Wkudk

Sådan køber du en bærbar computer

Bærbare computere er dagligdags emner for erhvervslivet, hjem og studie brug. Hvis du ikke har vovet sig ind at købe en til dig selv endnu, gør du føler dig sikker nok til at arbejde ud af hvilken type der passer bedst til dine behov? Efter alt, de kommer i mange forskellige størrelser, farver og typer, hvilket gør det til et udfordrende valg for at finde "rigtige". Denne artikel tager sigte på at gå dig gennem de vigtigste overvejelser før du køber en bærbar computer, for at sikre, at du ender op med en, der vil tjene dine behov godt.

Steps

Sådan køber du en bærbar computer. Overvej, om en bærbar computer har de fordele, du leder efter.
Sådan køber du en bærbar computer. Overvej, om en bærbar computer har de fordele, du leder efter.
 1. 1
  Overvej, om en bærbar computer har de fordele, du leder efter. Hvis du ikke har haft en bærbar computer før, kan det være en god idé at overveje de mulige fordele ved at eje en. Sammenlignet med en desktop, bærbare computere har følgende fordele (og ulemper):
  • Du kan tage en bærbar computer med dig overalt, også i udlandet, forudsat at du tager en strømadapter samt.
  • Bærbare computere bliver mere overkommelig og mindre med nano-teknologi.
  • Mange bærbare computere kan gøre, hvad vi forventer de fleste desktops at gøre.
  • Laptops sparer plads og er nemme at flytte ud af vejen.
  • Der er et par negativer: Bærbare computere er nemme at stjæle, hvis du glemmer at passe på, når du rejser med dem. Deres batteriets levetid er ikke usædvanlig lang og kan være frustrerende, hvis du ønsker at arbejde uden strøm i en længere periode, såsom på et fly eller sidder ved kysten i nærheden af ​​din ferie sommerhus. Den gennemsnitlige levetid for bærbare computere er også væsentligt lavere end for stationære computere. Hvis du planlægger at bruge din bærbare computer udelukkende, vil du sandsynligvis nødt til at opgradere efter to år. På grund af den proprietære karakter af laptop hardware, selv noget så dumt som en brækket museknap eller gummieret up tastatur kan ikke fastsættes uden maile den bærbare computer tilbage til producenten, som regel på omkostninger for dig.
 2. 2
  Angiv dit budget. Det er vigtigt at vide, hvor meget dit budget er, før du begynder at lede, eller du kan blive påvirket af de lange rentefri sødestoffer at købe noget uden din hjælp. Der er et stort udvalg af bærbare computere til rådighed, og at sætte en grænse vil sikre, at du nyder den bærbare computer, du har råd, uden at blive forhindret i at opgradere senere, fordi du stadig betale den gamle! Beslut hvilke aspekter er vigtige for dig og passer dem ind i dit budget:
  • Hvis du kun efter en bærbar computer, der kan klare at sende e-mails og surfe på internettet, så vil du være fint at få en netbook eller laptop, som ikke koster en masse. En renoveret bærbar computer med en god garanti er fantastisk til dette formål.
  • Hvis du er til at spille spil online, vil du nødt til at bruge mere for at få et hurtigere grafikkort. Hvis online gaming er en hobby, du har sikkert allerede indregnet i denne ekstra udgift.
 3. 3
  Overvej, hvad operativsystem (OS) du foretrækker: Linux, Mac OS eller Windows. Det er virkelig op til dine personlige præferencer, men disse er nogle vigtige overvejelser:
  • Gå med hvad du ved? Hvis du er vant til et OS, det vil være "nemmere" for at fortsætte med en velkendt grænseflade end at give noget nyt / fersk en chance. Men lad ikke din første OS beslutte hver efterfølgende OS og computer købe.
  • Hvorfor bo med et operativsystem, der ikke passer dig? Nogle programmer, du kan have brug for / ønsker er kun tilgængelige for din gamle OS, men kan gøres for at arbejde gennem en emulator. Andre ikke kan. Din kilometertal kan variere.
  • Hvis du er uerfaren med computere, og får brug for hjælp, skal du købe den type computer, nyttige familiemedlemmer eller venner kender og vil hjælpe dig med. Ellers er du nødt til at stole på call-center »tech support.
  • Afprøve alle tre typer i den butik eller venner computere. Se hvad der føles mest medfødte og naturligt at din måde at bruge en computer. Selv inden for samme mærke, tastaturer kan, spore puder, osv., føles meget anderledes under din personlige touch.
  • Giv Linux en prøve. Nogle laptops kan købes med Linux præ-installeret. Hvis du vil prøve før købet downloade en gratis live distro (distribueret demo). Det giver dig mulighed for at køre din computer ved hjælp af et Linux-operativsystem uden at foretage nogen ændringer til computeren. De fleste Linux operativsystemer er gratis som er tusindvis af programmer og apps. Et program ved navn WINE kan du køre mange Windows-software på Linux-systemer. Du kan installere og køre disse programmer, ligesom du ville gøre i Windows. Vin er stadig under aktiv udvikling. Ikke alle program virker endnu. Men der er flere millioner mennesker, der bruger WINE til at køre deres Windows-software på Linux-operativsystemer. Linux har næsten ingen trusler fra vira. Linux er det perfekte valg for børn, fordi operativsystemet er gratis, programmerne er gratis, og der er næsten ingen trusler om virus. Hvis børnene rod operativsystemet op lige geninstallere operativsystemet og starte forfra frisk. Linux Mint ser ud og fungerer den mest som Windows. Ubuntu Linux er den mest populære.
  • Macs koste mere for relativt den samme hardware / funktioner. Dette er en stor ulempe, hvis du er på et budget. På plus side, match de er godt med iPhone, iPad, etc., er de også betragtes som forholdsvis let at bruge for tilbøjelig mindre teknisk, og har god støtte i Apple Stores. Læs op fordele og ulemper ved Mac ejerskab om relevante internetfora. Mac'er er også generelt mindre tilbøjelige til at virus, selvom de ikke er immune. En anden ting om Macs er, at hvis du stadig har Windows-programmer, som du har brug for, kan du købe Windows emulering software og installere det på din Mac, som vil tillade dig at køre Windows på din Mac. Alle de seneste Macs leveres med software som dette, kaldet BootCamp, men bruger det kræver en genstart for at starte Windows-tilstand.
  • Windows netbooks / laptops kan være ganske overkommelig, og der er mange muligheder fra en række producenter til at passe næsten ethvert behov eller ønsker. Windows 7 omfatter evnen til at forbinde til en indbygget GPS-enhed og har god effekt. Men meget afhænger af producenten, så det er vigtigt at se på, hvad hver enkelt producent tilbyder i form af pris, funktioner og support, og derefter læse anmeldelser og andre kilder til oplysninger om, hvor pålidelige de producenter produkter er.
 4. 4
  Tænk om størrelsen af laptop, der passer dig bedst. Der er tre forskellige størrelse / vægt intervaller for en bærbar computer: en netbook, en bærbar computer eller desktop udskiftning. Selvom alle disse falder ind i den bredere begreb om en "laptop", adskiller deres ende anvendelighed og kan påvirke dit valg. Her er en kort gennemgang af hvert:
  • Netbook (også kendt som en mini notebook eller en ultrabærbar) - med en bærbar lille skærm på 7 "-13" / 17.79cm-33,3 cm. Dette har en kompakt størrelse, er let i vægt, og normalt er egnet til at e-maile og surfe eller lys internet forbrug, da deres hukommelse er lille. Da netbooks tendens til ikke at have så meget RAM, som bærbare computere, er deres evne til at køre avancerede applikationer begrænset. Men forandringer, som sker hele tiden, så altid spørge forhandleren til råds.
  • Laptop - med en skærm på 13 "-15" / 33,3 cm-38,1 cm. Dette er af medium vægt, er stadig tynd og let, og er i stand til at holde en masse hukommelse. De beslutninger at gøre om en bærbar computer kapacitet virkelig komme ned til din egen præference, skærmstørrelse, og mængden af ​​RAM, du tror, ​​du har brug for.
  • Desktop udskiftning - skærm på 17 "-18" / 43.8cm-45cm. Dette er større og tungere, har komplette features, og har tendens til at være bundet til skrivebordet snarere end at blive slæbt rundt i din rygsæk. Selvom det ikke er så bærbar som de to andre, men det er stadig meget mobil når behov og den ekstra vægt, når de udfører det er egentlig ikke et stort problem for mange mennesker. Hvis du ikke er sikker på denne størrelse, vejer op dit skrivebord og bærbare behov, bemærke, at det er muligt, at desktop udskiftning i sidste ende vil gøre op med stationære computere helt.
 5. 5
  Overvej dine holdbarhed behov. Beslutte, om du foretrækker en metal eller plastik ydre. I dag valget af huset er for det meste et spørgsmål om personlige præferencer, da vægten af ​​hver ydre beklædning er nogenlunde ens, med vellavet metalliske laptops bliver ingen tungere end plastik dem. Med hensyn til holdbarhed, er metalkabinet nok bedst for en bærbar computer, der kan få bankede omkring en smule, men det er stadig bedst at spørge din forhandler til råds.
  • Hvis du laver feltarbejde eller en masse "rå rejse" med en bærbar computer, skal du måske tilpassede ekstra til at beskytte det. Spørg for en stærkere skærm, chok montering af interne komponenter og "ruggedizing" af hele laptop mod vand, spild og dråber..
  • Hvis du er en professionel på området, og du virkelig har brug for det til at vare så er der en klasse af bærbare computere kaldet Toughbook, som har en tendens til at være ret dyrt, men du kan køre dem over med en lastbil eller bage dem i ovnen uden at beskadige dem.
  • De fleste forbruger model laptops i detail showrooms er ikke bygget til holdbarhed. Kig efter en corporate model laptop bygget fra metal-eller kompositmaterialer, hvis holdbarhed spørgsmål.
 6. 6
  Kig efter funktioner til at matche dine behov:
  • Kontroller CPU eller central processing unit. Højere ende, vil hurtigere behandling laptops har en multi-core CPU, såsom Intel, AMD, og ​​nu ARM. Dette vil ikke normalt findes i netbooks eller lavere end laptops. Forskellen påvirker hastigheden på din bærbare præstation.
  • Størrelsen af ​​Hard Disk Drive (HDD) er næsten ligegyldig, så længe det kan holde dit operativsystem og programmer, som selv de mindste drev i dag sandsynligvis kan. At gemme dine medier (f.eks billeder, musik) ingen mængde er nok, og da du ikke kan sætte en ekstra harddisk i en bærbar computer, ekstern / netværkslager bliver næsten et must. Hvad betyder noget for performance er hastigheden af ​​harddisken. Selvfølgelig = mere fart mindre batterilevetid.
  • Alternativt Solid State Drives (SSD'er) tilbyder langt højere ydelse, ingen støj og forlænget batterilevetid, men har meget mindre kapacitet (normalt 30 GB til 256 GB på tidspunktet for skrivning) og koste mere. Hvis du er på udkig efter den bedst mulige ydelse, en SSD er et must, men du vil sandsynligvis nødt til at købe en ekstern harddisk for ting som musik, foto og video biblioteker.
  • Overvej, hvor meget RAM du faktisk får brug for i din nye enhed. Selv om det kan være fristende at få en hel ton af RAM, når du køber den bærbare computer, ofte forhandlere vil sætte massive mængder af RAM i en enhed for at skjule det faktum, at resten af ​​komponenterne er sub-par (langsommere processor, osv.). Da det er ganske nemt at opgradere RAM (selv i en bærbar pc), bør dette ikke være en kæmpe modydelse for en bestemt bærbar computer. Mængden af RAM-hukommelse kan være en vigtig spec at overveje. Ofte mængden af ​​hukommelse kan begrænse de programmer, som du kan køre. Store applikationer vil kræve mere hukommelse til at køre. Generelt, jo mere hukommelse du har, jo hurtigere den bærbare computer vil køre. De typiske hukommelsesnumre kommer i mængder som 1 GB, 2 GB, 3 GB og 4 GB, hvor GB betyder gigabytes. Prøv at få mindst 3 GB. Laptops med 4 GB er ideelle, men sørg for, at dit operativsystem er 64 bit til noget 4GB og derover, som en 32-bit operativsystem ikke kan genkende mere end 4GB. De fleste producenter vil ikke sælge dig en bærbar computer med en 32 bit operativsystem, hvis du vælger 4 eller flere gigabyte RAM, selv om.
  • Hvis du spiller spil, kontrollere grafikhukommelse. Du skal have et grafikkort med diskret video memory til 3D-spil, selv om dette ikke er nødvendigt for de fleste casual spil. En diskret grafikkort vil forbruge mere batteri så godt.
  • Hvor mange USB-porte er på plads til at tilføje dine enheder (memory sticks, iPod, osv.).
  • Tjek bærbare optiske drev. Hvis du ønsker at være i stand til at brænde cd'er og installere software fra diske, skal du bruge et dvd-drev. Hvis din bærbare computer ikke har en, kan du altid købe et eksternt dvd-drev til stikket i, når det er nødvendigt. Blu-Ray drev er også muligheder nu i mange bærbare computere. Hvis du ønsker at være i stand til at spille blu-ray film, sørg for at vælge en blu-ray-drev (også kaldet "BD-ROM") i stedet for en dvd-drev.
  • Kig efter. Selvom det ikke er umuligt, er det svært og dyrt at ændre den skærm, der kommer med din bærbare computer gang købt, så får den rigtige mængde fra starten. Flere pixels øger omkostningerne, men hvis opløsningen er vigtigt for dine aktiviteter, er det værd at få denne del til højre. Spørg, hvordan den bærbare computer skærmen udfører under sollys, billigere skærme vil ofte være "usynlige" i udendørs lys, hvilket gør deres "overførselsret" lidt mindre nyttigt for dig.
  • Tjek connectability. Din bærbare skal være wi-fi aktiveret.
  • Test tastaturet. Det skal føles lige til din måde at skrive eller trykke på. Samme for trackpad.
 7. 7
  Find et passende forhandler for at købe en bærbar computer. Det vigtigste er, at du finder kyndige folk eller indleveret tilstrækkelige oplysninger til at opfylde dine spørgsmål om den bærbare, du gerne vil eje. Der er en række muligheder for en forhandler:
  • Specialforretninger, der sælger kun computere og / eller computer dele.
  • Brand butikker, der sælger kun sælge dette mærke.
  • Generaliseret elektronik butikker, der sælger alt fra køleskabe til computere sjældent har personale med specialiserede computer viden
  • Stormagasiner med specialiserede computer sektioner.
  • Online elektronisk eller Specialforretninger butikker - og du kan endda tjekke den bærbare computer i en rigtig butik, og derefter bestille det online, hvis det foretrækkes - være parat til at betale forsendelsesomkostninger, selvfølgelig.
  • Online auktionssider - vær sikker på du kender omdømme og troværdighed af sælgeren ved at kontrollere deres ratings.
  • Renoveret laptop forhandlere - sikre, at de har været i virksomheden i et stykke tid og give en et års garanti. Pas på korte garantier. En fysisk tilstedeværelse betyder, at du kan gå og har et kig på de bærbare computere.
 8. 8
  Vide, hvad man skal undgå. Der er nogle bærbare produkter, du bør undgå at købe:
  • Kend risici, før du køber brugt, re-certificerede, eller renoverede bærbare computere. Det er meget vigtigt, at den bærbare computer kommer med en god garanti, og fra et velrenommeret forhandler. Holdbare, corporate kvalitet bærbare computere kan være et godt køb, når renoveret. Risikoen er, at den bærbare computer er blevet mishandlet og er i dårlig stand. Hvis prisen er rigtig, og især hvis deres er et års garanti, så risikoen kan være ubetydelige.
  • Må ikke købe diskonteret gulv lager laptops, medmindre de kommer med en god garanti fra en velrenommeret forhandler. Disse kan være flere generationer ældre end de nuværende modeller på fuld salg, og det er sandsynligt, at de er blevet drevet op hele dagen hver dag, samt at blive udsat for at gemme støv, snavsede fingre, og endeløse presning og banging fra keder børn eller forvirrede kunder.
 9. 9
  Når du har din bærbare computer, passe godt på det. Mens det afhænger af mærke og type af laptop, en bærbar computer, der er plejet godt skal vare en god par år, før du nødt til at investere i en anden laptop.

Tips

 • Gå til alternativ gerne Consumer Reports for at finde ud af, hvordan computeren sammenligner i forskellige kategorier.
 • Har en websearch efter steder, hvor du kan få pålidelige forbrugernes holdninger. Lær af en andens fejl og lektioner.
 • Gode ​​tilbud er for det meste online, men kan vises i butikker, der sælger store mængder af bærbare computere.
 • De fleste af de mere kendte mærker af bærbare kommer med flere programmer forudinstalleret, kendt som bloatware. Denne software er ofte generelle formål software. Meget af det er langt mindre end state-of-the-art. Den laptop producent sætte det der for at tjene penge. De licens det fra indehaveren af ​​ophavsretten for at føje det til deres maskiner, som vil tilføje en grad af konkurrence. HP, Sony, Lenovo, Acer og andre betale Microsoft deres royalties og licensafgifter, når de tilføjer Microsoft Office trial software eller MS Works til deres pre-loaded pakke. For meget bloatware kan i høj grad påvirke din systemets ydeevne, så hver installerede program bør undersøges for at se, om det er vigtigt. Hvis ikke det bør fjernes hurtigst muligt.
  • Indkøb al den software, du ønsker præinstalleret ville være en god idé, selv om det betyder at få en masse, som du ikke ønsker, fordi købe i et bundt kan være billigere. Det er tilrådeligt at købe alle dine add-ons på det tidspunkt for at købe den bærbare computer, da disse enten kan løbe ud af udbuddet, eller endog standse fremstilles som tiden bevæger sig på. Du kan kopiere din valgte software til et andet drev, formatere din harddisk, derefter indlæse hvad du ønsker. Det vil holde dit system fra at bremse ned fra for meget rod.

Advarsler

 • Factory renoverede laptops direkte fra producenternes hjemmesider er også generelt billig og komme med garantier, men igen din kilometertal kan variere.
 • Hvis du vælger at købe online, kan du nødt til at betale forsendelsesomkostninger.
 • Sørg for at du er fortrolig med en bærbar computer, før du køber det. I de fleste butikker, hvis du har købt en bærbar computer og har allerede brugt det vil du ikke få en refusion eller ombytning.
 • Hvis du køber brugt fra en online auktion site som eBay, læse alt. Se hvad der er galt med det. Gennemgå personens feedback. Hvis det ikke er helt nye, kun købe det for en meget god pris, og sørg for at gøre en ren installation. Du ved ikke, hvad den tidligere ejer kan have på der, og du tager en risiko at købe en brugt bærbar ubeset. Sørg for at du kan returnere det, hvis der sker noget.
 • Det meste af tiden de bedre tilbud er online.

Ting du behøver

 • Internet eller detailhandler kataloger til sammenligning
 • Computer forhandler besøg for demonstrationer og for at stille spørgsmål