Wkudk

Hvordan bliver IT-færdigheder


Er du den slags forælder, der har absolut ingen idé om, hvordan man bruger en computer? Nogen der har aldrig rørt en computer før, og har lige fået her ved held? Denne artikel vil hjælpe dig til at blive IT-færdigheder.

Steps

Hvordan bliver IT-færdigheder. Find en virkelig person til at hjælpe dig, ikke bare nogen online.
Hvordan bliver IT-færdigheder. Find en virkelig person til at hjælpe dig, ikke bare nogen online.
 1. 1
  Find en virkelig person til at hjælpe dig, ikke bare nogen online. Nogle gode folk til at spørge er dine egne børn. De ved en masse om computeren, men de kan blive irriteret, hvis du spørger for meget. Tjek også, nogle bøger på biblioteket om computere. Der er et par gode bøger derude.
 2. 2
  Lær de grundlæggende trin for at komme på computeren. Lær at tænde for computeren, off på standby, hvis det er relevant, hvordan logger ud, hvis du bruger Windows XP, og hvordan man kan sætte diske i diskdrevet.
 3. 3
  Lær om de forskellige programmer og applikationer, du vil bruge. Installere dem på computeren ved at placere cd'en i diskdrevet, og følge installationsguiden, der popper op på skærmen. Efter installation, lege med ansøgningen. dette vil hjælpe dig med at forstå programmet bedre.
 4. 4
  Lære lidt om nogle af chatten jargon eller chatspeak. Nogle eksempler er "lol" (griner højt), og "btw" (ved den måde). Også være opmærksom på at tale, som betyder "leet" eller "elite". Du vil ikke rigtig behøver at bekymre sig om Elite tale, da det først og fremmest blev brugt af hackere og crackere i 1990'erne. Nu er det først og fremmest bruges af "wannabe" hackere, så du er mest sandsynligt sikker. Tjek de eksterne links for mere information. Husk også, at dette vil hjælpe dig med at finde ud af hvad du børn siger online, når du ser på deres chatbeskeder eller chatbeskeder.
 5. 5
  Husk, at der er nogle programmer, som kan sende, hvor dit barn går online lige til din indbakke.
 6. 6
  Oprette en e-mail-konto, som vil blive forpligtet til at registrere med næsten ethvert websted, der giver mulighed for at sende meddelelser (dvs.: fora, blogs og sites med indbygget chat rooms eller IRC-klienter). Find en gratis e-mail udbyder, du kan lide, såsom Google, Yahoo, Hotmail eller AOL. Tilmeld dig ved hjælp af deres anvisninger.
 7. 7
  Lær lidt om dårlige mennesker online. Først er der pædofile, som er til fare for dine børn. Der er også svindel, vira, cookie grabbers og trojanske heste. Se eksterne links for mere info. Også altid holde din computer ajour med sikkerhedsrettelser og andre opdateringer. Lær at genkende spam og forfalskede emails hvoraf nogle kan se meget reel. Lær om penge muldyr svindel, så du ikke falder for dem.
 8. 8
  Lær at beskytte din computer ved at installere anti-spion og anti-virus software.
 9. 9
  Udforske lidt på nettet. Besøg Google.com for at søge efter websteder, der fokuserer på nogle af dine interesser.

Tips

 • På mange programmer såsom Wordpad, vil der være en knap i den øverste del af skærmen, der siger "Help". Dette er en nyttig og hurtig adgang måde at få svar.
 • Nogle offentlige institutioner, som biblioteker eller skoler, tilbyder gratis edb-kurser for folk i alle aldre. Hvis det er muligt, burde du at investere lidt tid i sådanne programmer.
 • De fleste biblioteker vil have computere i dem. Overveje at gå der, da de er gratis.
 • Før du foretager valg, lære om de fordele og ulemper ved programmet.
 • Nogle biblioteker har edb-kurser, som du kan tage for at lære.
 • Husk, du ikke downloade noget, hvis du ikke er sikker på om det.
 • Nogle programmer kan hjælpe med at forenkle tingene.
 • Sørg de bøger, du ser på er op til dato.
 • Sørg for at din computer er godt for dit brug. Hvis du bare ønsker at bruge det til skatter og e-mail, performance er mindre nyttigt, men hvis du ønsker at gøre 3D-kunst, du har brug for aa mere styrket computer.
 • Få nok plads på harddisken! Dette er dybest set, hvor meget plads din computer har for filer. 50 GB skulle være tilstrækkeligt.

Advarsler

 • Må ikke narre af urealistiske krav. En god tommelfingerregel er "hvis det lyder for godt til at være sandt, er det som regel er!". Og ikke sætte din mobil eller hjem telefonnummer nogen steder, medmindre du har læst og forstået alle de vilkår og betingelser. Hvem ved, engang hævdede en gratis ringetone, nu en brækket celle.
 • Må ikke over skøn, hvor god din computer er, eller hvor meget plads, fordi din computer kan overbelastes.
 • Må ikke betale for at få hjælp, medmindre du har intet andet alternativ.
 • Hvis du henter filer, så sørg for at køre en virus kontrollere det, før du åbner den. Det kan indeholde en virus eller anden mal-ware, der kan udgøre en trussel mod dit system.
 • Vær forsigtig med at åbne vedhæftede filer i e-mails, især fra folk, du ikke kender, da den vedhæftede fil, kan give dig en virus.
 • Husk, når det kommer til virus, hvis du ikke er en del af løsningen, er du en del af problemet. Hold dig beskyttet.
 • Farlige emails kan også komme fra dine venner. Hvis de har åbnet og / eller modtaget en mail med en vedhæftet fil, kan det kapre deres adressebog og sende programmet til alle i det.

Ting du behøver

 • En computer og internetforbindelse (personlig eller offentlig)
 • En hjælpsom person eller andre ressourcer