Wkudk

Sådan læser et multimeter

At lære at læse et multimeter er ikke svært, når du forstår, hvordan enheden fungerer. Denne artikel vil lære dig at læse både en analog og en digital multimeter.

Steps

Sådan læser et multimeter. Indstil rækkevidde på din analoge multimeter.
Sådan læser et multimeter. Indstil rækkevidde på din analoge multimeter.

Læs et analog multimeter

 1. 1
  Indstil rækkevidde på din analoge multimeter. Du skal angive intervallet over den maksimale grænse for enheden eller stikkontakt, du kontrollerer.
  • Undersøg, om du ønsker at teste kontinuiteten, modstand eller spænding. I almindelighed er analoge multimetre ikke anvendes til at teste for strøm. Indstil vælgeren til den ønskede indstilling.
  • Indstil intervallet. Dit analoge multimeter vil have flere forudindstillede intervaller langs en dial, hvorfra du kan vælge. Sæt et område, der er højere end produktionen af ​​det elektriske kredsløb, som du tester.
  • For eksempel har en standard lysnettet en standard på 120 volt.
  • Din læsning vil sandsynligvis ikke overstige 120 volt, men du skal sætte en større vifte just in case.
 2. 2
  Bestemme værdien af den maksimale aflæsning. Den maksimale læsning er lig det område, du har angivet på din dial. Hvis du sætter din dial ved 200 volt, så er denne multimeter læsning viser 200 volt.
 3. 3
  Beregn aflæsning ved halv skala. Aflæsningen ved halv skala lig volt interval divideret med 2. Hvis din multimeter er sat til 200 volt, så er denne læsning indikerer et output på 100 volt.
 4. 4
  Beregn aflæsning ved forskellige punkter langs skalaen. Hvis din rækkevidde er 200 volt og nålen peger på 0,72, så læsning er på 0,72 x 200 eller 144 volt.
 5. 5
  Udføre testen i henhold til producentens anvisninger.

Læs en digital multimeter

 1. 1
  Beslut hvad du vil teste med dit digitale multimeter. Du kan teste spænding, strøm, modstand, kapacitans og frekvens.
  • Indstil din dial for den pågældende prøve.
  • Vælg et område, der er større end produktionen af ​​kredsløbet eller et batteri, som du planlægger at teste.
 2. 2
  Udføre testen i henhold til producentens anvisninger. Aflæsningen på det digitale display vil give dig med enheden af ​​kvaliteten, som du tester. Hvis du tester spænding, og den digitale skærm siger 196, så kredsløbet har en 196V udgang.

Tips

 • Hvis der er et spejl bag nålen i dit analoge multimeter, drej måleren til venstre eller højre, så nålen dækker sit eget spejlbillede for bedre nøjagtighed.
 • Hvis nålen i en analog multimeter peger under nul, så din "+" og "-" stik er sandsynligvis bagud. Skift stikkene og tage en anden læsning.

Advarsler

 • Hvis du undlader at vælge en højere række end den forventede produktion af dit kredsløb eller et batteri, så aflæsningen kan skade en analog multimeter.