Wkudk

Sådan sparer en våd mobiltelefon

Har du nogensinde ved et uheld faldt din i vasken, eller endnu værre... toilettet? Vidste du efterlader den i lommen og køre det igennem vaskemaskinen og til tider er det muligt, at dine venner dunked dig i en swimming pool bare for sjov af det? Vidste du få slået af regnen, eller har du glemt og gå svømme med din mobiltelefon i lommen? Eller måske det faldt ud af lommen og ind i kæledyrets vandskål? Kom din mobiltelefon våd regel betyder, at du nødt til at erstatte det, men nogle gange, hvis du er hurtig nok, kan du være i stand til at redde telefon! Følg trinene i denne artikel for at forsøge at gemme din våde mobiltelefon.

Steps

Sådan sparer en våd mobiltelefon. Tag telefonen ud af vandet så hurtigt som muligt.
Sådan sparer en våd mobiltelefon. Tag telefonen ud af vandet så hurtigt som muligt.
 1. 1
  Tag telefonen ud af vandet så hurtigt som muligt. Porte til håndfri kit, lille hul til mikrofonen, opladning, USB-kabel forbindelse og plast dækker på mobiltelefoner, selvom stramme frit kan komme vand ind i telefonen i et blot et par sekunder af gangen. Grib telefonen hurtigt og slukke det samme, da de forlader det på kan få det til at kortslutte - Hvis det har været i vand, antage at det er vandlidende, om det stadig fungerer eller ej.
 2. 2
  Telefonen må ikke være alt for beskadiget, hvis du tager det ud af vandet med det samme. En længere periode med fordybelse, såsom at være i vaskemaskinen cyklus er ingen grund til alarm. Det er stadig værd at prøve følgende trin for at forsøge at redde telefonen, før de giver op.
  • Bemærk: Hvis telefonen er tilsluttet en oplader, og er også nedsænket i vand, skal du ikke forsøge at fjerne det fra vandet. Søge en professionel straks at spørge de rigtige skridt til at gøre dette sikkert (som i at slukke en hovedafbryderen, eller lignende foranstaltninger). El og vand ikke blandes, og kan resultere i elektrisk stød. Men hvis din telefon ikke er tilsluttet en oplader, men faldt i vandet, fjerne telefonen fra vandet så hurtigt som muligt, og fortsætte med de næste par trin.
  • Bemærk: Fungerende hurtigt kan gøre hele forskellen i at være i stand til at redde din telefon mod vandskader, dog ikke gå i panik. Fastholdelse af en level hoved er nøglen til at arbejde mere effektivt under pres.
 3. 3
  Efter fjernelse af telefonen fra vandet, hurtigt samles nogle papirhåndklæder eller bløde klude til at lægge telefonen på, mens du fjerne batteridækslet og batteriet. Dette er et af de vigtigste skridt til at gemme den. Mange kredsløb inde i telefonen vil overleve nedsænkning i vand, hvis de ikke er knyttet til en strømkilde (batteri) i våd tilstand.
  • Bemærk: For at finde ud af, om telefonen er virkelig beskadiget vand, tjek om hjørnet nær hvor batteriet er - der bør være en hvid firkant eller en cirkel, med eller uden røde linjer. Hvis dette er lyserød eller rød, din telefon har vandskader.
  • Bemærk: Hurtigt læse manualen til din telefon, hvis du ikke er sikker på, hvordan du fjerner batteriet.
 4. 4
  Fjern SIM-kortet, hvis din telefon har en. Nogle eller alle dine værdifulde kontakter (sammen med andre data) kan lagres på SIM-kortet. For mange mennesker, kan dette være mere værdifulde og fortjener at spare end selve telefonen.
  • SIM-kort overlever vandskade godt, men at få det ud øjeblikkeligt giver god mening. Pat det tørre og sæt den til side for at tørre ud, indtil du igen tilslutter telefonen til din celle netværk igen. (Hvis din telefon ikke har et SIM-kort, skal du springe dette trin).
 5. 5
  Fjern alle andre enheder, såsom ørepropper, hukommelseskort, samt eventuelle Phone sager eller beskyttende dækker. Fjern alle stik, der dækker de huller, slots, og sprækker i telefonen til at udsætte dem for lufttørring.
 6. 6
  Tør din telefon med en blød klud eller håndklæde. Hvis der er endda en dråbe vand tilbage indeni, kan det ødelægge din telefon ved at korrodere den og gøre kredsløbene korroderer eller kortslutte. Selvfølgelig skal du fjerne så meget af vandet så hurtigt som muligt, for at forhindre det i at lette sin vej ind i telefonen:
  • Bemærk: Tør forsigtigt off så meget vand som muligt, uden at tabe telefonen. Undgå at ryste eller bevæge telefonen overdrevent, så man undgår at flytte vand igennem.
  • Bemærk: Tør hjælp af et håndklæde eller køkkenrulle, forsøger ikke at tilstoppe papiret i de huller og riller i telefonen. Hold aftørring forsigtigt at fjerne så meget af det resterende vand som muligt.
  • Note: (valgfri): Hvis du trak batteriet ud i tide, rent inde i telefonen med sprit vil fortrænge det vand, der alene kunne afhjælpe problemet.
 7. 7
  Brug en støvsuger. Hvis du ønsker at prøve og suge væsken ud af de indre dele af telefonen, kan du prøve at bruge en støvsuger, hvis der er en tilgængelig. Fjern alle restfugtighed ved at trække det væk med en støvsuger holdt over de ramte områder i op til 20 minutter, i hvert tilgængeligt område (skiftes med en ven).
  • Dette er den hurtigste metode, og kan helt tørre ud af din telefon og få det arbejder i 30 minutter. Men medmindre udsættelse for vand var ekstremt korte, er det ikke anbefales at forsøge at slå din telefon på dette snart.
  • Bemærk: Vær forsigtig med ikke at holde vakuum for tæt på telefonen, da et vakuum kan skabe statisk elektricitet, hvilket er endnu værre for telefonen end vand.
 8. 8
  Brug ikke en hårtørrer til at tørre ud en telefon. I modsætning til almindelig rådgivning, er det ikke anbefales, at du bruger en hårtørrer (ikke engang på den "kolde" mode). Ved hjælp af en hårtørrer kan tvinge fugt yderligere indad mod sprækkerne, når de elektriske komponenter dybt inde i telefonen. Og hvis hårtørreren luften er for varm, kan det smelte de komponenter eller sagen.
  • Bemærk: Hvis fugten er drevet dybere inde, kan korrosion og oxidation resultatet, når mineraler fra væsker aflejres på kredsløb, som i sidste ende kunne medføre komponentfejl inde i telefonen.
  • Bemærk: Mens du undgår at blæse luft ind i telefonen omvendt, ved hjælp af en radiator, blæser eller andet air-flow-enhed til at blæse luft hen over telefonens åbninger vil hjælpe tørring. Bernoulli princip anfører, at den varme, tørre luft bevæger sig hurtigt over telefonen, vil nedsat lufttryk forsigtigt trække eller suge fugt ud af telefonen. Den bedste del af denne mulighed er, at du kan lade en telefon foran en varm, bevægende luft i timevis uden anstrengelse.
 9. 9
  Brug et stof med en høj affinitet for tegning ud fugt. En billig mulighed er at placere telefonen i en skål eller pose kogte ris natten over. Risen vil absorbere eventuelle resterende fugt.
  • Bemærk: Hvis det er tilgængeligt, er det foretrukket at anvende et tørremiddel i stedet. Tørremidler kan absorbere fugt bedre end ris. Du kan også prøve glider mobiltelefon inde i en plastikpose, der kan forsegles, eller en plastikbeholder (lufttæt). Tilføj et tørremiddel pakke, såsom silica gel - ofte fundet med nye sko, punge, noodle pakker osv. - ind med mobiltelefonen. Ulempen ved denne metode er pakkerne pakket med sko har normalt allerede nået sin absorptionskapacitet. Tørremiddel for blomst tørring kan normalt købes på de fleste håndværk butikker. Lad telefonen med tørremiddel eller ris så længe som muligt (mindst natten over) til at absorbere fugt.
  • Bemærk: Drej telefonen til en anden position hver time, indtil du går på vågeblus. Dette vil tillade noget vand tilbage inde til at løbe ned og forhåbentlig finde en åbning til at flygte.
 10. 10
  Lad telefonen sidde på absorberende håndklæder, servietter eller andre papir. Efter fjernelse af telefonen fra ris eller tørremiddel (eller hvis du ikke var i stand til at bruge enten metode) ved at placere telefonen fladt på et absorberende materiale. Husk, at målet er at evakuere al fugt og fugtighed fra enheden.
  • Bemærk: Kontroller absorberende materiale hver time i 4 til 6 timer. Hvis fugt er tydeligt, gentages støvsugning skridt, og tørremiddel trin.
 11. 11
  Test din telefon. Når du har ventet mindst 24 timer eller længere, hvis nødvendigt, check for at se, at alle områder af din mobiltelefon er ren og ser tørt. Tjek alle de havne, segmenter og i mellem sprækker for fugt eller snavs. Tør støv og snavs fra enheden og dæksler og indsæt batteriet i telefonen. Forsøg på at tænde for enheden, lytte til skæve lyde og iagttage for at se, om telefonen ser ud til at fungere rigtigt.
  • Bemærk: Hvis din telefon er helt tørret ud, men stadig ikke virker, så prøv at sætte det ind i sin oplader uden batteri. Hvis dette virker, vil du sandsynligvis brug for et nyt batteri.
  • Bemærk: Hvis du slutter den med opladeren ikke virker, så prøv at tage din mobiltelefon til en autoriseret forhandler. Sommetider de kan ordne det. Forsøg ikke at skjule det faktum, at det har været vådt - der er interne indikatorer, der viser fugt - og reparation mennesker er mere tilbøjelige til at være i stand til at hjælpe dig, hvis du forklare præcist, hvad der er sket med telefonen.
 12. 12
  Medmindre du er uddannet og dygtige til at gøre det, aldrig tage en telefon fra hinanden. Overlade til de professionelle, kunne da gøre det potentielt forårsage stød eller udsættelse for skadelige kemikalier eller komponenter.
  • Bemærk: Hvis din telefon er ved at starte, men fungerer ikke korrekt, efter at du har tørret det, så er det sandsynligt, at du har gået glip af nogle væske, eller at korrosion allerede er sket. Fjern alle dækslerne, batteri, kort og andre extraneious vedhæftede filer igen, og gnid det forsigtigt med en ren, tør pensel eller tandbørste. Kig på YouTube for at få instruktioner om, hvordan man korrekt gå om denne proces.
 13. 13
  Hvis du er en Apple-bruger, kan du sandsynligvis spare din enhed ved at tørre den med en papirserviet. Der er vandtætte iPhone tilfælde at købe til din telefon, hvis du ejer en iPhone 4 eller 4S.

Tips

 • Prøv at fjerne alle mobiltelefon dele og derefter lagt i tørre ris.
 • Overdreven varme kan beskadige telefonen endnu mere! De fleste telefoner har advarsler om at efterlade dem i bilen eller udsætter dem for varme. Det vigtigste punkt er helt tørre telefonen, før du anvender magt. Vær tålmodig! Brug en støvsuger til hurtigt trække al den resterende fugt ud, det tager normalt omkring 20 minutter for pleje og tålmodighed dreje telefonen hvert par minutter for at sikre alle huller og forretninger bliver åbnet.
 • Hvis telefonen falder i havet eller en anden form for saltvand, skal det skylles med rent vand, før saltkrystaller kan dannes i telefonen efter fjernelse af batteriet.
 • Det er meget vigtigt, at du holder tørre det efter det begynder at arbejde, og når du tror alt vandet er ude. Det er det ikke. Placere telefonen i en meget tørt miljø (foran en arbejder varmelegeme enhed eller foran varm, bevægende luft) i en lang periode er lige så vigtig som den indledende vakuum fjernelse af størstedelen af ​​vandet. Hint, hvis du har til at stå der gør noget for at telefonen hele tiden, vil du keder eller træt, før du har gjort nok af det. Bruge en metode, der lader du lader det i timevis.
 • Tag telefonen med dig på en lang flyvetur. Den meget tør luft i kabinen er fantastisk til udtørring telefonen.
 • Da din garanti er ugyldig alligevel, hvis du har yderligere problemer med telefonens funktioner efter at prøve de ovennævnte metoder til at tørre det ud, så køb Torx skruetrækkere til at åbne telefonens tilfældet, da disse er næsten altid specialiserede. (For eksempel er der behov for RAZR Torx # 4, # 5 og # 6). Saml en dåse kontakt spray (elektrisk kontakt renere) og slukke indersiden. Det tørrer hurtigt. Skrub af med en blød tandbørste. Spray med trykluft, og / eller støvsug det ud for flere minutter at suge yderligere fugt og derefter omhyggeligt sætte det sammen igen.
 • At være og våd på samme tid kan kortslutte telefonens kredsløb. Hvis du er i stand til at slukke telefonen, før den fries, kan du godt være i stand til at genoplive din druknede telefon!
 • Placer telefonen i et vakuumkammer (findes på mange gymnasier og universiteter) og aktivere kammeret. Typisk universiteter og specifikke industrier vil have et vakuumkammer til rådighed, hvis du tilfældigvis kender den rette person. Water "koger" ved stuetemperatur, givet tilstrækkelig tid, hvilket betyder, at det fordamper gennem bobler selvom det ikke er opvarmet. Denne metode bør være vellykket, hvis vakuum holdes ved stuetemperatur i ca 30 minutter. Det vil udtørre dele, du ikke kan få adgang, som vil spidsen ovenfor vedrørende en støvsuger, hvis du ikke har nogen vakuumkammer rådighed.
 • Prøv en alkohol bath - fjerne alle dele (batteri, SIM-kort, osv.) og placere telefonen med forsiden nedad i en lille beholder og dække det med sprit. Det vil ikke skade din telefon og skal tørre det ud og fjerne fugt. Du kan gentage hvis det er nødvendigt.
 • En anden idé er at holde telefonen ved legemstemperatur i et par timer. Som i... ved siden af ​​din hud. Den varme og luftstrøm omkring telefonen kan tørre det ud, hvis det ikke var neddykket til at starte med.
 • Hvis din telefon har været udsat for saltvand krystalliserende, forsigtigt trykke bestyrelsen og chips med en plastik genstand (bagsiden af ​​en lille skruetrækker for eksempel). De vibrationer af vandhaner vil sætte nogle af de fremmedlegemer frie og de vil falde ud. Vær forsigtig og ikke smadre bestyrelsen eller chips. En skarp nok slag vil bryde chips. Tapping meget forsigtigt flere gange, flere steder, især omkring chips, er en foretrukken metode. Og følge op med passende opløsningsmiddel rengøring afterwords at rense væk enhver oxidation rester.
 • Det er muligt at købe kommercielle "våd mobiltelefon nødsituation" kits. Det er nok bedst at købe en "just in case", som du kan spilde værdifuld tid på at gå til butikken for at købe en.
 • Prøv at holde en komprimeret luft kan lige (hovedet, sidelæns eller i en vinkel vil skyde ud af en indefrysning væske) og skyde ind i sprækkerne, højttaler, mikrofon og tastatur. Eventuelle overskydende stak vand skal komme ud. Hvis kan bliver koldt, og du er ikke færdig, lad kan sidde et stykke tid, før du fortsætter, så kold luft kan gøre overskydende fugt kondenserer på dele dybere inde. Denne proces bør følges af de andre metoder, der bruger et vakuumkammer eller støvsuger til mere grundigt at fjerne enhver dybere restfugtighed og fugtighed som telefonen skal være helt tørt inde til at sikre, at ingen yderligere fejl senere. Indholdet af mange "dåse luft "produkter kan være giftige. Følg alle anbefalinger til kan mærke.

Advarsler

 • Må ikke sætte din telefon i en ovn eller mikroovn til at tørre det ud.
 • Hvis du bruger alkohol sørg for at gøre det udenfor, og ikke anvende varme i nogen form, heller ikke den blide varme i en skærm. Må ikke tilslutte batteriet, indtil alkohol lugten forsvinder.
 • Brug ikke for meget varme til din telefon, som nævnt ovenfor. Du ønsker ikke at smelte eller brænde din telefon.
 • Lad ikke din telefon våd i en længere periode. Tørre det ud så hurtigt som muligt.
 • Fjernelse din mobiltelefon fra vandet hurtigt og straks fjerne batteriet giver dig den bedste chance for at redde din telefon.
 • For semi-mekanisk skrå: fjerne skruerne og på et minimum, sagen åben for at tillade fugt at undslippe knække. Mobiltelefoner er normalt noget vandtæt, så de kan bruges i regn og i fugtige miljøer. Det betyder, at når der er indtastet i telefonen, er det meget svært for den at tørre ud.
 • Må ikke sætte telefonen (eller enhver elektronisk eller metal-holdige objekt) i mikrobølgeovnen. Du vil ødelægge elektroniske komponenter og potentielt mikrobølgeovn, og måske starte en brand i dit hus. Ikke godt.
 • Være advarede om, at producenterne af de fleste moderne mobiltelefoner placere flydende skader indikator klistermærker, der vil ændre farverne i nærvær af en væske inde i deres telefoner. Dette hjælper teknikere ved, at du har droppet telefonen i vand, da de fleste mobiltelefon forsikringsdækning politik ikke dækker vandskader. Chancerne er, hvis mærkat under batteriet udløses, så de interne klistermærker du ikke kan få adgang har sandsynligvis været udløst så godt. Dette vil resultere i at du betaler et annulleret garantien gebyr i det lange løb. Du skal være opmærksom på, at garantier ikke dækker vandskader, kun forsikring gør, og selv da er det ikke alle forsikringsselskaber eller planer vil ære vandskadede telefoner. Den er også værd at bemærke, at disse flydende skader indikator klistermærker har været kendt for at ændre farver i ekstrem fugtighed samt.
 • Selv hvis alle disse trin følges, kan mineraler opløst i vandet udfældes på lodde-og komponent pins, der forårsager korrosion eller kortslutning. Komponent ben er pakket så tæt sammen i moderne mobiltelefoner, at selv en lille skorpedannelse kan lave en kort, hvilket gør telefonen ubrugelig.
 • Tænd ikke telefonen. Dette er vigtigt, da det vil forhindre en afgift fra at køre fra batteriet til telefonen, som efterfølgende kan medføre, at telefonen kortslutning.
 • Undlad at opvarme batteriet eller det kan lække eller eksplodere. Lithium-ion-batterier er følsomme. Hvis du bruger en hårtørrer, så sørg for at fjerne batteriet først. Bemærk at det ikke anbefales at anvende varme til telefonen.

Ting du behøver

 • Desiccant såsom ris eller tørremiddel pakke (fundet med nye sko, noodle pakkerejser, rygsække, osv.)
 • Håndklæder, papirhåndklæder
 • Støvsuger
 • Bowl
 • Lufttæt pose eller beholder (ekstraudstyr)
 • Bomuld