Wkudk

Sådan klone en harddisk i Windows XP

Den måde du klone eller kopiere dit drev afhænger af, hvilke filer på den. Hvis du blot er lagring af filer kan du bare kopiere dem til et andet drev. Hvis du har brug for at opgradere din primære eller systemets drev (den ene kører XP), skal du bruge et hjælpeprogram som Norton Ghost. Disse skridt følge.

Steps

Sådan klone en harddisk i Windows XP. Du bliver nødt til at hente og installere spøgelse på dit system.
Sådan klone en harddisk i Windows XP. Du bliver nødt til at hente og installere spøgelse på dit system.
 1. 1
  Du bliver nødt til at hente og installere spøgelse på dit system. Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at installere det på systemet med drevet at klone du kan installere den på et andet system og lave en Ghost boot disk. (Se Ghost dokumentation for hvordan man kan gøre disk)
 2. 2
  Men her er et vigtigt forbehold! Symantec har de-drevne Ghost i en sådan grad, at kloning din boot-drev virker ikke længere muligt. I typiske Symantec mode, er de søde og så undvigende om emnet. Prøv at gå til symantec.com og indtaste forespørgslen "klon boot drive". Symantec hjemmeside hilser dette spørgsmål med et svar om, at "de aldrig har hørt det spørgsmål før".
 3. 3
  Klon din boot-drev? Huh? Hvorfor vil du gøre det? Vi ved, at når vi solgte dig Ghost, som vi lovede, at du trygt kan udlede, at man kunne klone din boot-drev: men i mellemtiden har vi glemt, præcis hvordan man gør det. Symantecs undvigelser har typisk en kriminel formål: at sælge dyre software, der simpelthen ikke virker.
 4. 4
  Der er ingen tvivl om, at tidligere versioner af spøgelse ubesværet kunne klone Windows XP boot-drev. Så hvorfor ændringen - hvorfor nyere versioner af Ghost sætte brugeren gennem timers arbejde at skabe billeder, at når genoprettet simpelthen ikke vil starte. Tror du, at onkel Billy kunne have haft noget med det at gøre?
 5. 5
  Lukke systemet ned og enten temporarly eller permanent tilslutte den nye harddisk. De har begge brug for at være i systemet til at klone. Mest sandsynligt vil det være en midlertidig arrangment, hvis du ønsker at fjerne det gamle drev eller omarrangere forbindelserne senere.
 6. 6
  Hvis du har installeret spøgelse på det system, hvor du er kloning drevet, starte Windows på din gamle drev og gå ind spøgelse. Vælg klon under spøgelse avancerede og følg gennem skærmbillederne. Vælg gamle drev som kilde, og nye som destination. Se spøgelse dokumentation eller hjælp, hvis du ikke er bekendt med alle trin. Systemet vil genstarte og køre klon operation
 7. 7
  Hvis du har lavet et spøgelse boot disk boote systemet fra disken og spøgelset vil indlæse direkte. Brug din mus eller tastatur til at vælge klon fra menuerne og derefter køre operationen.
 8. 8
  VIGTIGT: Når operationen er SKER IKKE BOOT WINDOWS RIGHT AWAY! Hvis din gamle drev stadig er forbundet starter til vinduer på det nye drev vil skabe problemer. Du er nødt til at fjerne den gamle drev fra dit system eller slette de partitioner, FØR du starter Windows på det nye drev. Hvis din i tvivl, om spøgelset operation arbejdede.. kun fysisk afbryde det gamle drev. Når du har bekræftet det nye drev fungerer tilslut det gamle drev. Brug en windows setup boot disk til at slette vinduer fra det gamle drev. Du skal blot starte setup fra boot disk og komme til den partition skærmen for at slette partitionen (sørg for at gøre dette på det gamle drev!) Derefter afslutte opsætningen uden at gå videre (du behøver faktisk ikke ønsker at installere windows).
 9. 9
  Slut det nye (og gamle, hvis holde det i systemet) drev permanent, og tæt op din pc.

Tips

 • Sikkerhedskopi af vigtige data, som du kan have på det drev først, hvis du kan. Hvis alt andet fejler, kan du re-installere Windows, men når du mister dine data dens væk.
 • Hold et spøgelse boot disk handy den måde kan du gøre kloner på ethvert system uden at installere spøgelse først.
 • Dette vil spare en masse tid i stedet for re-installerer Windows, hvis du har brug for at opgradere din harddisk.
 • Hvis du har ændret andre store hardware som dit bundkort sammen med din harddisk, kan du ikke klone drev - windows vil ikke arbejde med nye store hardware uden at blive re-installeret. (For det meste hvis du ændrer dit bundkort)

Advarsler

 • Det er vigtigt ikke at indlæse vinduer med både tilsluttede drev og vinduer på både når du gør klonen. Windows på det nye drev vil stadig få adgang til filer på den gamle drev og derefter efter du omkonfigurere eller fjerne det gamle drev vinduer vil ikke fungere.
 • Hvis din ikke er bekendt med, hvordan du tilslutter eller konfigurere hardware få hjælp, før du åbner din PC. Husk at tage de nødvendige forholdsregler mod statisk elektricitet.

Ting du behøver

 • Norton Ghost eller lignende software
 • Ny harddisk
 • Værktøj og udstyr til at arbejde på din pc