Wkudk

Sådan udfylder luft i en bils dæk

Fylde din bils dæk er hurtig og let at gøre dig selv, og vil beskytte dig mod den førende årsag til dæk kavitation. Sikring af, at dine dæk er oppustet ordentligt vil også maksimere din gas kilometertal.

Steps

Sådan udfylder luft i en bils dæk. Køb et dæk trykmåler til.
Sådan udfylder luft i en bils dæk. Køb et dæk trykmåler til.
 1. 1
  Køb et dæk trykmåler til. Find en auto dele butik, såsom NAPA, AutoZone, Checker, Kragen, Canadian Tire osv. Generelt, dial-type målere er meget mere præcis end blyant-type målere.
 2. 2
  Brug en manuel gulv pumpe, såsom en cykel pumpe (Schrader-ventil kompatibel), eller gå til din nærmeste tankstation. Mange tankstationer giver fri luft, hvis du køber noget gas. Sørg for, at dine dæk er kolde (dvs. du har drevet mindre end 2 miles på dem). Træk din bil sammen med luften dispenser. Det er normalt placeret i udkanten af ​​tankstationen parkeringsplads. Hvis du ikke kan se det, spørger ledsager.
 3. 3
  Kontakt din bils manual eller din chauffør-side dørstolpe for det anbefalede dæktryk. Nogle køretøjer vil kræve den samme mængde tryk i hvert dæk, men andre vil have forskellige værdier for forreste og bageste dæk..
 4. 4
  Tilføj luft, hvis målingen er lavere, end det burde være, eller bløder luft, hvis aflæsningen er højere end den burde være. (For at udlufte, trykke på midten pin i ventilen med en negl eller et værktøj).
 5. 5
  Udskift ventilen hætte. Gentag processen for hvert dæk.

Tips

 • Det korrekte tryk for hvert dæk skal være noteret på en mærkat på indersiden af ​​din dørstolpen. Hvis du ikke kan finde det der, vil det helt sikkert være i instruktionsbogen, som regel bagud.
 • Kun tjek dit dæktryk, når dine dæk er kolde. Hvis du har kørt mere end en kilometer eller to, vil dine aflæsninger være unøjagtige.
 • I gennemsnit vil dækkene mister omkring et halvt kilo luft hver måned, så sørg for at tjekke dit dæktryk mindst en gang om måneden.
 • Bemærk hvordan du betjener luften dispenseren på forhånd. Typisk, i slutningen af ​​slangen har et rør, som du sætter ind i ventilen, og et håndtag / switch, som du skal trykke for at fylde luft. Hvis du slipper håndtaget, en måler popper ved sin faste ende at vise trykket, mens på samme tid luft begynder at blive frigivet fra dækket. Du ønsker at holde håndtaget nede det meste af tiden, mens periodisk frigive den til at tjekke, hvis målet tryk er nået.
 • Nogle ting at bemærke, hvis dette er din første gang. Luften dispenser opererer typisk for en kort tid (ca. 3 minutter). Så fjerne ventilspindlen hætter i forvejen, og parkere bilen i parallelt med kantstenen tæt på dispenseren for at spare tid.

Advarsler

 • Brug ikke en højtryks kompressor (såsom ved en gas / benzin-station) for at udfylde luft i en cykel dæk, da det let kan blæse ud dækket.
 • På grund af den begrænsede tid tilladt på luftpumpe, overveje overfyldning hvert dæk (som pr måleren på luft dispenser), og derefter en gang gjort, tag din egen dæk gauge og teste hver dækkets tryk og bløder hvis nødvendigt.
 • Nogle gange er måleren inkluderet i slutningen af ​​luften dispenseren slangen og er lavet af metal med ætsede markeringer, som kan være vanskelige at læse natten. Medbring din egen gauge for pålidelighed.
 • På grund af misbrug, nogle tankstation luftkompressorer tager, kan målerne inkluderet på deres kompressor være unøjagtige, så det tilrådes at konsultere din egen måler.
 • Vær omhyggelig med at ordentligt puste dine dæk. Over-inflation kan føre til øget dækslid i midten af ​​dækket og påvirke håndtering og kørekomfort. Under-inflation kan føre til ekstra flex i dækket, der forårsager dem til at overophede og blæse ud. Dette kan medføre en roll-over i køretøjer med højt tyngdepunkt, såsom SUV'er. Under-inflation øger også dækslid og spild af energi (væsentligt sænker gas kilometertal). Bemærk, at dækkene har typisk et højere max tryk rating end det tryk lagt på køretøjet. Gå ikke ind under bilens bogført pres.

Ting du behøver

 • Tire manometer (dial-type modeller er de mest præcise).
 • Luftpumpe / kompressor.