Wkudk

Hvordan man laver en simpel elektrisk generator

Opbygning af en enkel, lav strøm el-generator kan være en sjov videnskab fair projekt, eller bare en workshop eksperiment for en vordende ingeniør. Delene er enkel, billig og let at finde.

Steps

Hvordan man laver en simpel elektrisk generator. Beslut hvor stor et projekt, du er interesseret i bygningen.
Hvordan man laver en simpel elektrisk generator. Beslut hvor stor et projekt, du er interesseret i bygningen.
 1. 1
  Beslut hvor stor et projekt, du er interesseret i bygningen. Der er design og tekniske overvejelser, der kunne blive taget op, men for nemheds skyld, vil denne artikel give instruktioner for en enkel, lav output generator.
 2. 2
  Anskaf de materialer, du får brug for. De størrelser og specifikationer kan justeres for at øge kapacitet på din generator, men det er et grundlæggende overblik over projektet.
  • 22-28 ga. lakerede kobbertråd. Omkring 500 meter vil producere en beskeden elektrisk strøm. Mere "viklinger", kombineret med en stærkere magnet vil øge effekt.
  • 3 eller 4 tommer stangmagnet. (Skal passe på langs i paprør, under, med en lille clearance)
  • 1/4 tommer diameter stål eller aluminium stang, 12 inches i længden.
  • 24 inches af 1X4 tømmer.
  • 1 - stort papir eller pap rør, 4-tommer diameter.
  • 2 - 1/4 tomme flade skiver.
 3. 3
  Byg en "u" formede ramme til at understøtte din "rotor", dvs, den permanente bar magnet monteret på en stål aksel. ved
  • Skær 1X4 tømmer i stykker, 2, på 6 tommer længder, en på 12 inches i længden.
  • Nail eller skrue de to 6 tommer bestyrelser til 12 tommer bord i en ret vinkel på 12 tommer bord, som er grundlaget for rotoropbygningen.
 4. 4
  Bor to 1/4 tommer huller i de to stolper i din ramme, tilpasse dem, så de 1/4 tomme stang, (rotorakslen) vil gå igennem begge uden binding.
 5. 5
  Bor et 1/4 tomme hul gennem midten af din bar magnet, på den flade eller bredeste side. Være omhyggelig med at måle centrum både i længde og bredde, og bore vinkelret, således at når akslen går igennem, vil magneten være "offentlig" til akslen.
 6. 6
  Skub metalstangen gennem den ene side af bærerammen, skubbe magneten på akslen.
 7. 7
  Skær en 4 tommer sektion af papir eller pap rør. Hvis du ikke har et stykke slange til rådighed, kan du foretage en ved at rulle et ark af byggeri papir i en cylinder og limning eller taping den til at sikre den i denne form. Den ideelle diameter af røret vil være lige stor nok til at tillade stangmagnet at dreje frit inde i røret, så magnetfeltet som nær kobberviklinger som muligt.
 8. 8
  Sno kobbertråd omkring pap eller papir rør, forlader omkring 16 til 18 inches af tråd løs på hver ende til at forbinde til dig power test-enhed, en elektrisk pære, eller en anden enhed du vil levere strøm til. De mere "sving" eller vind omkring slangen du laver, jo mere strøm din generator skal producere.
 9. 9
  Skub røret over akslen og magnet, skub akslen på gennem det andet bæreramme. Du vil flere inches akslen stikker gennem hver ende af rammen.
 10. 10
  Lim magneten til akslen i centrum af de to understøtninger ved hjælp af en høj styrke hotmelt lim eller epoxy. Du kan vælge at bore og tryk tråde ind i magnet for en "stilleskrue", hvis du har redskaberne til at gøre det, men ideen er, at magneten at være stationær i forhold til akslen.
 11. 11
  Støt papiret cylinder med trådviklingerne i centrum af akslen med stangmagnet centreret om trådviklingerne. Du kan blot klippe pap ben, der kan limes til cylinderen, eller bygge en wire frame fra en bøjle eller lignende stiv ledning til at opnå dette.
 12. 12
  Drej akslen med fingrene for at se, om enderne af magneten ramte indersiden af røret. Det skal dreje frit, men så tæt som muligt på røret. Igen vil der magneten ender som lukke kobbertrådsvindinger øger "spændende" aktion af magnetfelterne magneten producerer.
 13. 13
  Lim en skive på hver ende af akslen uden træet understøtter.
 14. 14
  Fastgør de to ledninger, du har løst i enderne af viklingerne til en lommelygte pære eller andre lav spænding lampe, eller tilslut testen fører fra et voltmeter eller multimeter til dem.
 15. 15
  Spin akslen så hurtigt som muligt. Du ønsker måske at vikle en snor rundt om enden af ​​akslen, som du ville et legetøj "top", og derefter trække det skarpt, eller bare dreje den med fingrene. Du bør få en lille spænding, nok til at tænde en 1,5 volt pære ved manuelt at dreje akslen.

Tips

 • Du ønsker måske at mode en lille remskive og vedhæfte en elmotor på akslen til at producere nok omdrejninger til at opretholde en elektrisk strøm.

Ting du behøver

 • Elektrisk boremaskine
 • Saw
 • 22-28 ga. isoleret eller emaljeret kobbertråd. Omkring 25 meter vil producere en beskeden elektrisk strøm. Mere "viklinger" og større tråd, kombineret med en stærkere magnet vil øge effekt.
 • 3 eller 4 tommer stangmagnet. (Skal passe på langs i paprør, under, med en lille clearance)
 • 1/4 tommer diameter stål eller aluminium stang, 12 inches i længden.
 • 24 inches af 1X4 tømmer.
 • 4 tommer papir eller pap rør.
 • 2 - 1/4 tomme flade skiver.