Wkudk

Sådan bruger latex til tekstformatering

LaTeX (udtales lay-tek) er en opsætning software primært anvendes til tekniske tidsskrifter. Dens bizarre kapitalisering og udtalen adskiller det fra gummiagtig polymer også kendt som latex. Denne Wiki er designet til at hjælpe en i gang med formatering dokumenter med LaTeX.

Steps

Sådan bruger latex til tekstformatering. Installer en tex distribution.
Sådan bruger latex til tekstformatering. Installer en tex distribution.
 1. 1
  Installer en tex distribution. TeX software er gratis at bruge. Den nøjagtige fordeling, du bruger, afhænger af din computers operativsystem. Hvis du bruger Windows, kan du prøve. For UNIX-eller LINUX, bruge. For Mac OS X, installere.
 2. 2
  Find en primer egnet til distribution. Der er snesevis af indledende materialer og how-to manualer, og disse kan hjælpe din søgning: Den (ikke så) kort introduktion til latex2e, En tutorial fra Cornell, David Wilkins s primer, Latex i Wikibooks
 3. 3
  Find et eksempel dokument svarer til det dokument, du ønsker at skrive. For eksempel, Ph.D. en afhandling skrevet i LaTeX kan være et sæt af filer eller en enkelt fil. Filen med ". Tex 'forlængelse vil være den ene indeholder selve dokumentet. Eksempel dokumenter kan findes på disse nyttige sider: IIT bombay, Univ.. Af michigan, mange og meget mere.
 4. 4
  Byg dokumentet. Hvad LaTeX software gør, er konvertere en tekstfil (skrevet i sin markup language) i et dokument. Dette kan være en besværlig skridt. Når den første build er færdig resten er nemt.
 5. 5
  Rediger dokumentet passer til dine behov. Når skabelonen er blevet bygget, er det ikke svært at ændre det til dine behov.
 6. 6
  Bevar en organiseret liste over links med oplysninger om latex. LaTeX er en sofistikeret software-pakke, og mulighederne er uendelige. Nogle steder kan behandle mange aspekter af LaTeX, nogle kun et par specifikke.

Tips

 • Hvis længden af dokumentet overstiger 30 sider, latex er mere fordelagtig end et tekstbehandlingsprogram. Dette er normalt tilfældet, især da du kan fokusere udelukkende på indhold og har den formatering gjort for dig af LaTeX.
 • Import af citationer i bibtex ved hjælp af en søgemaskine som Google Scholar kan drastisk fremskynde den tid det tager at optage citater. BibTeX er en add-on til LaTeX, der automatisk formaterer litteraturliste på en arbejdsplads. Import af citatet er hurtig i forhold til den "note card" metode til optagelse citationer.
 • Latex er langt overlegen i forhold til tekstbehandlingsprogrammer, når der er mange ligninger. Se Googles artikel om hvordan man Typeset formler i latex
 • Latex er nyttigt, hvis du ønsker at adskille indholdet i et dokument fra den måde, det typeset. For eksempel, hvis den samme artikel skulle være i et tidsskrift, og derefter lagt online en præsentation lavet af dele af det ville være lettere at kompilere i LaTeX. Du vil opdage, at det er meget mere ligetil præsentationen stil uden at forstyrre indhold.

Advarsler

 • LaTex har en stejl indlæringskurve i forhold til konventionelle tekstbehandling. Være klar til det.
 • For ikke-matematiske eller videnskabelige dokumenter, er en standard tekstbehandlingsprogram lettere (men selvfølgelig ikke "bedre"!). LaTeX kan bruges generelt på et specialiseret måde, og det er virkelig afhænger af din vilje til at lære det, samt karakteren af ​​opgaven.

Ting du behøver

 • En TeX fordeling passer til dit operativsystem. Gå til [ http://www.ctan.org/starter.html ] for mere information.
 • En tutorial eller info dokument, helst med en introduktion til grundlæggende formatering.