Wkudk

Sådan finder din motors topstilling (TDC)

Hvis du har en bil med nogen timing mærker på krumtap remskive, her er en rigtig pæn, præcis og billig måde at finde motorens TDC. Dette gøres med motoren i bilen og hovedet torqued ned.

Steps

Sådan finder din motors topstilling (TDC). Lav en indikator fra nogle klare plastslange, en krukke med let olie, og en gammel tændrør.
Sådan finder din motors topstilling (TDC). Lav en indikator fra nogle klare plastslange, en krukke med let olie, og en gammel tændrør.
 1. 1
  Lav en indikator fra nogle klare plastslange, en krukke med let olie, og en gammel tændrør.
 2. 2
  Bryd en gammel tændrør og vedhæfte et stykke klar plastslange til det (at gøre det lufttæt).
 3. 3
  Fjern alle de tændrør.
 4. 4
  Stik din tommelfinger over den # 1 cylinder tændrørshullet. Drej motoren (se note nedenfor om tricks for dette), indtil du føler pres på tommelfingeren. Det er kompressionstakten. TDC er i toppen af ​​denne slagtilfælde.
 5. 5
  Skru tændrøret med plastslange vedhæftet og indsæt den anden ende af røret i en krukke med let olie. Fortsæt med at dreje motoren. Bobler vises indtil stemplet når toppen af ​​dets rejse. Når det begynder ned på den næste slag, vil boblerne stoppe og olie vil begynde rejser op i røret. Stop ved en bekvem punkt og markere røret. Derefter markerer krumtap remskive og motoren kroppen på godt.
 6. 6
  Drej motoren baglæns og se olien trækker sig tilbage i krukken. Fortsæt med at dreje. Når stemplet fortsætter forbi tdc og nedad igen vil suge olie ind i røret. Drej motoren indtil olien igen når mærket. STOP! Markér krumtapremskiven hvor det flugter med det mærke du har lavet tidligere på motoren. Du skulle nu have to mærker på krumtapremskiven. Midtpunktet af disse to mærker linet op med mærket på motoren er tdc. Whoa! Næsten som at finde syd med et armbåndsur. Dreng og pige spejdere lytte op.

Åbn motorhjelmen og støtte det. Find en topnøgle og togglebar at passe krumtapremskiven møtrik. Fjern alle de tændrør bemærke hvilke plug lead passer som plug, nummer dem med tape. dette er vigtigt. Med en lille / medium skruetrækker sæt det forsigtigt ind No1 cylinder og støtte skruetrækker, mens dreje krumtapremskiven langsomt, indtil du føler stemplet stiger og rørende skruetrækkeren. Fortsæt med at dreje langsomt, indtil stemplet begynder at gå ned. vil du have ramt topstilling og begyndte ned.

Kig ned på kanten af ​​krumtapremskiven bør du finde en manipuleret mærke på det (en fakkel kan være nyttigt her), som bør være ved siden anden mærke på timing sagen bolig eller motorblokken, når disse mærker er afstemt du har top dødpunkt. Brug det forrige artikler metode til at finde, hvis motoren er på kompression eller udstødning slagtilfælde. Du vil gerne være på kompressionsslaget for ventil timing. En skralde topnøgle, skruetrækker og fakkel. Afbryd batteriet. Alt arbejde kan normalt foretages oppefra motoren. Når motoren arbejde er komplet tjek sættet op ved hjælp af en Zenon strobe.

Tips

 • Stram op generatoren og prøve en skruenøgle på det.
 • Igen med en manuel transmission, kan motoren drejes ved at placere den i en høj gear, fjerne det højre baghjul og følger i kølvandet det ved hjælp af hjulboltene og en lang jernrør.
 • Hvis olien krukken er fastgjort til bilen eller anden måde, og hvis det er en manuel gearkasse kan du sætte transmissionen i 3. eller 4. gear og rul bilen frem og tilbage.
 • Du kan også bruge en sodavand strå stikker ud af tændrørshullet. Problemet er, at der er flere graders drejning på krumtappen, hvor stemplet forbliver stationær.
 • Rotation af Engine. Der er en række måder. Måske kan du nå det krumtapremskiven bolt med en skruenøgle.

Advarsler

 • Bedst at frakoble batteriet, før du starter huh?
 • Hold fingrene væk fra bevægelige dele når det er muligt, eller de kan blive afbrudt.