Wkudk

Hvordan til at vælge mellem en Apple Macintosh og andre pc'er

Hvilken platform vil du køre? Denne guide vil hjælpe dig med din beslutning om køb at vælge enten en Apple Mac eller en anden computer til personlig brug. Alle computere med enten Linux, MacOS eller Windows installeret betragtes som "PC" s (personlige computere). Men hvilken en skal man vælge?

Hver platform har sine egne fordele og svagheder, men enhver af disse er et fint valg til grundlæggende computing. Hvis du foretrækker at afveje alle dine muligheder først, er det nyttigt at gennemgå forskellene mellem en præ-bygget Apple Mac, en præ-bygget Windows-pc og en specialbygget pc.

Steps

Hvordan til at vælge mellem en Apple Macintosh og andre pc'er. Beslut hvad du vil gøre med din computer.
Hvordan til at vælge mellem en Apple Macintosh og andre pc'er. Beslut hvad du vil gøre med din computer.
 1. 1
  Beslut hvad du vil gøre med din computer. Alle computere og platforme vil fungere godt for afslappet computing, herunder web browsing, dokument manipulation, planlægning og forvaltning, og multimedie afspilning. Men der er nogle platforme, som udmærker på specifikke områder:
  • Spil. Mange spil er tilgængelige til både Mac-og Windows-computere, men dette er et område, hvor tingene er stærkt skæv. Hvis hardcore, cutting-edge spil er en af ​​dine primære grunde til at købe en computer, en Windows-pc er tilrådeligt. Biblioteket af spil til rådighed for PC er udtømmende, og hardware specifikt sammenknebne til gaming performance er langt mere let tilgængelige for Windows. Nogle af de mere populære titler udgivet langt senere, hvis overhovedet, til Mac. Der er ingen indfødt DirectX støtte MacOS og Linux, selv om der er emulatorer som vin og Cedega. Hvis du leder efter en computer til at spille spil på, fokus på en pc. Den vifte af grafikkort og mulighed for opgradering også favorisere Windows-baserede computere.
  • . Microsofts allestedsnærværende Office-pakke er tilgængelig på begge platforme, men med lidt forskellige tilbud, navnlig den Access-database-modulet er fraværende fra Mac-version. Apple har for nylig udgivet iWork '09, som i øjeblikket består af en MS Office-kompatible ord kaldes processor Pages, et regneark kaldet ansøgning Numbers og præsentation software kaldet Keynote. Et stort antal mennesker betragter Keynote som værende langt overlegen PowerPoint til præsentationer. Ud over dette, er der en overflod af tredjeparts løsninger til begge systemer såsom gratis software, samt Suns Star Office. Microsoft Office 2007 kan installeres på linux også.
  • Content Creation. Selvom Windows vært for en score på Adobes multimedieindhold oprettelsen software, har Mac været hjemsted for disse ansøgninger i lang tid. Mange fagfolk, der har brug for at skabe studiekvalitet indhold vil vælge MacOS både på grund af sin historie og samfund involveret i dette område af arbejdet. Mac har været længe udråbt som en kunstners valg. Selvom dette ikke nødvendigvis løse de hardware eller software forskelle platformene (der er lidt, om nogen overhovedet), betyder det genererer "buzz", der hjælper drive og markedsføre Mac til professionelle studier. Til gengæld genererer et fællesskab af professionelle villige til at hjælpe hinanden med software tips og teknikker. For eksempel er de fleste Hollywood-film specielle effekter skabt på Macintosh-platformen, herunder Pixars succesfulde computer-genererede film.
 2. 2
  Husk, at der er ingen grænser. Lær de styrker hver platform. Enhver specifik computer system, der er solgt som en pc, der ikke længere har de samme begrænsninger af pc'er årtier siden. Det er let at blive fanget i denne tankeproces, især når fans af hver platform fremhæve bestemte styrker. Der er ikke sådan noget som den bedste platform generelt, er der kun bedste platforme for den enkelte og deres tilsigtede anvendelse. Styrker af hver platform vil hjælpe guide dig til at forstå hvad der passer bedst til dine behov.
  • Apple Mac: Historisk kendt som en nem at bruge platform med stærke multimedie-applikationer. Disse er ikke længere en Mac primære styrker, på grund af nylige ændringer i hardware og software. I stedet er Mac styrker fokuseret på en no-ballade, prækonfigurerede og præ-installeret system med en bred vifte af software og værktøjer til at få selv de mest computer-analfabeter brugere op at køre i en minimal mængde af tid, med god brugeroplevelse understøtter. Apple bærbare computere er også kendt for deres elegante design og attraktive udseende. Apple har konsekvent været rangeret nummer et i produktets pålidelighed og kundesupport af Consumer Reports, og med god grund. Siden Apple designer operativsystemet og kontrollerer alle hardwarekonfigurationer slutresultatet er øget pålidelighed og produktsupport. Apple har også sin kundesupport center i Europa, i modsætning til mange andre producenter, der har outsourcet kundesupport til andre lande.
  • Pre-bygget pc: Mange mennesker køre Windows, fordi det er det, de kender, og hvad deres skoler, kontorer og venner bruger. Nogle færdigbyggede PC'er er nu shipping med Ubuntu eller andre Linux-distributioner. Styrken af ​​præ-byggede pc'er er, at du modtager en prækonfigureret og præ-installeret system, der er klar til at installere de fleste tredjeparts software og være forenelige med et flertal af andre computere i eksistens.
  • Specialbygget pc: Nogle gange ses med et dårligt ry, eller ses som en mulighed, der er 'bare for computer nørder «, gør specialbyggede pc'er ikke får den rette respekt eller betragtning, når nye computerbrugere gøre en købsbeslutning. På trods af deres ry for high-end, specialiserede systemer, kan vælge en specialbygget pc til at køre Linux, Windows eller MacOS være en sparsommelig og givende valg. Styrkerne i en specialbygget pc er fokuseret på pris, ydelse og frihed.
 3. 3
  Vær opmærksom på eventuelle forhindringer, du kan støde på. Pc'er af hver platform har styrker, men de har også svagheder, der kan hindre dine mål og den ønskede brug. Ingen computer er perfekt, og det samme koncept gælder for alle platforme.
  • Apple Mac: Svagheder fokus på pris og kompatibilitet. Apple desktops og bærbare computere er meget dyre i forhold til andre pc'er. De er også meget proprietære i forhold til deres hardware, software og software licenser, selvom de er baseret på en open source BSD kernen (Darwin). Dette bringer en højere pris af hardware og services, hvilket resulterer i en højere ejerskab omkostninger. Selvom det skal bemærkes, at den gennemsnitlige Macintosh bruger er mere tilbøjelige (og mere stand til) at holde et computersystem til en længere periode, hvilket resulterer i lavere gennemsnitlige ejerskab omkostninger.
  • Pre-built PC: Svarende til en Mac, undtagen uden at prisen downside, og nogle gange mindre proprietære hardware. Nogle producenter som Dell og HP / Compaq vil sælge modeller, der er meget proprietær (strømtilslutning, motherboard, system layout, etc.), men andre kan klæbe til komponent standarder, der bruges i hele PC-industrien. Det varierer fra hver enkelt fabrikant og deres model. Dette i sig selv er en svaghed. Desuden har Windows licenser blevet ekstremt restriktiv med Vista, og støtte til disse forbruger-niveau præ-bygget systemer er tvivlsom i bedste fald - mange perifere enheder (printere, scannere osv.), som arbejdede med ældre systemer ikke længere arbejde med en Vista- kørende computer.
  • Specialbygget PC: En svaghed forbundet med specialbyggede pc'er er, at de er mindre brugervenlig for nye computerbrugere. Dette kan udlignes ved hjælp af venner og bekendte, der er i stand til at opbygge systemet og tilbyde rådgivning. Men der er ingen tvivl om, at en pc bygget fra enkelte dele kræver en god portion af forskning og en høj indlæringskurve for ikke-tekniske brugere.
 4. 4
  Forskning de nuancer af hver platform. Hver pc og operativsystemet har sin andel af de enkelte særheder eller fordele, der undertiden gået op som 'banal' eller ubetydelig. Dog kan disse nuancer udmønte sig i en verden af ​​forskelle for specifikke brugere. Nedenfor er individuelle træk, aspekter og endda modeller til at give et glimt af hver platform individuelle funktioner.
  • Apple Mac
   • Mac Laptop (kaldet MacBooks) pegefelter kun har én "museknap", men du kan gøre rigtige klik ved at trykke på pegefeltet med to fingre. Apples nuværende linje af bærbare computere kan du højreklikke ved at klikke på højre side af pegefeltet / knappen. Tilslutning af en almindelig 2, 3 eller flere knap mus vil komme forbi denne begrænsning. Apples 'Mighty Mouse' er blevet vedtaget som en Macintosh multi-knap-mus, med en multi-retningsbestemt rullehjul, der leveres inkluderet med iMac (Mac Desktop computer).
   • En iMac er en alt-i-en desktop computer, der er bygget bag en widescreen skærm. Det omfatter indbygget Bluetooth, trådløs forbindelse, højttalere, en mikrofon og en web cam. Strømkablet er hovedsagelig alt hvad der kræves for at køre computeren. En iMac har en begrænset opgradering, at mit resultat i at købe en ny computer for at udføre en opgradering.
   • MacOS kan være mere sikker end Windows, da det ikke er ofte et mål for virus og malware udviklere. Dette er for det meste fordi det ikke er omkostningseffektivt for virusprogrammører at målrette Macs, fordi Macs har en mindre andel af pc-markedet. Mac er også bygget på en BSD kerne (Darwin), som hjælper med at øge dens stabilitet og mindske dens følsomhed over for eksisterende vira.
   • Den mest kraftfulde (og mest tilpasses) Macintosh er i øjeblikket Mac Pro. Den understøtter op til 2 quad-core 3,2 GHz Intel-processorer, for i alt 8 kerner, op til 32 GB 800 MHz DDR2 RAM, 4 1-TB SATA-harddiske i alt 4 TB lagerplads, enten op til 4 ATI Radeon 256 MB HD 2600 XT grafikkort, som kan støtte 2 yderligere 30-tommers Apple Cinema Displays per kort eller et 1,5 GB NVIDIA Quadro FX 5600 grafikkort og 2 16x SuperDrive til den ultimative computeroplevelse i spil, design, video at gøre, programmering, server hosting, 3D rendering, og produktivitet.
  • Pre-built PC:
   • Det er muligt at få en alt-i-en designet PC. Nogle eksempler kan nævnes Gateway One, Dell XPS One.
   • Der har endnu ikke været en eneste udbredt Linux malware trussel af den type, som Microsoft Windows-software i øjeblikket står over for, og dette er almindeligt tilskrives malware manglende root-adgang og hurtige opdateringer til de fleste Linux-sårbarheder. Windows-systemer har den bredeste og bedste udvalg af anti-virus og anti-malware-software til rådighed for dem. Dette betyder ikke nødvendigvis gør operativsystemet mere sikker end andre platforme, men det gør tilbyde nogle af de bedste afsløring algoritmer og scanning throughput ydeevne af alle andre platforme. Hvor der er et behov, der er en løsning. Windows-systemer er ofte målrettet efter virus og malware udviklere, så tredjemand og intensiveres at konfrontere denne svaghed med kraftfulde applikationer.
  • Specialbygget PC:
   • En almindelig misforståelse er, at pc'er sælges i kedelig, almindelig leder sager. I virkeligheden er der en stræben fællesskab af mennesker, der nyder modificerende pc tilfælde, hvilket resulterer i fantastiske computere. Disse "mods" kan være alt fra en maling job, at rensning og skæring af en eksisterende sag, eller endda opdigte en helt ny sag. Det er lige så meget en bestræbelse for bedre køling, hurtigere hastigheder, og støjsvage pc'er, da det er rent for kunstnerisk og æstetisk værdi.
   • Linux kan bruges med enten en pc-setup eller en Mac og kan købes præinstalleret fra Dell online med Ubuntu Linux. Linux har meget lavere systemkrav så Mac eller Windows, og er helt gratis og open source, på grund af dette er der flere versioner af Linux til at vælge fra. Linux kan bruges på næsten alle processor-platform fra x86 til den gamle PowerPC-baserede Macs. Det eneste problem er, at hvis du ikke ved, hvordan man bruger konsollen i Linux (inddata kommandoer, lidt ligner MSDOS eller Unix opstart i Mac), vil du gå glip af en del af det Linux har at tilbyde.
   • Linux er også kompatibel med mange Windows (og Mac) applikationer via software som Vin og Crossover Office, og kan emulere MacOS X med forskellige software. Linux og Mac-computere er begge UNIX-baserede, så de kan dele nogle af de samme kodebase, hvilket gør dem både pålidelig muligheder.

Tips

 • Intel Macs tilbyde muligheden for at partitionere harddisken giver mulighed for at køre både Mac og PC-software. Bootcamp, Parallels eller VMWare Fusion vil være behov for at køre pc-software. Mac OS X 10.5 (Leopard) kommer med Bootcamp som en del af standard-software. Når Bootcamp er installeret, kan en bruger partition på harddisken og installere Windows på den nye partition. Brug Bootcamp vil en Mac køre Windows indbygget, så alle Windows-programmer kan køres, og alle hardware ressourcer ressourcer kan anvendes af Windows. Men en genstart påkrævet for at starte op i hvert operativsystem. Parallels og Fusion begge køre sammen med OS X, så ingen genstart er nødvendig, men begge operativsystemer er bremset, fordi computerens ressourcer skal deles for at køre to operativsystemer på samme tid.
 • Overvej renoverede modeller. De kommer med det samme et års begrænset garanti og AppleCare udvidede garanti er til rådighed for at udvide det til tre års support.
 • Seneste Consumer Reports rapporter, at Apple har den bedste tekniske support af alle edb-beslutningstagere. De løse over 82% af spørgsmål, mere end andenpladsen IBMs 69%.
 • Hvis du beslutter dig på en Mac, vil du ønsker at købe det enten i en Apple Retail Store ( http://www.apple.com/retail/ ), eller i onlinebutikken. De fleste mainstream forhandlere ikke bære Macs (med undtagelse CompEurope, Best Buy, og et par andre), så du skal nok ende med at gå direkte fra Apple. Steder som Apples online butik ( http://store.apple.com ) og MacMall ( http://www.macmall.com ) er rettet mod Mac-computere og tilbyder alle Mac-produkter. Amazon.com sælger et begrænset udvalg af Macs.
 • PC-systemer kan håndtere high-end videoredigering og high-end grafik samt Macs, dog kan en pc med disse kapaciteter kan findes for mindre end en Mac. En fordel Macs har her, kaldes Xgrid, en del af deres operativsystem, som gør det muligt for dig at 'sammenkæde »de processorer fra flere Mac-computere sammen for at danne mini' supercomputere". Dette giver brugeren mulighed for at brugt den kombinerede regnekraft af alle forbundne Macs på at gøre video (eller animation) meget hurtigere. Pc'er har også denne evne.
 • Husk, Dell er ikke den eneste mulighed for præinstalleret Linux computere. Blandt mange andre, er der virksomheder som System76, R-squared og ZaReason. Mange af disse har konkurrencedygtige (eller bedre) priserne til Dell og har bedre støtte til Linux. Tech support vil heller ikke være Windows-baseret.
 • Linux kommer installeret med mange programmer, der svarer til Windows og Mac, men det afhænger af din distribution, forskellige dem er skræddersyet til en bestemt bruger-base.

Advarsler

 • Mange interne komponenter i nogle Mac'er er utilgængelige og kan være umuligt at opgradere. Selvom Apple Online Store tillader disse dele, der skal tilpasses, før du bestiller, kan en bruger beslutter at opgradere igen senere. I en Mac Pro, er de fleste komponenter kan opgraderes, men i en iMac, kan det kun RAM skal opgraderes. Holde dette i tankerne, før du foretager et køb.
 • Hvis du skifter fra en pc til en Mac eller omvendt, bliver du nødt til at tilpasse sig nogle mindre keyboard forskelle (dvs., vil du bruge kommandoen tast i stedet for styretasten i de fleste tilfælde, når du skifter fra PC til Mac, eller der er en windows tegn i stedet for et æble).
 • Selv om en Macintosh kan have højttalere indbygget i, kan du opleve, at der er tab af kvalitet. Hvis du vil undgå tab af kvalitet, kan du overveje at købe et andet sæt højttalere for at tilslutte op til din Macintosh.
 • Windows normalt opgraderer deres operativsystem hver fire til seks år, og der opgraderinger kan koste alt fra 75€ til 300€ afhængigt af versionen og de funktioner, du har brug for (erhvervsbrugere, hjem brugere, gamere, grundlæggende brugere, osv). Apple normalt opdaterer Mac OS X ikke mere end hvert andet år, og Snow Leopard opgraderingen koster 30€. I en 6 år span du vil bruge en pc 100-4005€ og for en mac du vil bruge 70 $
 • Undgå sælgere på "Big Box" elektronikforretninger, der normalt ved lidt om computere og en masse om denne uges tilbud. Tal i stedet til en hengiven af ​​enten (Begge er bedre) PC eller Mac-platformen, før du foretager dit valg. Få både at vise dig, hvad hver enkelt maskine kan gøre med den software, der følger med maskinen. For at finde ud af, om sælgeren kender computere stille spørgsmål som "Vil overclocking min processor forårsage nogen negative virkninger?" Svar: annullere garantien, kan hvis det gøres forkert få din cpu til at eksplodere. Hvis det gøres korrekt, det vil øge cpu hastighed.
 • Den nye version Mac OS (10.7) vil være kompatibel med mange af Apples seneste systemer (undtagen til PowerPC-systemer), og den nye version af Windows (7) vil arbejde på mange nyere pc'er. Dog kan begge lider problemer med ydeevnen, når det installeres på lavere ende hardware.
 • Fordi MLA har en mindre andel af brugerne, der er mindre software udviklet til platformen, men softwaren er generelt betragtes som højere kvalitet. Når det kommer til programmer, Windows-brugere har generelt et stort udvalg af valg, herunder kommercielle, open-source og freeware-programmer. Software valg på Macs kan være restriktiv. Linux lider også under dette problem med lavere bruger-base og mest Linux software er open source og har færre kommercielle softwaretitler så Windows og Mac
 • Når du køber en ny computer fra en anden platform, så din brugt til, kan det være en klog idé at holde din gamle, hvis du ikke kan lide det nye så meget som du havde håbet. Det er også godt, hvis du har mange dokumenter, billeder eller programmer på din gamle computer, der stadig ønsker at beholde og bruge. Også det er bare godt at have en ekstra computer rundt, for dine børn eller hvem.
 • Apple ændrer alle de kodning af deres operativsystem, hver gang de laver en ny OS (selv om dette ikke sker meget ofte). Det betyder, at hvis du kørte Office 2007 (eller et andet program) på en Mac, og operativsystemet af Mac ændret, ville du nødt til at købe en helt ny version af Office til at køre på det nye operativsystem. Alle gamle Windows-programmer arbejde på selv de nyeste udgaver af Windows.