Wkudk

Sådan at sidde ved en computer

Sidder ved en computer i lange perioder, kan tage en vejafgift på din krop. Ved ikke at sidde med den korrekte arbejdsstillinger, er det let at ende op med rygsmerter, nakkesmerter, knæ smerter, og en snurren i hænder og fingre. Her er nogle tips om at opretholde god ergonomi og opholder komfortable på dit skrivebord i løbet af dagen.

Steps

Sådan at sidde ved en computer. Sit tæt på dit tastatur.
Sådan at sidde ved en computer. Sit tæt på dit tastatur.
 1. 1
  Sidde op høj. Skub dine hofter så langt tilbage som de kan gå i stolen. Juster sædehøjden så dine fødder hviler fladt på gulvet og dine knæ lig med eller lidt lavere end, dine hofter. Juster bagsiden af ​​stolen til en 100 ° -110 ° tilbagelænet vinkel. Sørg for at din øvre og nedre ryg er understøttet. Brug om nødvendigt oppustelige puder eller små puder. Når din stol har en aktiv back mekanisme bruge det til at foretage hyppige ændringer i indstillingen. Indstil armlænene, så dine skuldre er afslappede, og fjerne dem helt, hvis du opdager, at de er i vejen.
 2. 2
  Sit tæt på dit tastatur. Placer den, så det er direkte foran din krop. Sørg for, at nøglerne er centreret med din krop.
 3. 3
  Juster tastaturet højde. Sørg for at dine skuldre er afslappede, albuerne er i en lidt åben stilling, og dine håndled og hænder er lige.
 4. 4
  Juster vinklen på dit tastatur baseret på din siddestilling. Brug tastaturet bakken mekanisme eller tastatur fødder, for at justere hældningen. Hvis du sidder i en fremadrettet eller lodret position, så prøv at vippe tastaturet væk fra dig, men hvis du er lidt tilbagelænet, så en svag fremad tilt vil bidrage til at holde håndleddet lige position.
 5. 5
  Brug håndledsstøtter. De vil hjælpe med at opretholde neutrale arbejdsstillinger og pad hårde overflader. Håndleddet hvile bør kun bruges til at hvile håndfladerne mellem tastetryk og ikke mens du skriver. Placer mus eller trackball så tæt som muligt til tastaturet.
 6. 6
  Placer din skærm korrekt. Justere skærmen og enhver kilde eller referencedokumenter, så din nakke er i en neutral, afslappet stilling. Centrer skærmen direkte foran dig, over tastaturet. Placer toppen af ​​skærmen ca 2-3 "over din siddende øjenhøjde. Hvis du bruger briller med lavere skærmen til en behagelig læsning niveau.
  • Sidde mindst en armslængde væk fra skærmen og justere afstanden til din vision. Reducere eventuelle blænding ved omhyggeligt at placere skærm, som du bør se næsten lige på, men delvist kigger ned. Juster eventuelle gardiner eller persienner efter behov. Juster den lodrette rastervinkel og skærm kontrol for at minimere genskin fra loftslys.
 7. 7
  Placer kildedokumenterne direkte foran dig, og bruge en in-line kopi stand. Hvis der ikke er tilstrækkelig plads til, at placere dokumenterne på et dokument holder placeret ved siden af ​​skærmen. Placer telefonen inden for rækkevidde. Bruger headset eller en højttaler telefon for at fjerne cradling håndsættet.
 8. 8
  Artikulerende tastaturbakke kan give optimal placering af input-enheder. Det bør dog rumme musen aktivere ben clearance, og har en justerbar højde og tilt mekanisme. Bakken må ikke skubbe dig for langt væk fra andre arbejdsopgaver materialer, såsom telefonen
  • Hvis du ikke har et fuldt justerbart tastaturbakke kan du nødt til at justere din arbejdsstation højde og højden på din stol, eller bruge en siddepude at komme i en behagelig stilling. Husk at bruge en fodstøtte, hvis dine fødder dingle.
 9. 9
  Tage små pauser i løbet af arbejdsdagen til at frigive nogle af denne muskelspændinger. Undersøgelser har vist, at konstant møde er meget skadeligt for dit helbred. Prøv at gå rundt i et par minutter, stående og laver strækninger-noget for at bryde op en hel dag for at sidde på din bund er godt for dig!
  • Tag korte 1-2 minutters pauser hver 20-30 minutter. Efter hver times arbejde, tage en pause eller ændre opgaver for mindst 5-10 minutter. Altid forsøge at komme væk fra computeren under frokostpauser.
  • Undgå øjen træthed ved at hvile og justere fokus dine øjne med jævne mellemrum. Kig væk fra skærmen og fokusere på noget i det fjerne. Hvil øjnene ved at dække dem med håndfladerne i 10-15 sekunder. Brug, når du arbejder. Holde flytte så meget som muligt.
 10. 10
  Træn din hånd ved at skubbe på toppen af fingrene, og ved hjælp tilbagestående modstandsbevægelser. Gør et minimum af femten reps for hver hånd mindst seks gange hver dag. Denne simple øvelse vil forhindre dig i at udvikle karpaltunnel finger problemer i fremtiden. Selv hvis du ikke har nogen problemer lige nu, kan du forhindre smerter senere i livet ved at gøre et par gode øvelser.

Tips

 • Undgå at bruge alt for brede håndledsstøtter, eller håndledsstøtter, der er højere end den plads bar for tastaturet.
 • Andre teknikker til at reducere blænding omfatte brug af optisk glas blænding filtre, lys filtre, eller sekundære arbejdslamper
 • Hvis dit håndled gør ondt ofte, mens du skriver prøve Dvorak-tastatur setup.
 • Få en timer program til at minde dig, når at tage en pause. Tag pause, når timeren slukker eller umiddelbart efter den aktuelle opgave. Hvis opgaven tager lang end 10 minutter til slut, tager 1-2 minutters pause.
 • Det er meget vigtigt at stå og gå rundt, mens du sidder i 30 minutter, fordi langvarig siddende kan forårsage underlivsbetændelse nervesmerter. Desuden kan mange års langvarig siddende føre til andre sundhedsproblemer. At 1-2 minutters pause efter 30 minutter ikke er så slemt, når det bidrager til at forebygge andre smerte og mulige alvorlige problemer.
 • Drik masser af væske, fortrinsvis vand til at holde dig hydreret, og dermed mindske risikoen for hovedpine.
 • Sørg for at din stol er på den rigtige position til at hjælpe med at forhindre rygproblemer i fremtiden.

Advarsler

 • Brug gode arbejdsvaner, når du korrekt har oprettet din computer arbejdsstation. Ligegyldigt hvor perfekt miljø, vil længerevarende statisk arbejdsstillinger hæmme blodcirkulationen og tage en vejafgift på din krop.
 • Du kan få stive muskler, hvis du sidder foran en computer for lang.

Ting du behøver

 • Computer
 • Computer stol
 • Keyboard
 • Mus
 • Strømforsyning
 • Desk