Wkudk

Sådan at skifte fra Windows til Mac OS X

Der er en række årsager man kan ønske at skifte fra Windows til OS X, måske et familiemedlem har lige købt dig en ny Apple Computer, eller måske du for nylig fik et job på et kontor, der kun bruger Macs. Uanset årsagen kan være, vil denne artikel hjælpe dig bruge din Macintosh så effektivt som du ville din Windows-computer.

Steps

Sådan at skifte fra Windows til Mac OS X. Hvis du bruger tastaturet, lære de nye på en mac.
Sådan at skifte fra Windows til Mac OS X. Hvis du bruger tastaturet, lære de nye på en mac.
 1. 1
  Find docken. Dette er en vigtig del af OS X, svarende til Windows 'Start Menu, og proceslinjen. The Dock er, hvordan du lancere nye applikationer eller skifte til dem, der allerede åbne. Det er også her et vindue går, når minimeret. Det er normalt i bunden af ​​skærmen, selvom det kan flyttes til begge sider. Papirkurven er også her, der fungerer præcis som Windows papirkurven.
 2. 2
  Hvis du bruger tastaturet, lære de nye på en mac. For det meste, er de næsten identisk med Windows genveje, bortset fra at hvor Windows bruger Control Key, Macs bruge kommandoen Key, som er ved siden af mellemrumstasten, og er markeret med et æble og et Johanneskors.
 3. 3
  Lær at bruge Finder. Det fungerer meget ligesom Windows Stifinder, og for daglige opgaver, skal du være i stand til at tilpasse sig det nemt. Husk de forskellige navne for mapper på en Mac, "My Documents" er "Home", "Program Files" er "Programmer" osv.
 4. 4
  Gør dig bekendt med Apple-menuen. Det er æblet i øverste venstre side af skærmen, og det er den knap, du bliver nødt til at klikke på for at lukke computeren ned, sætte den på vågeblus, adgang til Systemindstillinger, og applikationer, samt flere andre opgaver.
 5. 5
  Vær opmærksom på hvilket program du arbejder i, når du bruger menulinjen. Den venstre side, mellem Apple-menuen, og menuen Filer, siger, vil programmets navn. Hvis du klikker på det vil give dig nogle muligheder, såsom at skjule alle vinduer for denne ansøgning, eller skjule vinduerne i enhver anden åben ansøgning og holde op.
 6. 6
  Lær at dræbe nedstyrtede programmer. Mange programmer nedbrud uden god grund. Når det sker, skal du trykke på Kommando + s forsøger at gemme dit arbejde. Klik derefter på og hold det nedstyrtede program på anklagebænken. Hold option og klikke på Afbryd. Congrats, har du lige dræbt en program.

Tips

 • Før du køber en Mac, kan du prøve at bruge en på en Apple Store eller et venner hus.
 • Se den dokumentation, AppleHelp, og Apples Knowledge Base (se links). Hvis du har brug for mere hjælp, og er stadig dækket af Apples 90 Day Warrenty eller AppleCare, ring 1-800-MY-APPLE i USA og Canada.
 • Hvis du vil tilføje nye anvendelsesområder løfteraketter til Dock, skal du blot trække dem til den position, du vil have dem til at opholde sig. Hvis du vil fjerne en løfteraket, bare trække det ud.

Advarsler

 • De programmer og tilbehør, du bruger til din Windows-computer er muligvis ikke kompatibel med Mac OS X, skal du sørge for at tjekke dokumentationen. Sommetider kan du nødt til at købe software, du allerede ejer igen for at bruge det på en Mac, som Photoshop eller Microsoft Word.
 • Når et program er installeret, kan dens ikon ikke føjes til Dock. For at tilføje det, bare gå til mappen Programmer finde navn og ikonet for denne ansøgning, og træk det overalt i Dock. At fjerne det fra dock, skal du blot trække det ud af Dock og en røgsky, sammen med en hørbar puf, vil synes at fortælle dig, at operationen var en succes.
 • Fjernelse af et program fra Dock ikke afinstallere det.
 • Mange mennesker begynder at bruge OS X og beslutter, at de hader det, fordi de ikke kan få noget gjort. Selv med de nye Mac OS pc-programmer kan bruges med BootCamp. Som med noget nyt, bliver du nødt til at tage din tid til at lære det nye system. Med en Mac er alt stikket i og spille der er ikke meget behov for opsætning og ingen ekstra nødvendige enheder.
 • En almindelig misforståelse er, at Macintosh-computere ikke kan få virus eller blive hacket. De er på ingen måde 100% uigennemtrængelig. Bare for at være sikker, skal du sørge for at aktivere den indbyggede firewall i vinduet Deling i Systemindstillinger vinduer. Tredjeparts anti-virus programmer og firewalls, er dog ikke nødvendigt, og som regel er mere irriterende end nyttige.
 • Når et program er lukket (ved enten at klikke på det røde X-knappen øverst til venstre hjørne af sit vindue eller skrive Kommando-W), bliver det kører i baggrunden. For at stoppe den ved at klikke på programmets navn i menulinjen, og derefter på Slut. Alternativt skal du trykke på Kommando + Q eller ctrl-klikke på det ikon i Dock og klikke på Afslut. Forlader et program kørende kan bruge en masse af din systemets hukommelse.