Wkudk

Sådan at migrere til open source-software

År siden, var der en livlig debat om, hvorvidt open source software (også kendt som Free (som i tale) software, software libre og freedomware) nogensinde kunne konkurrere med leverandørejet software. Usability, den traditionelle handicap af open source, er et problem, der er gradvist ved at blive løst.

Migrering til open source er ikke svært, meget open source software er tilgængelig på Windows, så du ikke behøver at skifte over i Linux, hvis du ikke vil. Hvis du ønsker at spare penge og frigøre dig fra leverandør lock-in, og derefter begynde at gøre skifte selv.

Steps

Sådan at migrere til open source-software. Prøv OpenOffice. Org eller LibreOffice, der er et open source kontorpakke, til rådighed for mange platforme (herunder Windows).
Sådan at migrere til open source-software. Prøv OpenOffice. Org eller LibreOffice, der er et open source kontorpakke, til rådighed for mange platforme (herunder Windows).
 1. 1
  Prøv OpenOffice. Org eller LibreOffice, der er et open source kontorpakke, til rådighed for mange platforme (herunder Windows). Den leveres med et tekstbehandlingsprogram, regneark, en studievært (beslægtet med PowerPoint), en illustrator, og en database manager. Alternativt, hvis du kun har brug for et tekstbehandlingsprogram og regneark, Abiword er en hurtig og let tekstbehandlingsprogram og er dens modstykke regnearksprogram. LibreOffice kommer installeret på mange Linux-distributioner.
 2. 2
  Hvis du har brugt Microsoft Outlook til et stykke tid, er der en e-mail-klient kaldet Zimbra, som du kan overveje at have, og det understøtter næsten alle de e-mail-udbydere. Det virker på Windows. En anden e-mail-klient til at overveje, er Mozilla Thunderbird.
  • Mozilla Lightning og Sunbird giver delte kalendere, og også til rådighed for, er en "groupware" program, der arbejder med Novell GroupWise og nogle versioner af Microsoft Exchange Server.
 3. 3
  Skift til en open source web browser. er et gratis, cross-platform browser, der giver større privatliv og forhindrer pop-ups, spyware og virus. Det er også tilpasses til store grader. Googles Chrome -browser gengiver sider meget hurtigt, selvom det indeholder nogle proprietære (ikke-open-source) komponenter. Prøv, som er en open-source-version af Chrome.
 4. 4
  Hvis du er ude efter en FTP-klient, (en Firefox add-on), vil gøre det trick i din browser, FileZilla er en cross-platform FTP-klient med mange funktioner.
 5. 5
  Brug (GNU billedmanipulation program), som er et gratis alternativ til dyre raster billedbehandling og redigeringsprogrammer. Det er tilgængelig for Windows samt Unix-lignende systemer. Der er mange GIMP tutorials til rådighed på nettet, Google har en kategori helliget dette.
 6. 6
  Installér Inkscape hvis du ønsker en komplet og nem at bruge alternativ til folk som CorelDRAW.
 7. 7
  Gør brug af VLC media player, der spiller næsten alle gængse formater af videoer uden behov for at downloade yderligere codecs.
 8. 8
  Installere, hvis du har brug for en fremragende og nem at bruge, selv om kun Windows, CD ripning program.
 9. 9
  Brug content management systemer som Drupal, Joomla, og for at starte din egen web-sites. Du behøver ikke at vide noget HTML, PHP, eller ethvert andet sprog for at administrere dine egne hjemmesider. Der er masser af gratis temaer og tilføjelser der er tilgængelige på internettet for disse, også.
 10. 10
  Installere nogle open source spil. Dette er et område, hvor open source har endnu ikke slået den proprietære software-verdenen. Alligevel er der stadig nogle gode og sjove projekter derude. Sauerbraten er en utrolig tempofyldt, sjov og kompakt first person shooter (og AssaultCube er en genetisk-relaterede, langsommere tempo version med mere "realistiske" våben), og er et imperium-building strategi spil. er en stor download, men også en stor first-person shooter. Den Linux Spillet tome og Linux gamere kodeks track spil til Linux, hvoraf de fleste er open source, og en god hvoraf mange arbejder på Windows så godt. BZFlag, en multi-player tank spil, er en af de mest downloadede spil på SourceForge. net med et meget aktivt community.
 11. 11
  Hvis du er klar til at tage springet, kan du ønsker at tjekke ud af verdens mest berømte open source produkt: Linux operativsystemet. Disse dage, er det en meget levedygtigt alternativ til Windows og kører på næsten alle hardware derude, herunder forældede hardware, som aktuelle versioner af Windows vil køre dårligt eller slet ikke. Der er også flere andre open source Unix-kloner, såsom OpenSolaris (afledt fra AT & T System V) og de ​​forskellige open source BSD projekter. Også Googles Android smartphone og tablet styresystem er, og dens kommende Chrome operativsystemet vil være Open Source.

Tips

 • At lære at bruge gratis software kan ikke kun spare dig penge, men kan spare dig tid og hjælpe dig at gøre mere i det lange løb.
  • Det er ekstremt nemt at finde den helt rigtige software og holde det ajour. Fordi intet forventes til gengæld ud over, hvad du kan vælge at bidrage, alt er tilgængelig på internettet. En gratis software distribution, såsom Ubuntu, Fedora, Debian eller Red Hat installeres med et grundlæggende sæt af programmer, og lader dig vælge temmelig noget fra operativsystemets indbyggede pakke valgmenu have installeret, holdt opdateret væsentlige automatisk, og hvis du ikke kan lide det, nemt fjernes.
  • De færdigheder, du udvikler, vil ikke blive forældet. Fordi alle kan samle op, hvor en anden slap i at udvikle gratis software, er vigtige programmer og komponenter generelt vedligeholdes og forbedres i mange år, indtil og ofte efter, noget fundamentalt bedre kommer. Der er ingen "upgrade løbebånd" af populære programmer, der hører ind forældelse gennem uforenelighed eller haltende af programmer, kan begge forårsage mange problemer bortset fra regning. Meget af centrale funktioner i de gratis operativsystemer, der nu kører alt fra smartphones til supercomputere i dag spor til den oprindelige UNIX af 1970erne, meget af kernen programmeringskode til GNU og andre fri software-projekter startede i 1980'erne, og selvfølgelig, til Linux-kernen startede i 1990'erne. Kompatibilitet med tidligere programmers data med flere operativsystemer (især fri dem), og med flere hardware arkitekturer tendens til at være fremragende.
  • Computersoftware og færdigheder gain værdi gennem netværkseffekter. Dette gælder især for gratis software, fordi brugerne ikke kun kan hjælpe hinanden med at lære at bruge det og dele data mest bekvemt, men faktisk gøre selve softwaren bedre. Så ikke bare komme i gang selv, hjælpe andre komme i gang også!
 • Hvis du kører Linux, kan du installere nogle af dine Windows-programmer (setup filer) med.
 • Undgå tjenester såsom Zune, der bruger kopibeskyttelse på den musik, du downloader. Dette er ikke bare akavet, hvilket gør det umuligt (og i visse jurisdiktioner, ulovlige) til at afspille den musik, du har betalt for i noget, men det software, som musiktjenesten forgodtbefindende at støtte-som udelukker open source software helt. Tjenester såsom, og Amazon, som giver dig mulighed for lovligt købe og downloade musik i universelt-støttede og DRM-fri MP3-format, vil ikke låse dig ind i en enkelt leverandør. iTunes er nu også DRM fri, men bruger AAC-fil format, som er open source og gratis at bruge og kan bruges på mange musikafspillere og player software. Vær dog opmærksom på at mange af disse tjenester (såsom Amazon og iTunes) ikke integrere dine kontooplysninger, som kan bruges til din retsforfølgning bør du tillade andre at downloade din musik via fildeling.
 • Overveje at bidrage til open source-projekter. Du behøver ikke at være en softwareudvikler at gøre dette. Hvis du er en god forfatter, overveje at skrive dokumentation (som mange, hvis ikke de fleste, open source-projekter har brug for dårligt). Hvis du er god til spillets grafik eller 3D-modellering, overveje at bidrage dit arbejde til en open source-game-projekt. Selv hvis du kun gode til at fortælle, om et program fungerer korrekt eller ej, begynde med at anlægge brugbare fejlrapporter med forfatterne.
 • På den anden side, hvis du er udvikler og ønsker at gøre det mest du kan for open source og fri software-verdenen kan du se på Free Software Foundations.
 • De fleste distributioner er afsendt i mange sprog, og du kan tilpasse dit skrivebord med dit lokale sprog. Tjek om dit sprog er tilgængelig i GNOME oversættelsesprojekt. Knoppix, en fordeling af Linux, der støvler fra cd-rom uden at bruge harddisken (en "LiveCD") blev udviklet af Klaus Knopper oprindeligt på tysk.
 • En populær og brugervenlig Linux-distribution er Ubuntu. Boot fra LiveCD at se en fuld fungerende version, uden brug install!
 • Deltag i en brugerforum lignende eller et forum for det pågældende program eller Linux-distribution. Der er en masse mennesker derude villige til at hjælpe begyndere. Når du beder om en løsning på problemet, altid forsøge at være kortfattet og informativ. Giv så mange oplysninger, at du kender problemet og om din computer konfiguration. Vær høflig og tålmodig og nogen vil helt sikkert hjælpe dig. Når du bemærker nogen med det problem, du er sikker på at du ved, hvordan man løser hjælpe ham ud.
 • At vælge at køre så meget open source software som muligt, er et politisk valg for nogle. Folk kan vælge at bruge sådan software som en protest mod software med meget restriktive licenser, disse mennesker normalt foretrækker, og bruge udtrykket "fri [som i frihed] software", og tilslutter sig den holder af Free Software Foundation. Disse mennesker foretrækker at køre gratis software på grund af de principper, der er involveret og idealer, uanset dens tekniske fortjenester i forhold til closed source software. Husk dette, når de deltager i open source-fællesskaber. Det er et kontroversielt emne i den gratis software / open source-fællesskabet, hæve den (for eksempel ved at anbefale proprietær software) vil blive set som uforskammethed og tactlessness i bedste fald, og trolling i værste fald.
 • "Shop" omkring. Prøv mere end ét andet program, som oftere end ikke, der er noget, der passer til dine behov mere end det første program du fandt.
 • Prøv at søge på Osalt.com for et kommercielt program, du ønsker at erstatte. Du giver det navnet på en kommerciel software-program, og det tyder open source alternativer, du kan bruge i stedet.
 • At gøre noget nyt, søg freshmeat.net 's bibliotek af open source software, eller, hvis du bruger Linux, den integrerede software installatørens bibliotek af program-"pakker".
 • Et glimrende område for at finde open source software er, selvfølgelig, Wikipedia! For eksempel er der en liste over en masse af fremragende software.

Advarsler

 • Mens open source software har gjort massive fremskridt usability i det sidste årti, kan noget af det stadig være svært at bruge og har unintuitive, inkonsekvent, dårligt organiseret, eller ingen dokumentation.
 • Når du ønsker at installere Linux til din lille eller mellemstor virksomhed, gøre brug af den hjælp og støtte fra de respektive fordeling officielt ved at betale dem. Du har brug for nogle erfaringer til at konfigurere og opsætte netværk servere.
 • Backup data regelmæssigt, før større software ændringer, helst, og før et operativsystem ændring eller opgradering, altid.

Ting du behøver

 • En computer.
 • En internetforbindelse. Jo hurtigere jo bedre, næsten alle open source software er primært tilgængelig online.