Wkudk

Hvordan til at bygge en hjemmebiograf PC (HTPC)

Begrebet en hjemmebiograf personlig computer, også kendt som en HTPC, vokser i popularitet takket være TiVo og Microsoft Media Center udgaver af Windows-operativsystemet. Opbygning af din egen HTPC-system giver dig frihed og fleksibilitet, så du kan vælge din egen software og hardware.

Ikke alle er villige til at bruge tid til forskning, købe komponenter, opbygge og konfigurere deres egen HTPC, hvilket er grunden til præ-bygget løsninger såsom TiVo er så populære. Hvis du er villig til at bruge noget tid med denne proces, vil du snart få en fantastisk HTPC, uden de omkostninger, abonnementer og begrænsninger af præ-byggede løsninger. Hvorfor betale en præmie for ringere hardware og software? Byg din egen med brugerdefinerede komponenter og fri software.
Denne guide vil gå gennem en hardware setup, og Ubuntu og MythTV installation. Det vil også fokusere på konfigurationen af ​​LIRC, modprobe og andre komponenter er vigtige for at køre en HTPC.

Steps

Hvordan til at bygge en hjemmebiograf PC (HTPC). Forskning og købe hardware.
Hvordan til at bygge en hjemmebiograf PC (HTPC). Forskning og købe hardware.
 1. 1
  Kend dine egne krav. Ønsker du at bruge denne HTPC som en stereo så godt? Vil det gemmer din MP3-samling og fungere som en server? Hvilke andre brugere kan du dedikerer til det?
 2. 2
  Forskning og købe hardware. Mens næsten enhver moderne PC vil arbejde, vil specifikke komponent teknologier hjælpe din HTPC håndtag glat optagelse og afspilning af video.
  • Tv-tunerkort. Hauppauge og ATI har gjort deres navne en standard for tv-tunere og andre multimedie-kort. Hauppauge PVR-150 (en enkelt tv-tuner-kort) er mere bredt understøttet i tredjeparts software end alle andre kort. Flere PVR-150 kort kan installeres på en pc og anerkendt med enhver tv-optagelse program uden nogen tilpasning. Det samme gælder for den dobbelte tv-tuner kort fra Hauppauge, kender som PVR-500.
  • Hukommelse. Næsten enhver DDR-hukommelse er egnet til op til to tv-tunere. For tre eller flere tv-tunere, er DDR-400 eller højere båndbredde hukommelse med en CAS latency på 2 anbefalet, og til DDR2, et CAS på 4 anbefales. Undgå DDR3 moduler indtil latency numre forbedres. Optagelse flere streams af video, mens du spiller en anden kræver anstændigt lav latency hukommelse.
  • Case. Du kan købe en sag specielt designet til HTPC-systemer, eller bruge en standard ATX sagen. Der er en masse fleksibilitet her afhængig af, hvor du planlægger at holde systemet, og hvor meget køling du behøver. Hvis du vælger at holde dette i en central placering, såsom en stue eller hule, kan du ønsker at fokusere på at holde systemet stille og støvfrit. Det er altid en balancegang, når højere ydeevne komponenter er udnyttet. Pick en sag med mere luftstrømmen og ventilation end du har brug for dine komponenter, så du vil være i stand til at sænke ventilatorhastighederne når dens indbyggede.
 3. 3
  Samle systemet.
 4. 4
  Konfigurer BIOS. Da dette system vil blive drevet på hele tiden, en af ​​vores prioriteter er at minimere den tid, det sidder tomgang med fuld tændt. Dette er ikke blot spare energi, men også forlænger levetiden på din hardware. Inde i systemets BIOS configuration utility, vil du ønsker at sætte en timeout for et system standby. Nogle pc'er vil have yderligere kontrolforanstaltninger for at lukke ned komponenter efter så meget spildtid, mens andre bliver nødt til at stole på styresystemets indstillinger til at gøre dette. Undgå også at bruge en pausetilstand, da mange operativsystemer har svært at komme fra det.
 5. 5
  Downloade og installere en gratis uddeling af linux. Ubuntu er en af ​​de nemmeste og mest populære distributioner til MythTV da det allerede indeholder mange af de enkelte komponenter, du ville brug for med andre distributioner. Du er velkommen til at vælge en distribution, der passer til dit behov og ekspertise, men denne guide vil fokusere på Ubuntu 7.04 (Feisty Fawn):
  1. Download en LiveCD ISO billede fra et spejl websted er opført på ubuntu.org. En ISO billede er et billede af en optisk disk, der er klar til at blive brændt på en cd eller dvd.
  2. Brænd ISO til et ekstra cd med cd-brænding software som Nero.
  3. Starte din nye HTPC til installations-cd'en.
  4. Vælg "Start eller installere Ubuntu" valgmulighed eller lad denne skærm tid ud til at vælge den automatisk.
  5. Dobbeltklik på "Install"-ikonet, når Ubuntu Live CD har indlæst skrivebordet.
  6. Vælg dit sprog.
  7. Vælg din placering.
  8. Vælg dit tastaturlayout.
  9. Vælg manuel partitionsopsætning og partition dit drev (r) i overensstemmelse hermed. Dette trin forudsætter, at du har en stor drev. For flere drev, er du velkommen til partition som er nødvendigt.
   • Opret en root partition. For nemheds skyld er det, hvor systemet vil starte op, hvor Ubuntu vil blive installeret, og hvor alle programmer og brugerdata gemmes. Mindst 10GB anbefales til denne partition, men velkommen til at vælge en større størrelse afhængig af dit behov. Sørg for, at typen er indstillet til standard "ext3" og derefter indtaste en skråstreg "/" for mount point.
   • Opret en swap partition. Dette bør nogenlunde være tæt på samme størrelse som din fysiske RAM på systemet, men noget mindre end dette beløb kan hindre systemets ydeevne. Alt det dobbelte beløb er mest sandsynligt overkill. Vælg "swap" som den type, og ingen mount point er tilladt.
   • Opret en partition hvor du vil gemme dine optagede video. Som standard form for "ext3" vil arbejde, men "JFS" eller "xfs" journalisering filsystem typer vil fremskynde den tid det tager at slette optagelser. JFS vil slette en fil på 1 sekund eller mindre, selv om det er lige så stort som 10GB. XFS vil slette filer hurtigt, men ikke helt så hurtigt som JFS. Fordelen ved XFS er ydeevne, men en øget CPU-overhead. Da en HTPC ikke er en dual-purpose PC med andre programmer, der kører på samme tid, det optager video, XFS er et godt valg. Bemærk, at Ubuntu 7.04 's Installationsprogrammet kan have problemer med korrekt beregning partitionsstørrelser for "JFS" og "XFS". For nu, lave en mindre størrelse partition, så "vokse" den til at bruge de resterende fri plads, når Ubuntu er installeret. Dette er en anden værd fordel af XFS løbet EXT2 eller EXT3.
  10. Vælg et brugernavn og standard-konto til at logge ind Ubuntu. Bemærk, at navnet "mythtv" er et reserveret konto. Desuden skal brugernavne starter med en lavere bogstav, og må ikke indeholde specialtegn. Derefter opretter en adgangskode, og derefter vælge et navn til systemet.
  11. Gennemgå indstillingerne på det næste vindue, og klik derefter på "Install".
  12. Genstart dit system, når du bliver bedt om at gøre det.
  13. Installer opdateringer, når du bliver bedt om. Ubuntu skal vise en ballon-style budskab til opdateringer i øverste højre hjørne af skrivebordet. Klik på den og opdatere alt opført. Du vil bemærke advarsler om validerede pakker, men de fleste af disse skal være fra pålidelige kilder. Gennemgå listen for dig selv og de-vælge enhver, du ikke ønsker, hvis du er fortrolig med Linux-pakkerne. Ellers installere alle opdateringerne.
 6. 6
  Bekræft din TV-tuner-kort er anerkendt af ubuntu og fungerer korrekt.
 7. 7
  Installere et komplet mythtv pakke, helst en, der er indbygget kompileret for din egen linux distro.
 8. 8
  Konfiguration af mythtv for en tv planlægning tjeneste som.
 9. 9
  Tweak din video kompression niveau.
 10. 10
  Sæt mythtv klient til automatisk at starte ved opstart.


Ting du behøver

 • Eksisterende PC eller computer eller planer om at bygge en computer med en CPU på dette årtusinde. Rough anbefalinger (hastighed er ikke et sandt mål for systemets ydeevne):
  • For processorer fremstillet mellem 2002 og 2005, er groft 1GHz CPU hastighed anbefales for hver tv brugt tuner. Dette omfatter Intel 478 sokkel og tidligere og AMD 754 sokkel og tidligere.
  • For processorer fra 2006 og senere, er groft 600MHz CPU hastighed anbefales for hver tv brugt tuner. Dette omfatter Intel 775 sokkel og senere, og AMD 939 sokkel og senere.
 • TV-tunerkort (r).
 • Enhver distribution af Linux
 • MythTV eller lignende software

Tips

 • Som et alternativ, så prøv Mythbuntu, en distro baseret på Ubuntu, der inkorporerer MythTV og relateret software såsom MySQL.
 • Check rundt efter de bedste hardware-kompatibilitet

Advarsler

 • Opbygning af en HTPC fra bunden, endsige installere software og konfigurere den, tager en betydelig mængde tid og kræfter, hvis du er ny til processen. Må ikke planer om at gøre dette i en aften. Planlæg din tid til at arbejde på dette en smule hver dag, færre et par timer til at gøre forskning om Linux og MythTV.
 • Undlade at planlægge for den rigtige hardware kan efterlade dig med en HTPC, der ikke fungerer godt med Linux. Selvom Linux-kernen er mere kompatibel med hardware end nyere operativsystemer som Vista, der er mange tredjeparts drivere, der stadig ustabil. Da du ønsker en HTPC, der er drevet op hele tiden for at optage tv-shows, du ønsker den mest stabile platform til rådighed til din hardware og operativsystem.