Wkudk

Sådan får du adgang vinduer filer i ubuntu

En af de største vanskeligheder, migrerer til Ubuntu er ved at miste adgang til dine Windows-filer. Heldigvis er det ikke så svært at overvinde denne... men læse advarslerne før du prøver dette. Alt hvad der behøves er at montere vinduerne partition efter at starte op i Ubuntu. Selvfølgelig er det første problem at afgøre, hvilke partition indeholder Windows-filer.

Steps

Sådan får du adgang vinduer filer i ubuntu. mkdir / mnt / windows.
Sådan får du adgang vinduer filer i ubuntu. mkdir / mnt / windows.
 1. 1
  Installer gparted (system → administration → synaptics pakkehåndtering → ​​søge efter gparted, markere det til installation, og når det installeres, køre det fra systemet → partition editor). Kig efter en NTFS-partition - er det sandsynligt at være den ene vinduer er tændt.
 2. 2
  Efter at have placeret den partition, nedskrive navnet - Det vil se noget lignende / dev/hda2 eller / dev/sda2, afhængigt af, om dit drev er pata, SCSI eller SATA. Gør dette omhyggeligt - Nu kontrollere, om dette er den partition ved manuelt montere den og kigge på filerne.
 3. 3
  Åbn en terminal (ansøgning → ​​tilbehør → terminal) og gøre dig selv roden ved at skrive sudo-s og trykke på Enter. Du vil blive bedt om root password og vil derefter blive root. Bliver root forudsætter, at du ved hvad du gør - du kan nemt medføre katastrofe, hvis du laver en fejl, så koncentrere sig. Omhyggeligt skrive denne linje ved prompten, og tryk enter
 4. 4
  mkdir / mnt / windows
 5. 5
  Du kan erstatte / mnt / windows med / mnt / windrv eller noget andet navn, du foretrækker. Nu, efter at have skabt den mappe, der kommer til at holde dine vinduer filer, skal du skrive følgende kommando nøje på prompt og tryk enter
 6. 6
  mount-t ntfs / dev/sda2 / mnt / windows-o "umask = 022"
 7. 7
  Sørg for at du erstatter / dev/sda2 med navnet på Windows-partitionen, du skrev ned. Nu adgang til den monterede drev og sikre, at du kan læse filerne ved at gå til og navigere til. Hvis du kan se dine filer, du er alle indstillet. Hvis ikke, har du monteret den forkerte drev, afmontere det ved hjælp af, og sørg for, at du bruger det korrekte navn til dit drev.

Tips

 • Nu, vil du sandsynligvis ønsker at have computer boot op og automatisk montere vinduerne drevet, så du kan gemme filer frem og tilbage problemfrit. Dette opnås let via et script, der indlæses ved opstart. Kommandoerne i scriptet skal køre med root-rettigheder, så du bliver nødt til at gemme filen i. Du kommer til at bruge den samme kommando, du brugte manuelt. De fleste af de øvrige linjer i scriptet er kommentarer.
 • Start en teksteditor som root ved at skrive. Kopier linjerne nedenfor i teksteditor og gemme det som.

Advarsler

 • Altid sikkerhedskopiere dine vigtige filer, før du foretager ændringer på dit system.
 • Altid bekræfte din backup før du tillidsfuld det.
 • Forlade dig masser af tid til at komme sig - aldrig gøre det, før en deadline.