Wkudk

Sådan fedt cykel hjullejer

Hjullejer sidder mellem en kegle skruet til hjulakslen og kop i hjulnavet. De skal være korrekt justeret og smurt. For at finde ud af, om de har brug for smøring uden at tage det hele fra hinanden, blot fjerne hjulet fra cyklen, støtter akslen vandret med fingrene, og drej hjulet langsomt - prøv ikke at vippe akslen, når den roterer. Hvis hjulet ikke drejer jævnt, eller du kan føle bittesmå bump i fingrene, så skal du afmontere lejesamlingen og service lejerne.

Steps

Sådan fedt cykel hjullejer. Få nogle gode, flade, åbne skruenøgler.
Sådan fedt cykel hjullejer. Få nogle gode, flade, åbne skruenøgler.
 1. 1
  Få nogle gode, flade, åbne skruenøgler. Sørg for, at de er i størrelserne 13mm og 15mm. De er de mest almindelige størrelser. Ingen anden størrelse skruenøgle vil arbejde, men enhver form for skruenøgle vil gøre for låsemøtrikken.
 2. 2
  Sæt den flade skruenøgle på lejet kegle mellem navet og låsemøtrikken. Sæt skruenøgle på låsemøtrikken. Hold bærende kegle på plads, og skru låsemøtrikken. Den bedste position til at gøre dette på er bøjet over rattet, mens det sidder på jorden. Uanset hvad du gør, du ikke åbne keglerne på alle, mens i denne position. Bare låse den, så du kan skrue alt med dine fingre senere.
 3. 3
  Grab aksel på den side, der stadig er låst på plads, og pege den ende, du lige har løsnet op. Nu er det tid til at skrue låsemøtrikken næsten helt væk fra akslen. Dernæst skrues bærende kegle at eksponere hjullejer til dagens lys. Enhver fedt derinde?
 4. 4
  Re-fedt. Den hurtige vej til re-fedt din lejer er ved blot skyde fedt i lejerne, skrue keglen igen, spejlvende rattet over, holde kegle af lejet, du lige har smurt, grab akslen nu opad, skrues at afsløre modpartens lejer og pakke dem med fedt. Men den rigtige måde er ved at tage alt ud, rense alle kegler, hub kopper, lejer, og smør med fedt.
 5. 5
  Saml. Skru bærende kegle tilbage på plads, men ikke for stramt. Lejer bør være i stand til at rulle jævnt uden aksel play. Spænd møtrikken på plads og tjek igen.

Tips

 • En god fedt opskrift at prøve er en 50/50 blanding af grøn aksel fedt og enhver type af hvide teflon baserede cykel fedt. Det teflon fedt er meget god, men er ikke meget tyk og har tendens til Blødgør nemt. Den grønne aksel fedt tilføjer muskler til det.
 • Kun fortryde den ene side af akslen, på denne måde er du sikker på at din aksel altid er centreret, når du samle den.
 • En anden form for fedt, der fungerer godt for dette kaldes White Lithium baseret fedt. Det er undertiden sælges under handelsnavnet Lubriplate ®.
  • For at pakke baghjul, er du nødt til at fjerne geartænder på dem. For at kunne gøre dette, skal du bruge en speciel stik til at skrue det. Spørg din lokale cykel butik for korrekt én. Der er et par modeller og typer.
 • Sørg for, at bærende kegler er korrekt tilspændt ned på begge sider. Lejerne skal være løs nok til at tillade hjulet til at dreje gnidningsløst og nemt, men stramme nok, så der er ingen side-til-side spil, når hjulet er geninstalleret, gribe gaflen eller ramme, og skub hjulet sidelæns med tommelfingeren på tjek.
 • En fantastisk måde at pakke fedt i hjulaksler er ved hjælp af en lille feeder sprøjte.

Advarsler

 • Vær forsigtig, når blanding fedt, da ikke alle er kompatible.
 • Pedalbremse eller indre hastighed hubs er næsten skudsikker og meget sjældent brug for smøring. De bør håndteres af en professionel.
 • Hvis du nogensinde hører knasende lyde, mens du drejer akslen har snavs fået i din lejer, og du skal starte forfra. For at undgå dette, skal du sørge arbejder på et rent sted. Hvis alt er ren, kan du have små miner i din bærende kegler eller kop. Din lejer vil blive spist væk med tiden, og det ville være en god ting til at erstatte dem.