Wkudk

Hvordan at bytte harddisk fade

Dette er en artikel om swapping harddisk pladerne. Dette er ikke en procedure for den teknisk uduelig eller sarte sjæle. Følgende bærer ingen garantier, og trodsigt hulrum og ophæver alle eksisterende garanti. Det kan være bedst at prøve at bytte controller board før de går til et fad swap. Det er mindre destruktiv, og du har brug en identisk drev til enten processen alligevel.

Steps

Hvordan at bytte harddisk fade. Vid, at dette kun er en sidste udvej.
Hvordan at bytte harddisk fade. Vid, at dette kun er en sidste udvej.
 1. 1
  Vid, at dette kun er en sidste udvej. Du har prøvet alt andet, er dine data ikke er yderst vigtig, og / eller din cash flow begrænser anvendelsen af ​​en professionel service.
 2. 2
  Opsæt et rent arbejdsmiljø. Du kan ikke lave en super rent miljø derhjemme, men bruge nogle sunde fornuft, og gøre det bedste du kan. Hold luftstrøm til et minimum.
 3. 3
  Saml og layout dine værktøjer.
 4. 4
  Brug pudderfri latexhandsker.
 5. 5
  Ground dig selv! Hvis du ikke ved, hvad der er, eller hvordan man gør det, så spørg Google.
 6. 6
  Fjern låget af din døde drev. Hvis dækslet ikke bare lift off, kigge efter flere skruer! Der er skruer under etiketter.
 7. 7
  Når låget er slukket, inspicere pladerne. Hvis de er ridset, svedne, skæve eller andre kloge beskadiget, stop du er færdig!
 8. 8
  Sæt dækslet tilbage på - Hvis pladerne er fysisk beskadiget, chancerne er du ikke vil være i stand til at gendanne data. Du kan stadig prøve, hvis du vil.
 9. 9
  Køb en ny harddisk med samme modelnummer og firmware-version.
 10. 10
  Test den nye harddisk. Sørg for at du kan læse og skrive data til og fra den.
 11. 11
  Fjern låget fra din donor harddisk.
 12. 12
  Fjern pladerne fra donor HDD. Dette er din chance for at lære, hvordan de er samlet, hvis du glider og skader dele, du kan få en ny donor. NB:. Hvis du beskæftiger sig med flere plader, de kan ikke fjernes uden det rette udstyr på grund forskydning af pladerne vil ødelægge enhver chance for at inddrive data Du har brug for et fad værktøj til fjernelse De næste skridt er kun, hvis du har at gøre med en enkelt. fad.
 13. 13
  Fjern fad fra din døde harddisk.
 14. 14
  Saml donor drev med døde harddiske fade inde (sørge for alle de fade er justeret på samme måde mod hinanden, da de var i det gamle drev).
 15. 15
  Monter donor-drevet.
 16. 16
  Hurtigt kopiere dine data. Du måske kun får én eller to chancer for at læse fra HDD. Det kan gøre nogle forfærdelige lyde.
 17. 17
  Afmontere harddisken og kassér den. Fortsat brug af HDD er uklog.

Tips

 • Gør dit hjemmearbejde. Kig på billeder af den interne af en harddisk, før du åbner en op.
 • Denne procedure er ikke for logisk slettede data. Denne procedure er for fysisk inoperable drev med intakte data.
 • For at fjerne pladerne, du måske nødt til at fjerne hovedet forsamling.
 • Når bytte pladerne være meget forsigtig med hovedet! Sørg for, at hovedet er parkeret, før du forsøger at fjerne pladerne.
 • HDD = harddisk
 • Brug de rigtige værktøjer!
 • Inden vi går til fad fjernelse, prøv frysning harddisken (i en lufttæt beholder), og forsøger at skabe et diskbillede ved hjælp af et værktøj som dd_rescue ( http://www.gnu.org/software/ddrescue/ddrescue.html ). Nogle gange vil fastfryse HDD kontrakt lejerne nok til at få en sidste udlæsning af harddisken. Frysning harddisken kan forårsage kondens på fade, der kan føre til fade bliver beskadiget af lederne når HDD drevet er
 • Hard Drive PCB online butik: (giver Seagate, Maxtor Samsung, Western Digital og IBM / Hitachi PCB boards.)

Advarsler

 • Dette vil ugyldiggøre alle eksisterende garanti.
 • I de fleste tilfælde vil dette også annullere din HELE computere garanti, læs garantien meget omhyggeligt
 • Harddiske samles i hermetisk lukkede rene værelser, fri for støv. En enkelt plet af fremmed materiale indføres på et fad vil ødelægge drevet det meste af tiden. Hvis dette sker, så prøv en dåse luft og sprøjte det ud, men ikke tørre eller bruger kemikalier.