Wkudk

Sådan downloader musik

Hente musik fra en digital kilde og ind i din computer er ret nemt, hvis du kender dine muligheder. Det er dog kompliceret affære, når man tænker ophavsret, kvalitets-og edb-sikkerhedsspørgsmål. Her er en oversigt over dine valg med disse bekymringer i tankerne.

Steps

Sådan downloader musik. Opret en mappe til din musik.
Sådan downloader musik. Opret en mappe til din musik.
 1. 1
  Opret en mappe til din musik. De fleste computere har en mappe der allerede er udpeget til dette formål. Microsoft Windows har en musikmappe. Sørg for at denne mappe bliver ikke delt (medmindre du ønsker det skal være). Se advarsler nedenfor.
 2. 2
  Optag hvad du hører. Hvis du lytter til internetradiostationer eller enhver anden form for musik på internettet, kan du bruge et program til at optage hvad du hører. Ulempen er, at den resulterende musik vil være lav kvalitet i forhold til hvad du kan få fra en cd eller betalt download. Her er nogle artikler om, hvordan man bruger en audio stream optagelse program:
 3. 3
  Kig efter salgsfremmende downloads. Tjek kunstneres websites - nogle gange er der downloads til rådighed gratis. Foretage en søgning på internettet for "promo" og "download" og en specifik kunstnerens navn eller en bestemt slags musik.
 4. 4
  Køb mp3/electronic albums. Der er flere steder, der sælger digitale albums og singler, såsom iTunes og Amazon.
  • Hvis du har en bærbar MP3-afspiller, så sørg for at det er kompatibelt med download site. I de fleste tilfælde er det muligt at overvinde dette, men det kan være en kompliceret proces, som du måske ønsker at undgå.
  • Du kan også brænde sange på cd'er - i dette tilfælde, er formatet ikke så kritisk. Cd'en skal formateres, i en lyd-cd, hvis du ønsker at spille det i din CD-afspiller eller bil. Du kan også bare lytte til musik fra computeren med en data-cd.
  • Prisordninger varierer. Nogle steder kræver et abonnement, andre gør ikke. Der kan også være forskellige priser for at lytte til en sang og faktisk downloader den. Nogle steder tilbyder en gratis prøveperiode.
 5. 5
  Undersøg peer-to-peer (P2P) downloade programmer (ligesom musicjacker, LimeWire, FrostWire, Blubster og Kazaa). Disse programmer omfatter deling af filer med folk, du ikke kender, og denne form for deling er gennemsyret af kontroverser over copyright-begrænsninger. Desuden kan kvaliteten af ​​musik, du downloader være inkonsekvent, og der er altid mulighed for virus. Torrentfil deling har lignende problemer, selv om måden, hvorpå musik skal overføres er lidt anderledes, med download brudt op i stykker fra flere forskellige kilder snarere end blot én. Musicjacker er det foretrukne valg for mange, da det er specifikt udviklet til at downloade musik og er ofte hævdes at være den sikreste løsning.

Tips

 • Lav bitrate sange (under 192 kbps) kan have dårlig lydkvalitet. 320kbps er den bedste kvalitet til MP3.
 • MP3 er den fremherskende digital musik format, men WMA og AAC-filer er begyndt at vinde frem.

Advarsler

 • Deling af dine downloadede musik med enhver anden enkeltperson, uanset om du gør nogen penge fra det eller ej, anses for at overtræde loven om ophavsret under de fleste jurisdiktioner.
 • Vær på vagt over websteder, der kræver, at du indtaster en e-mail-adresse først. De vil højst sandsynligt målrette dig med spam e-mails.