollere PSI niveau. Brug ikke noget andet at stikke i ventilen for at se, om det vil komme ud, det er ulovligt. Det hedder udluftning.
 5. 5
  Sørg for, at kompressoren er ved at vende. Start bilen, tænde for AC og kigge under kølerhjelmen. AC kompressor er generelt en pumpe-lignende ting ud til den ene side med store gummi og stål slanger går til den. Det vil ikke have en tankdækslet på det, men vil ofte have en eller to ting, der ligner ventilspindlerne på en cykel dæk. Remskiven på forsiden af ​​kompressoren eksisterer som en ydre remskive og en indre kappe, der drejer, når en elektrisk kobling er aktiveret. Hvis AC er tændt, og blæseren er tændt, men i midten af ​​remskiven ikke tænder, så kompressorens kobling er ikke engagerende. Dette kunne være en dårlig sikring, en ledningsføring problem, en brækket AC switch i din streg, eller systemet kan være lav på kølemiddel (de fleste systemer har en lavtryks-sikkerheds påklædningsdukke, som vil deaktivere kompressoren, hvis der ikke er nok kølemiddel i systemet).
 6. 6
  Se efter andre ting, der kan gå galt: dårlige afbrydere, dårlige sikringer, brudte ledninger, brudte ventilator bælte (forhindrer pumpen i at dreje) eller segl svigt inde i kompressoren.
 7. 7
  Føl for enhver køling overhovedet. Hvis systemet køler, men ikke meget, kunne det bare være lavt tryk og at du kan fylde kølemiddel. De fleste auto-levering butikker vil have et kit til at genopfylde et system, komplet med instruktioner. Overfyld ikke! Tilføjelse mere end den anbefalede mængde kølemiddel vil ikke forbedre ydeevnen, men faktisk vil falde performance. Faktisk faktisk dyrere automatiseret udstyr findes på pænere butikker overvåger køling i real-tid, som det tilføjer kølemiddel. Når udførelsen begynder at falde det fjerner kølemiddel indtil ydeevne toppe igen.

Tips

 • Hvis du har mistanke dårlig ledningsføring, de fleste kompressorer har en ledning, der fører til den elektriske kobling. Find stikket i midten af ​​denne tråd, og træk stikket ud. Tag en længde på wire og køre det fra kompressorens ledning til plus (+) side af batteriet. Hvis du hører en høj Clack, den elektriske kobling er fint, og du bør tjekke bilens ledninger og sikringer. Hvis du får ingenting, den elektriske kobling er dårlig og kompressoren skal udskiftes. Ideelt, hvis du kan gøre denne test, mens bilen kører, kan du se, om navet spins. Vær omhyggelig med at holde fingre og løsthængende tøj væk fra bevægelige remskiver og remme. Det ville udelukke en kobling, der aktiverer korrekt, men derefter glider så dårligt det vil ikke generere pres.
 • En anden mulig udskiftning kølemidlet HC12a som bruges ganske lidt mere i Europa. Det udfører bedre end R-134a eller R12. Det er mere brandfarligt. HC12a er ulovligt i mange stater i USA, herunder Arkansas, Arizona, Connecticut, Florida, Idaho, Iowa, Indiana, Iowa, Louisiana, Maryland, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, Texas, Utah, Virginia, Washington, Wisconsin, og District of Columbia. HC12a har en mindre miljøpåvirkning end R12 eller R134a, men siden HC12a indeholder kulbrinter, kunne det bidrage til flygtige organiske forbindelser (VOC). Skal bestilles på internettet som lokale butikker ikke synes at lagerføre den. Problemet er, at butikkerne ikke vil arbejde på en bil, der har andre kølemidler i det. Specielt udstyr er nødvendig for hver type kølemiddel genopretning. Standard R12 eller R134a er et sikrere valg.
 • Nogle gange er problemet ikke altid om kølemidlet. Det kan være problemet med varmestråling fra nærliggende motor, der er meget varmt og mindske ac effektivitet og ydeevne. Du kan prøve at pakke / isolere kolde ac røret i nærheden af ​​motoren til at standse motoren varmestråling i at påvirke røret og øge ac ydeevne generelt. Dette er citeret fra den oprindelige kilde: http://www.uniquestuff.net/improve_car_air_conditioner.html
 • Deres system vil have en let olie i det.

Advarsler

 • Kontrol af kølemiddel ved at stikke noget i montering og leder efter udluftning er ulovlig, da den frigiver kølemiddel i atmosfæren. (Du må ikke gøre dette med R-12 især!) For det andet er det også ulovligt at lægge mere kølemiddel ind i et system, kendt for at lække (fordi, igen, er du lade det lufte ud i atmosfæren, omend langsommere). EPA hjemmeside uenig i denne erklæring. Det er ikke ulovligt at toppen fra et utæt system, medmindre der er en stat eller lokal lov imod det.
 • HC12 og R-134A er ikke-brændbart ved omgivelsestemperaturer og atmosfærisk tryk, men begge kan forbrænde ved højt tryk og temperatur under visse betingelser (i kontakt med visse reaktive metaller). Begge også fortrænge ilt, så ikke frigive en masse af gassen i en lille, ikke-ventileret område under straf for kvælning.
 • Ser ud til at bevæge fan vinger og ventilatorremme!
 • Tilslut aldrig kølemiddel dåser, olie eller lækage-detektor dåser til "højtrykssiden" af systemet. Dette er ofte mærket med H eller HØJ eller et rødt stik hætte. Dåser kan eksplodere, og det ville gøre ondt.
 • Hold dig væk fra de store lækager af kølemiddel. Som det ventilationskanaler det vil få koldt nok til at fryse din hud, hvilket resulterer i forfrysninger.
 • Det er derfor, du ikke kan finde en reparation facilitet, der vil simpelthen top du deaktivere, hvis de har mistanke om at du har brug for at reparere en lækage først. Hvis du repareret lækager og undlod komponenter selv, det er lovligt at genoplade systemet med 134 uden en licens, men ikke R-12. Men at få en licens til at håndtere R-12 er let online, og kører omkring 15€).
 • Udluftning kølemiddel - selv R-134a - er ulovlig i Europa, så handle derefter.
 • Vær meget forsigtig med at konvertere dine gamle R-12 system R-134a. R-134a konvertering kits sælges på Bilreservedelsforretninger og endda Walmart, kaldes "Black Death Kits" af nogle AC repairmen. Ofte vil den nye R-134a kølemiddel ikke cirkulere R-12 olie, og du vil brænde din kompressor. R-12 mineralsk olie har klor forurenende stoffer, som vil ødelægge R-134a PAG eller POE speciel olie. Den eneste måde at pålideligt konvertere fra R-12 til R-134a er at fjerne kompressoren og skyl alle de gamle olie med den nye type olie, derefter erstatte den gamle Receiver-tørretumbler eller Akkumulator med en ny, og så skylle ud alle linjer, fordamperen og kondensatoren med særlig renere derefter vakuum til en konstant vakuum, og endelig opkræve med 70-80%, (ved vægt) af den oprindelige R-12 vægt, med R-134a, og forventer dårligere køling evne. Det er meget lettere at holde den gamle R-12 system, der kører med R-12, der er let tilgængelige via ebay. Du skal have en licens til at købe og sælge R-12.
  • Bemærk, at ovenstående advarslen er kontroversiel. Nogle repairmen hævder at have konverteret hundredvis af biler fra R-12 til R134a uden problemer eller spørgsmål eller svigt efter konvertering.
 • Hvis du har mistanke om, at din kølemiddel er sivet helt ud (DIY manometer du har købt på dele butik læser 0 psi, kompressoren ikke vil engagere sig, fordi det kan være sensing ingen pres i systemet du tjekket måleren og har ingen PSI niveau, så du er bedst off at tage det til en professionel, medmindre du er bekendt med, hvad du laver. Som en generel tommelfingerregel, er du sandsynligvis ikke kender nok, hvis du læser denne artikel. Årsagen til dette er at et helt afladet kølemiddel system har ingen pres for at holde luft og fugt i at komme ind gennem hvor kølemidlet lækket. luft og fugt er muligvis de to største fjender af et klimaanlæg. De måder, hvorpå de kan gøre skade, er uden for anvendelsesområdet for denne artikel, men er det tilstrækkeligt at sige, at det IKKE er ok at have en betydelig mængde af enten i linjerne. Modtageren / tørretumbler enhed skal udskiftes i en sag som denne, som du næsten kan garantere, at det har absorberet nok fugt at være helt ubrugelig, og før opfyldning det system, den SKAL evakueres (trækker et vakuum på systemet, effektivt at fjerne næsten al luft og fugt indefra) med det rette udstyr, som kun få DIYers sandsynligvis har adgang til eller viden til at bruge. Lad en professionel håndtere det, og du kan slippe af sted med at betale for en fast læk og en evakuere / genoplade. Prøv at ordne det selv, og et par måneder ad vejen, du kan afvikle at skulle betale for det samme evakuere / genoplade tjeneste, plus udskiftning af en beslaglagt kompressor, samt en ny kondensator, fordamper, og ekspansionsventil / blænde rør fordi kompressoren sendt skårene af metal gennem hele systemet, da det døde.