Wkudk

Sådan at male en cykel

Har du nogensinde fundet en utrolig god deal på en cykel, eller set en gammel cykel, som du virkelig gerne ville have, men ikke kan lide farven eller malingen var alle tilhugget? Eller hvis du bare ønskede at gøre din cykel mere original (ved at male det neon farver). Må ikke miste håbet. Her er hvordan at male en gammel cykel ramme med et professionelt udseende finish.

Steps

Sådan at male en cykel. Helt fjerne eventuelle emner, du ikke ønsker malet, såsom krankboksen eller gafler.
Sådan at male en cykel. Helt fjerne eventuelle emner, du ikke ønsker malet, såsom krankboksen eller gafler.
 1. 1
  Helt fjerne eventuelle emner, du ikke ønsker malet, såsom krankboksen eller gafler. Områder af rammen med tråde til bolte kan enten dækkes med malerens tape eller boltene kan puttes i, (du ikke ønsker maling forhindrer dig fra at sætte det sammen igen).
  • Vær forsigtig, når du tager cyklen fra hinanden. Headsettet området (hvor håndtaget barer og gafler tillægger rammen), er ganske kompliceret. Du bør absolut tage noter og billeder af, hvordan delene blev rettet, når du tager dem ud, så du kan få dem tilbage korrekt. Kopperne der er presset ind i rammen skal fjernes til korrekt male cyklen. Fjernelse uden at deformere dem er vanskeligt uden de rette værktøjer. Overveje at tage din ramme til en cykelforretning til dette sidste trin i pausen ned. De bør være i stand til at fjerne dem på stedet gratis, eller meget billigt.
  • Også købe nogle cykel-specifikke fedt og bruge din hånd til at gælde for kuglelejer og indvendige mekanismer, hvilket vil sikre en problemfri drift og beskytte disse dele fra slid.
 2. 2
  Affedte cyklen. Du kan bruge cyklen affedtningsmiddel eller karosseriet tørre.
 3. 3
  Fjern alle eksisterende maling med mellemlange sandpapir eller ru svamp (80 grit) for at danne en glat overflade. Se Tip til andre muligheder.
  • Hvis du er heldig nok til at have en carbon ramme, så sørg for at du ikke sand kulstof. Du kan have til at lade nogle af malingen på plads.
  • Hvis der er nogen buler eller slidmærker som du ønsker at udfylde, det er tid til at gøre det. Du kan bruge knifing kit, Bondo, eller noget lignende til at producere en glat overflade. Sørg for at du sand den ned godt bagefter, og fjern støv.
 4. 4
  Hæng cyklen ved hoved røret for at sikre, at din maling ikke tilstoppes på krankboksen. En bøjle virker fantastisk. Hæng den i et område, at du har god adgang til (en tøj linje er perfekt,), som du bliver nødt til at være i stand til at bevæge sig rundt i hele cyklen og under det, også. Sørg også for, du hænge din cykel i et godt ventileret område, med godt lys til at hjælpe kontrollere, at du har anvendt et jævnt lag.
 5. 5
  Påfør en primer med meget tynde lag for at give den bedste finish. Følg instruktionerne på dåsen (typisk spray omkring 20cm fra overfladen). Start ved leddene og nederste beslag i rammen. Det er de sværeste bits at male, og den nemmeste steder at få kørsler eller springer et plet. Vent cirka 15 minutter mellem lagene, og ikke bekymre dig om det, hvis du ikke fuldt ud dækker rammen i den første eller anden frakke, fordi du vil være at anvende flere lag.
  • Sørg for at du køber den rigtige type primer, som farven på primeren afhænger af, hvad din endelige farve vil være. Også kigge efter en primer, der modstår rust eller rust konverter, (rust inhibitor).
  • Hvis du er renovering af en aluminiumsramme, skal du muligvis til at få en speciel primer eller alomide coating, der sikrer, at porerne i aluminium ikke påvirker finish.
  • Når priming cyklen, især hvis du er udenfor, bære beskyttelsesbriller og en mund maske. Det er ikke en rar følelse at have maling flyve ind i dine øjne, når et vindstød kommer. Også bære handsker, fordi nogle malinger fratage din hud.
 6. 6
  Så rammen tørre i omkring 24 timer. Prøv at lade det tørre i det sted, du malede det. Hvis dette ikke er muligt, lægge den forsigtigt på aviser og prøv ikke at røre ved den, da malingen er let beskadiget.
 7. 7
  Sand primeren hjælp 220-sandpapir / svamp. Deres mål er at opnå en glat overflade, som det næste lag af maling kan klæbe til.
 8. 8
  Sæt på din primære lag maling. Igen, sørg for din cykel er ren for støv og eventuelle fedt. Hvis du vil anvende den farve, skal du følge de samme trin, som du gjorde for primer, der sikrer du anvender tynde lag, indtil du har en ensartet finish. Hvis du ønsker at male rammen i flere farver, skal du blot anvende lysere maling først, gælder indtil et jævnt lag er opnået (3 eller 4 lag), så masken over det område, du ønsker at forblive den lyse farve og male mørkere farve på.
 9. 9
  Sand det ned igen efter malingen tørrer, bruge denne gang nogle våd-eller-tør 1200 sandpapir. Ved slibning med 1200 sandpapir korn, så sørg for at "wet-sand" finish. Dette holder sandpapir fra "loading". Wet-sand ved at tage nogle Windex, og sprøjtning af Windex på maling, og derefter sand. Sørg for at holde finish "våd", mens du sliber. Alt hvad du forsøger at gøre, er at tage glansen fra malingen producerer en mat finish for lakken til at holde sig til. Lakken vil gøre malingen skinnende igen.
 10. 10
  Put klistermærker eller overføringsbilleder på din cykel (valgfrit). Lakken du lægger på bagefter vil beskytte klistermærker, men medmindre du har meget tynde klistermærker, er det usandsynligt, vil du få en helt glat overflade. Hvis du ønsker at købe decals, har et kig på nettet, da der er mange replika decals for større cykel producenter.
 11. 11
  Påfør klar lak på samme måde, som du malede cyklen, men denne gang kan du kun behøver at sætte på 2 eller 3 lag. Det er vigtigt, især på dette tidspunkt, at du ikke har spraydåsen for langt fra overfladen, som du kan ende op med en ru overflade.
 12. 12
  Fuldføre malerarbejde på din cykel ved at følge trin for rammen med gaflerne eller andre dele. Lad lakken hærde i mindst en uge, før du sætter cyklen sammen, eller du kan beskadige din smukke nye maling job.
 13. 13
  Færdig.

Tips

 • Når vådslibning, så sørg for at du ikke går gennem malingen, ved tørring af i det område, som du slibning med en (papir) håndklæde, og syn området for at verificere, at det ser rigtigt. (Ikke alt for tyk, ikke alt for tynd).
 • En anden mulighed for at fjerne malingen er med en kemisk maling neglelakfjerner, det vil være Messier, men hurtigere og mindre arbejdskrævende. ** ADVARSEL! ** Wear beskyttelsesudstyr som det her vil brænde!
 • Hvis du ikke kan blive generet slibning din cykel ned til metal, kan du altid finde en sandblæser til at gøre det for dig, men sørg for at de ved, hvad de gør, eller de kunne ødelægge din ramme.
 • Ved slibning af maling til at få cyklen klar til at male, så sørg for at du ikke gå gennem din maling! Også, ikke gør malingen for tynd. Hvis du gør, kan du være i stand til at se igennem den.
 • En stålbørste til din boremaskine fungerer godt også.
 • Aluminium skal ætses først (dvs. et tyndt lag selvætsende primer) før regelmæssig maling primer.
 • Den hurtigste, mest effektive måde at fjerne den eksisterende maling fra din ramme er at bruge en varme-pistol og maling skraber. Det er let, sikkert, kemisk fri og oprydning er en brise. Hvis du bor i et samfund med et værktøj Lending Library (også kendt som en leje shop) kan du sikkert finde disse der.
 • For sikker og nem fjernelse af rust fra jern og stål, er Naval Jelly anvendelige til fremstilling af metaloverflader til maling.
 • Hvis du har en vinkelsliber, vil wire hjul vedhæftede blast off malingen uden at beskadige rammen. Brug ikke en vinkelsliber på en aluminiumsramme.

Advarsler

 • Bland ikke forskellige producenter af maling (være, for primer, primære maling og lak), medmindre du har viden om, at de er kompatible. Dette er fordi de 2 typer af maling kan reagere med hinanden.
 • Selv 24 timer efter maleri, læg ikke din ramme på et tæppe eller sætte det i klemme. Det vil fordreje den maling, som stadig er meget blød, og vil blive påtrykt mønster i tæppet, f.eks.

Ting du behøver

 • En cykel til at male.
 • Nogle grundlæggende håndværktøj at skille cykel, (skruenøgler, skruetrækkere osv.).
 • Sandpapir / svamp, (80 grus, kornstørrelse 220 og korn 1200).
 • Windex eller andet Glass Cleaner
 • Barberblad, (hjælper når du fjerner gamle mærkater, hvis det findes).
 • Hårtørrer også virker vidundere med gamle klistermærker og dets mindre tilbøjelige til at skære dig i processen
 • Malertape, at dække op visse områder, hvis du søger forskellige farver.
 • Et stykke stiv ledning til at hænge op på cykel med.
 • Primer (ca. 2 dåser til en stor cykel).
 • Maling af den ønskede farve (igen om 2 dåser for en stor cykel).
 • Klarlak pels, kan man skal gøre.
 • En ren, godt oplyst sted at arbejde, med god ventilation (husk: ikke ødelægger din hud, lunger og øjne i løbet af en cykel).