Wkudk

Sådan installere to operativsystemer på én computer

Vil du have Windows XP, men har Vista lige der, hvis du har brug for det? Her er hvordan.

Steps

Sådan installere to operativsystemer på én computer. Lav en sikkerhedskopi.
Sådan installere to operativsystemer på én computer. Lav en sikkerhedskopi.
 1. 1
  Lav en sikkerhedskopi af alle vigtige data filer. Det er ofte muligt at gøre dette uden destruktivt, men hvis du støder på et problem, mens partitionering et drev, kan dine data ikke erstattes. Du bør være at gøre backups alligevel, men før større opdateringer som dette er et godt tidspunkt at sørge for.
 2. 2
  Sørg for at du har installations diske for uanset operativsystemer, du vil installere. Hvis det er nødvendigt, også har serienumrene klar. Også have klar installatører for eventuelle programmer, du ønsker installeres på enten operativsystemet.
 3. 3
  Kontrollér disken tildeling. Hvis du i øjeblikket har et operativsystem på en enkelt partition spænder over hele disken, skal du ændrer størrelsen på partitionen at gøre plads til en separat partition til det andet operativsystem. Dette kan kræve at defragmentere drevet først. I nogle tilfælde er det bedre at have hvert operativsystem på en separat fysisk disk, men sædvanligvis opdeling værker. Kontroller systemkravene for hvert operativsystem og sørg hver kan få en partition mindst det store. Du kan også ønsker at reservere nogle plads til en data partition til rådighed for begge operativsystemer. Bemærk, at forskellige operativsystemer kræver partitioner med forskellige filsystemer. Tjek nedenstående tabel for kompatibilitet.
 4. 4
  Installer operativsystemet til den første partition. Under installationen skal du blive spurgt, hvad partition du vil installere på. Du bør også have adgang til en partition program til at ændre partitioner af dit drev. Hvis du allerede har det korrekte operativsystem på den første partition, skal du springe dette trin over.
 5. 5
  Installer andet operativsystem på den anden partition. Den anden operativsystem Installationsprogrammet kan detektere den første på den anden partition og konfigurere en boot loader tillader både til at starte.
 6. 6
  Hvis det er nødvendigt, skal du konfigurere boot loader. Du vil sandsynligvis bruge ntloader (Windows) eller GRUB (Linux), men tjek sammenligningen tabel for andre muligheder. Se dokumentationen for, hvordan man gør dette. Du bør være i stand til at sætte, hvilket operativsystem du ønsker at starte op i som standard, og indstille en tidsforsinkelse for at vælge et andet operativsystem, før standard er valgt.
 7. 7
  Test dual-boot-konfiguration. Prøv at starte i hver. Bemærk hvilke partitioner er læsbare, og at alt fungerer korrekt. Bemærk og løse eventuelle problemer.
 8. 8
  Installere noget software applikationer på operativsystemer. Hvis du beholdt det eksisterende operativsystem på den første partition, skal eventuelle installerede applikationer stadig arbejde, men kan skal geninstalleres på den nye operativsystem.

Tips

 • Det er nemmest at gøre dette på en ny computer, da der er lidt at backup / geninstallere. Alligevel nogle nye computere, der leveres med forudinstallerede operativsystemer ikke omfatter alle nødvendige drivere, så du vil være sikker på du har dem, før du starter.
 • Hvis der installeres flere versioner af Windows, er det generelt anbefales at installere den ældre OS først.
 • Nogle par af operativsystemer kan sameksistere på samme partition, andre kan ikke. Enten tjekke deres dokumentation eller lave en separat partition for hver OS.

Advarsler

 • Hey, ting sker. Vær sikker på at du virkelig ønsker den ene eller den anden, før du sætter et nyt OS på. Som en personlig oplevelse, skabte jeg et gendannelsespunkt til min computer, før den igen er det til fabriksindstillingerne, og den forsvandt i processen. Vær forsigtig.
 • SIKKERHEDSKOPIER DINE FILER

Ting du behøver

 • Begge operativsystem diske eller i det mindste den ene af de nye operativsystem, du ønsker.
 • Nogle computer erfaring.