Wkudk

Hvordan at rengøre indersiden af ​​en computer

Er din computer laver lyde eller summende? Er støvopsamlende synligt på den ydre fan overfladen? Har du gået mere end to måneder uden at rense indersiden ordentligt? Støv inde i computeren kan føre til komponentfejl, fan failure og langsom ydeevne. Hold din maskine, der kører problemfrit og sikkert ved at tage sig tid til at støve det indre. Må ikke vente, indtil en fan dør og din maskine overophedet!

Steps

Hvordan at rengøre indersiden af ​​en computer. Hent nødvendige værktøjer.
Hvordan at rengøre indersiden af ​​en computer. Hent nødvendige værktøjer.
 1. 1
  Hent nødvendige værktøjer. Du bliver nødt til at have en dåse komprimeret luft eller en lille luft kompressor, plus en skruetrækker, hvis du skal fjerne skruerne til at åbne din maskine. En lille vakuum kan komme i handy for at rydde op i rod, du gør omkring computeren, men bør aldrig bruges inde i det. Iført en støvmaske er valgfrit, men kan spare dig en smule nyse, hvis din maskine er over på grund af for rengøring.
 2. 2
  Sluk din maskine. Sluk for computeren og eventuelle overspændingsbeskyttelse eller alternative strømkilder det kan tilsluttes. De fleste computere har også en "master power switch" på bagsiden. Selvom de fleste brugere blot lade denne kontakt på, vend det til slukket position for ekstra sikkerhed.
 3. 3
  Afbryd alle eksterne enheder. Når maskinen er lukket ned, afmontere alle kabler, der forbinder den til eksterne komponenter og strømkilder. Efterlad ikke nogen kabler tilsluttet computeren, mens rengøring det, især strømkablet og skærmkablet.
 4. 4
  Flyt til et passende arbejdsområde. Hvis du ikke har renset din computer i et stykke tid (eller nogensinde), ville det være en god ide at flytte til et egnet arbejdsområde. Mens du kan rense din computer, hvor det sidder, er dette normalt ikke er ideel. På trods af hvad du måske antage, kan jobbet være meget rodet, og du vil få lyst til at arbejde et sted, hvor du kan sikre tilstrækkelig udluftning støv.
 5. 5
  Åbn din maskine. Når du har en passende arbejdsplads, åbne computeren. Dette vil variere meget afhængig af din maskine. Hvis du har en manual, rådgivning, det ville være en god idé. De fleste maskiner har skruerne en side panel ned. Efter at have fjernet disse, kan du så smutte den side fra din maskine.
 6. 6
  Forbered dig på at rengøre. Efter åbning af computeren, få din dåse komprimeret luft, eller er klar din luft kompressor. Derudover kan du ønsker at bære en støvmaske. Rør aldrig indersiden af din computer, medmindre det er absolut nødvendigt. Du kan aflade statisk stød til vitale interne komponenter og beskadige dem. Hvis du skal røre indersiden af din maskine, aflade eventuel statisk ved at trykke fingeren til computere metal tilfældet før du tager det.
 7. 7
  Begynd afstøvning. Brug din trykluft til at blæse ud på indersiden af ​​din maskine. Det er normalt en god idé at starte på den øverste del af computeren, derefter arbejde din vej ned. På denne måde kan du feje alt det støv, der lægger sig på lavere komponenter i én køre. Må ikke bekymre dig, hvis du forårsager bladene på interne fans til at spinde. Dette kan forventes og det er vigtigt at holde disse komponenter rene. Være grundig, men ikke trykke på snore eller komponenter. Også holde din luft kilde en moderat afstand fra den komponent, du arbejder på.
  • BEMÆRK: Hold altid din dåse komprimeret luft oprejst. Hvis omvendt, kan det lade sig ud som en væske, der kan forårsage alvorlige skader på din computer.
  • Trykluft er frysning koldt, når det forlader dåsen, lad ikke frost formular på dine chips.
  • En masse støv kan hæves, så prøv ikke at indånde det. Hvis pc'en er meget støvet, tage det ud af døre, før du bruger trykluft.
 8. 8
  Sørg for, at kølelegemet blæseren er ren. Kølelegemet sidder over processoren, og det er en samling af metal kamme, der stikker op væk fra bundkortet. Hvis dette blæseren ikke fungerer korrekt, vil processoren overophedes, hvilket resulterer i forringet ydeevne eller permanente skader.
 9. 9
  Kig rundt i hele indvendigt og udvendigt for støv, du kan have overset. Når du er sikker det er renset grundigt, omhyggeligt erstatte siderne. Forsøg ikke at tvinge dem på plads.
 10. 10
  Ryd op dit arbejde rummet. Den oprindelige sigt vil kværne en masse af partikler. Afhængigt af dit arbejdsområde, kan du blive nødt til at få en lille vakuum og rense området omkring computeren. Brug ikke et vakuum på indersiden af computeren. Du vil måske overveje at forlade din maskine åbne, mens du gør dette. Luftbåret støv inde i computeren vil begynde at bosætte sig, og du kan gøre din indsats usædvanligt produktive, hvis du laver en anden kørsel.
 11. 11
  Luk din maskine. Når du er færdig med at tørre støv, udskift den side af maskinen og eventuelle skruer. Når maskinen er stramt lukket, returnere det til sin sædvanlige spot og vedhæfte strømkablet og andre kabler. (Du kan overveje at rense hele dette område for at fjerne overskydende materialer, der kan bidrage til støv indtag.) Hvis du spejlvendt hovedafbryderen på bagsiden af ​​din maskine ud, skal du sørge for at slå den til igen, eller din maskine ikke vil starte. En ren computer vil køre betydeligt køligere og holder meget længere end en computer tilstoppet med støv og snavs.

Tips

 • Iført en støvmaske kan spare dig en god portion irritation og nysen, især hvis du har vejrtrækning eller lungesygdomme.
 • Rengøring af maskinen udenfor kan spare dig for en masse oprydning, hvis man kan sikre en stabil og ren plet. En åben garage og rent arbejde tabel ville være en fremragende rengøring miljø. Dog være sikker på, at der ikke er nogen uvedkommende materialer (træflis eller kviste), der kan indtaste din maskine. Partikler som dette kan forårsage store skader. Også, som et tip. Hvis du beskæftige sig med en masse støv eller røg nærheden af ​​din computer køb gulv slids filtre De koster kun et par dollars for 10 eller flere af dem, og du kan dække ventilationshullerne til din computer med dem, så støvet filtreres ud.

Advarsler

 • Hold altid dåse komprimeret luft oprejst. En inverteret dåse komprimeret luft kan udlejes byger af væske, som kan beskadige elektroniske komponenter.
 • Brug aldrig en fjerkost, Swiffer-typen produkt eller vakuum inde i computeren. Sådanne redskaber kan generere statisk elektricitet, som har evnen til at stege interne komponenter. (Brug latex handsker er en anden måde at sikre, at du ikke steger computeren, skal du heller ikke arbejde i et område, hvor statisk elektricitet er hyppige, såsom tæppe eller Styrofoam måtter)
 • Blæser på indersiden af ​​din computer kan ikke anbefales. Dette gør meget lidt, og du risikerer uheld spytte på interne komponenter. Du kan også kværne støv op i dit ansigt.
 • Selvom ovenstående proces er meget sikker, kan støvning stadig føre til anomale fejl. Selvom det er sjældent, kan støvning undertiden forårsage bare den forkerte partikel at bosætte sig i netop det forkerte sted. Men fordelene ved at rense ud din computer langt opvejer risiciene. Desuden kan IKKE rengøring din computer i sidste ende føre til overophedning og komponentfejl.
 • Rør aldrig interne komponenter. Det er ikke nødvendigt at røre ved noget inde i computeren, mens den rengøres. Jo mindre kontakte dig gøre bedre.
 • Advarsel: afhængigt af producenten, åbne sagen kan annullere computerens garanti.

Ting du behøver

 • Beholder af trykluft eller lille kompressor.
 • Passende arbejdsområde med tilstrækkelig ventilation for støv.
 • Skruetrækker og andre nødvendige redskaber til at åbne computeren. Dette vil variere alt efter den maskine, du har. Nogle computere behøver ikke at skrues at åbne.