Wkudk

Hvordan man bruger en computer mus

Har du hele tiden 'miss' dit mål link, når du browser på nettet? Nå, så fortvivl ikke. Selvom det kan virke forvirrende eller svært i starten, kan du lære at betjene en mus med disse enkle trin og tips.

Steps

Hvordan man bruger en computer mus. Mus (mere end én mus) kan anvendes af begge hænder.
Hvordan man bruger en computer mus. Mus (mere end én mus) kan anvendes af begge hænder.
 1. 1
  Tilslut musen. Hvis du trækker den rundt pilen på skærmen skal flytte rundt med den. Hvis ikke, kan du have et teknisk problem. Undertiden pil dart rundt i ryk, eller vil bevæge sig for langsomt. Førstnævnte vil kræve fejlfinding (sandsynligvis henter en chauffør), og sidstnævnte kan justeres i computerens indstillinger. Hvis dette ikke virker, kan du overveje at bruge en skruenøgle til at åbne musen og fjern eventuelle brudte genstande.
 2. 2
  Mus (mere end én mus) kan anvendes af begge hænder. Hvis du er venstrehåndet, kan du bare placere musen på den anden side af tastaturet, hvis det når. Musen vil arbejde det samme.
 3. 3
  Hold musen korrekt. For Windows eller PC-brugere, skal du placere markøren finger på venstre knap, og din ringfinger på højre knap. Hvis din mus har en knap eller "hjul" i midten, kan langfingeren betjene dette. For Mac-brugere, som regel musen har kun én knap. Brug en af ​​dine tre midterste fingre til at trykke på knappen.
 4. 4
  Til at klikke, skal du trykke på knappen (normalt den venstre, når der er to) og straks slippe den. Det bør være en fast, hurtigt tryk, og musen skal være stille, når du gør det.
 5. 5
  At dobbeltklikke på (for at åbne programmer, dokumenter eller mapper), skal du klikke på (den venstre knap) to gange hurtigt efter hinanden. Hvis du har fysisk problemer med den påkrævede dobbeltklik hastighed, kan computeren indstilles til dine behov.
 6. 6
  At trække filer, skal du trykke på og holde (til venstre) knappen og derefter flytte musen uden at lade knappen gå indtil filen er, hvor du ønsker det skal være.
 7. 7
  Brug musen fagter. Når du føler dig mere sikker du kan lide at oprette musebevægelser.

Tips

 • Må ikke være bange for at bede om hjælp fra nogen, der har brugt deres mus for en stund. De fleste mennesker er glade for at hjælpe.
 • Hvis musen ikke fungerer ordentligt for dig, kan du nødt til at rense musens kugle, hvis det har en.
 • For at bevæge musen hurtigt bruge tommelfingeren og pinkie fingre til 'klemme' mus og løft det lidt for at flytte den rundt. Tommel-og lillefinger kan også bidrage til at stabilisere musen som du forsøger at klikke med dine andre fingre.
 • Hvis du lider af gigt, karpaltunnelsyndrom, eller bare en øm håndled efter at have brugt en mus, kan du prøve følgende:
  • Brug et håndled stabilisator, mens du betjener en mus. Dette vil tage et stykke tid at vænne sig til, da bøjlen vil kræve lidt længere finger bevægelser til at klikke.
  • Køb et "vertikalt" mus eller en mus med en vedhæftet håndled støtte. Disse har også en indlæringskurve, men vil lindre stress på dit håndled. A "vertikal" stil mus kan hjælpe med at forbedre blodtilførslen til dine håndled.
  • Køb en trackball.