Wkudk

Hvordan man kan overvinde sceneskræk

Selv de mest selvsikre kunstnere kan lide af sceneskræk. Sceneskræk er fælles for alle, fra Broadway skuespillere til professionelle oplægsholdere. Hvis du har sceneskræk, så du kan begynde at føle sig nervøs, usikker, eller endog helt svækkede ved tanken om at udføre foran et publikum. Men bare rolig - du kan overvinde din sceneskræk ved at træne din krop og sind til at slappe af og forsøger et par tricks. Hvis du ønsker at vide, hvordan man kan overvinde sceneskræk, bare følg disse trin.

Steps

Hvordan man kan overvinde sceneskræk. Indstil en "stop-tid" til din angst.
Hvordan man kan overvinde sceneskræk. Indstil en "stop-tid" til din angst.

At overvinde sceneskræk på dagen ydeevne

 1. 1
  Slappe af din krop. For at overvinde sceneskræk, er der et par ting, du kan gøre for at slappe af din krop før de går på scenen. Lette spændingen fra din krop kan hjælpe støt din stemme og slappe af dit sind. Her er et par ting, du kan gøre for at slappe af din krop, før din præstation.
  • Forsigtigt nynne til steady din stemme.
  • Spis en banan, før du udfører. Det vil sænke den tomme eller kvalme fornemmelse i maven, men vil ikke gøre dig føle sig alt for fuld enten.
  • Tygge tyggegummi. Tygge tyggegummi en lille smule for at lette spændinger i kæben. Bare ikke tygge tyggegummi for lang eller på tom mave, eller du kan forstyrre dit fordøjelsessystem lidt.
  • Strække. Strække dine arme, ben, ryg og skuldre er en anden god måde at mindske spændingen i din krop.
 2. 2
  Meditere. Om morgenen før din præstation eller endda en time før, tage 15-20 minutter ud af din dag til at meditere. Find et forholdsvis roligt sted, hvor du kan tage et komfortabelt sæde på jorden. Luk øjnene og fokusere på din vejrtrækning, mens du slapper alle dele af din krop.
  • Hvil dine hænder på skødet og fold dine ben.
  • Prøv at nå et punkt, hvor du ikke længere tænke på noget udover at slappe af din krop den ene del en gang - især ikke din præstation.
 3. 3
  Undgå koffein. Medmindre du er normalt en koffein narkoman, ikke har ekstra koffein på dagen for performance. Du tror måske, at det vil gøre dig udføre med mere energi, men det vil faktisk gøre dig mere nervøs og uroligt.
 4. 4
  Indstil en "stop-tid" til din angst. På dagen for din præstation, fortælle dig, at du kan tillade dig selv at være nervøs for en vis mængde tid, men efter en vis time - siger, 03:00 - alt angst vil gå ud af døren. Bare sætte dette mål og gøre dette løfte til dig selv, vil gøre det langt mere tilbøjelige til at ske.
 5. 5
  Få noget motion. Motion frigiver spændinger og får dine endorfiner går. Få tid til mindst tredive minutters motion om dagen for din præstation, eller i det mindste tage en tredive minutters gang. Dette vil få din krop gearet til en fantastisk præstation.
 6. 6
  Laugh så meget som du kan. Se en komedie om morgenen, sætte på din favorit YouTube-video, eller bare tilbringe eftermiddagen hængende omkring sjoveste person i din virksomhed. Laughing vil slappe af dig og tage dit sind off din nervøsitet.
 7. 7
  Få der tidligt. Vis op til præsentationen tidligere end nogen anden i publikum. Du vil føle sig meget mere i kontrol, hvis rummet er fyldt op efter du ankommer i stedet for at vise op til et fuldt hus. Viser tidligt op, vil også lette dine nerver og vil gøre du føler dig mindre forhastet og mere i fred.
 8. 8
  Tal med medlemmer i publikum. Nogle mennesker kan lide at sidde i publikum og begynde at chatte med folk til at få mere behagelig. Dette vil gøre det tydeligt, at tilhørerne er bare almindelige mennesker som dig og vil hjælpe dig med at administrere dine forventninger. Du kan også bare sidde i publikum, da det fylder for lidt uden at fortælle nogen, hvem du er - det vil kun fungere, hvis du ikke er i kostume, selvfølgelig.
 9. 9
  Forestil dig din yndlings person i publikum. I stedet for at forestille sig hver person i publikum i deres undertøj - hvilket kan være lidt underligt - forestille sig, at hvert sæde i publikum er fyldt med en klon af din favorit person. Denne person elsker dig og vil lytte til og godkende noget, du siger eller gør. Denne person vil grine på de rigtige tidspunkter, opmuntre dig, og klappe vildt i slutningen af ​​forestillingen.
 10. 10
  Drikke citrussaft. Drikke citrussaft en halv time før din præstation kan sænke dit blodtryk og lette din angst.
 11. 11
  Recitere ord til din yndlingssang eller digt. Falder ind i en behagelig rytme vil gøre dig føle sig mere i fred og i kontrol. Hvis du føler dig tryg recitere ord til din yndlingssang eller et digt, vil du føle dig mere tryg ved at levere dine linjer med lethed og ynde.

At overvinde sceneskræk for en fungerende præstation

 1. 1
  Visualiser succes. Før du får på scenen, bare forestille dig selv banke det ud af parken. Forestil dig en stående ovation, billede smil på publikum medlemmernes ansigter og høre lyden af ​​dine castmates eller direktør fortæller dig, hvad et fantastisk stykke arbejde du gjorde. Jo mere du fokuserer på at visualisere det bedst mulige resultat i stedet for at bekymre sig over værste fald, jo mere sandsynligt er det at ske. Forestil dig selv at være fantastisk på scenen fra publikum synspunkt.
  • Start tidligt. Begynd at visualisere succes fra den anden, du støbt i rollen. Gør det til en vane at forestille sig, hvad et stort stykke arbejde, du vil gøre.
  • Efterhånden som du kommer tættere på startdatoen, kan du arbejde hårdere på at visualisere succes med at forestille, hvad et stort stykke arbejde, du vil gøre hver aften, før du går i seng og hver morgen, når du vågner.
 2. 2
  Praksis så meget som muligt. Gør dette indtil du kender det udenad. Husk ordene fra den person, der taler, før dig, så du genkende cue for dig at tale. Praksis foran familie, venner og udstoppede dyr, og selv foran tomme stole, så du er vant til at udføre foran folk.
  • En del af frygten for at udføre, kommer fra at tænke, at du glemmer dine linjer og vil ikke vide, hvad de skal gøre. Den bedste måde at forberede sig mod at glemme dine linjer er at være så fortrolig med dem som muligt.
  • Øve foran andre hjælper man vænner sig til det faktum, at du ikke vil være recitere dine linjer alene. Sure, kan du kender dem udmærket, når du er alene på dit værelse, men det vil være en helt ny bold spil, når du står med et publikum.
 3. 3
  Kom i karakter. Hvis du virkelig ønsker at overvinde sceneskræk, arbejde på virkelig bebo handlinger, tanker og bekymringer i din karakter. Jo mere i harmoni du er med det tegn, du skildrer, jo mere sandsynligt vil du være at glemme dine egne bekymringer. Forestil dig, at du virkelig er den person i stedet for en nervøs skuespiller forsøger at portrættere denne person.
 4. 4
  Se din egen præstation. Gevinst på dig selv ved at recitere dine linjer foran et spejl. Du kan endda tape din egen præstation at se, hvor fantastisk du er, og til at se ud for forbedringsområder. Hvis du holder taping eller ser dig selv, indtil du ved, du virkelig dræbe det, så vil du være langt mere tilbøjelige til at lykkes på scenen.
  • At kunne se dig selv udføre vil også hjælpe dig med at erobre din frygt for det ukendte. Hvis du ved præcis, hvad du ser ud, vil du føle sig bedre tilpas på scenen.
  • Se dine manerer, og se på, hvordan du flytter dine hænder, når du taler.
   • Bemærk: Dette kan ikke arbejde for alle. Dette trick kan gøre nogle mennesker føler sig mere selvbevidste og opmærksomme på enhver bevægelse af deres kroppe. Hvis du ser dig selv, begynder at gøre dig mere nervøs, så undgå denne taktik.
 5. 5
  Lær at improvisere. Improvisation er en færdighed, at alle gode skuespillere bør beherske. Improvisere vil hjælpe dig med at forberede en mindre-end-perfekt situation på scenen. Mange skuespillere er så bekymrede glemme eller messing op deres linjer, at de ofte ikke, at andre medlemmer af rollebesætningen er lige så tilbøjelige til at lave en fejl, at vide, hvordan at improvisere, vil hjælpe du føler dig komfortabel med at udføre på den flue og være forberedt noget, der kommer din vej.
  • Improvisere vil også hjælpe dig se, at du ikke kan kontrollere alle aspekter af forestillingen. Det handler ikke om at være perfekt - det handler om at være i stand til at reagere på enhver situation.
  • Må ikke handle forskrækket eller gå tabt, hvis der sker noget uventet. Husk, at publikum ikke har en kopi af manuskriptet, og at de kun vil være i stand til at fortælle, hvis noget gik galt, hvis du gør det indlysende.
 6. 6
  Bevæg din krop. Opholder fysisk aktive før og under udførelsen, vil hjælpe med at lette dine spændinger og holde publikums interesse. Selvfølgelig skal du kun flytte, når karakter er meningen at flytte, men få mest ud af dine bevægelser og fagter, så din krop bliver mere afslappet ved at være aktiv.
 7. 7
  Sluk dit sind. Når du er på scenen, blot fokusere på dine ord, din krop, og dit ansigtsudtryk. Ikke spilder tid overthinking det og spørge dig selv irriterende spørgsmål. Bare begynde at nyde din præstation og bebo det øjeblik, uanset om du synger, danser eller reciterer linjer. Hvis du har lært at slukke dit sind og fuldt bebor din præstation, vil publikum kender.

At overvinde sceneskræk for en tale eller en præsentation

 1. 1
  Gør det interessant. Dette lyder måske indlysende, men det er sandsynligt, at en del af grunden du har sceneskræk er fordi du er bekymret for, at alle vil synes, du er kedelig. Nå, kan du blive bekymret for at blive kedeligt, fordi dit materiale er kedeligt. Selv hvis du taler eller præsentere meget tørt materiale, tænke på måder at gøre det mere tilgængeligt og engagerende. Du vil være mindre bekymret om at præsentere, hvis du ved, at dit indhold vil være engagerende.
  • Hvis det er hensigtsmæssigt, gøre nogle plads til latter. Kast i et par vittigheder der vil lette dine spændinger og slappe publikum.
 2. 2
  Overvej dit publikum. Når du opretter og praktisere din præsentation, overveje de behov, viden og forventninger publikum. Hvis du taler til et yngre publikum, justere dit indhold, stemme og tale som det er nødvendigt. Hvis det er en ældre og mere stern publikum være mere praktisk og logisk. Du vil være mindre nervøs, hvis du ved, at du rent faktisk vil være i stand til at nå de mennesker, der lytter til dig.
 3. 3
  Må ikke fortælle mennesker, du er nervøs. Må ikke dukke op på scenen og lave en lille joke om at være nervøs. Alle vil antage, at du er sikker, bare fordi du allerede deroppe. Annoncerer, at du er nervøs kan gøre du føler dig bedre, men publikum vil miste troen på dig i stedet for at betale opmærksomhed.
 4. 4
  Optag dig selv. Videotape dig selv som du giver din præsentation. Hold præsentere og taping, indtil du kan se på optagelsen, og tænke, "Wow, det er en stor præsentation!" Hvis du ikke er tilfreds med, hvordan du ser på bånd, så vil du ikke være tilfreds med, hvordan du ser ud i person. Hold gøre dette indtil du får det rigtige. Når du er oppe på scenen, lige huske hvor stor du kiggede i videoen, og fortælle dig, at du kan gøre det endnu bedre.
 5. 5
  Flyt rundt, men ikke skælde ud. Du kan blæse off nogle nervøs energi og nå dit publikum ved at frem og tilbage over scenen. Hvis du bevæger dig rundt med energi og gestus for vægt, vil du blive at overvinde din sceneskræk bare ved at flytte. Men du behøver ikke skælde ved at flytte dine hænder sammen, leger med dit hår, eller rode med mikrofon eller tale eller præsentation noter.
  • Fidgeting vil kun bygge spænding og vil gøre dit publikum se, at du føler dig utryg.
 6. 6
  Kør langsommere. De fleste offentlige talere manifestere deres sceneskræk ved at tale alt for hurtigt. Du kan blive tale hurtigt, fordi du er nervøs og ønsker at få talen eller præsentationen over med, men det vil faktisk gøre det sværere for dig at formulere dine ideer eller for at nå dit publikum. De fleste mennesker, der taler for hurtigt ikke engang klar over, at de gør det, så husk at holde pause i et sekund efter hver ny tanke, og for at give plads til dit publikum til at reagere på vigtige udsagn.
  • Langsommere vil også gøre dig mindre tilbøjelige til at snuble over dine ord eller misspeak.
  • Gang din præsentation på forhånd. Vænne sig til det tempo, du har brug for at afslutte din præsentation på et passende tidspunkt. Hold et ur handy og kast et blik på det fra tid til anden for at sikre at du er på rette spor.
 7. 7
  Spørg, hvordan du gjorde. Hvis du virkelig ønsker at forbedre din sceneskræk, bør du bede dit publikum, hvordan du gjorde ved at bede om feedback bagefter uddele undersøgelser, eller bede kolleger i publikum til at give deres ærlige mening. At vide, hvad du gjorde godt vil opbygge din tillid, og vide, hvordan du kan forbedre, vil hjælpe dig føle sig mere trygge, næste gang du kommer på scenen.

Generelle strategier til at overvinde sceneskræk

 1. 1
  Falsk tillid. Selv hvis dine hænder føles som dum kit og dit hjerte er racing, bare opføre sig som den sejeste person i verden. Gå med hovedet højt, og et stort smil på dit ansigt, og ikke fortælle nogen, hvordan nervøs du er. Oprethold denne kropsholdning, når du kommer på scenen, og du faktisk begynder at føle sig trygge.
  • Se lige frem i stedet for ned i gulvet.
  • Læn dig ikke.
 2. 2
  Opret et ritual. Kom op med en fejlsikker ritual for dagen for din præstation. Dette kunne være en tre-mile jog om morgenen den din præstation, den samme "sidste måltid" før din præstation eller endda synge en bestemt sang i brusebadet eller sætte på din heldige sokker. Gør hvad det er du nødt til at gøre for at geare dig selv mod succes.
  • En heldig charme er en stor del af et ritual. Det kunne være et smykke, der er vigtigt for dig, eller en dum udstoppede dyr, som jubel dig om fra dit omklædningsrum.
 3. 3
  Tænk positivt. Fokus på alle de fantastiske resultater af din præsentation eller ydelse i stedet for alt, hvad der kan gå galt. Bekæmpe enhver negativ tanke med fem positive. Hold et kartotekskort med motiverende sætninger i lommen, eller gøre, hvad du skal gøre for at fokusere på alle de fordele, som den præstation vil give dig i stedet for at honing ind på alle de frygt og angst, som du kan føle.
 4. 4
  Få råd fra en pro performer. Hvis du har en ven, som er en knockout performer, uanset om det er fra scenen handler eller præsentationer, bede om hendes råd. Du kan lære nogle nye tricks, og vil blive trøstet af den kendsgerning, at næsten alle får sceneskræk, uanset hvor sikker han eller hun kan blive vist på scenen.

Tips

 • Nogle gange er det okay at være lidt nervøs. Hvis du er så paranoid du kommer til at lave en fejl, så vil du være mere forsigtig. Det er de alt selvsikre mennesker, der gør flest fejl.
 • Hvis du rodet op et skridt, når dans, ingen vil nogensinde vide, medmindre du stopper. Fortsæt, og de vil synes, det er en del af dansen. Samme med scriptet, publikum ikke kender det, så fortvivl ikke, hvis du går glip af en linje, og er nødt til at improvisere, bare holde i gang.
 • Husk: alle laver fejl. Enhver, der vil grine for en fejl du har lavet er bare selvbevidst. Hvis du laver en fejl af nervøsitet, hvem bekymrer sig? Glem det. Dette formodes at være sjovt at huske? Du skal ikke være nervøs fra da, alligevel, fordi det ikke kan få for meget værre! Næsten ligesom omvendt psykologi.
 • Hvis du føler dig nervøs øjenkontakt med publikum, stirre på en væg eller et lys, mens de udfører.
 • Hvis du rodet op din linje, lad ikke publikum vide! Også, lad ikke de mennesker omkring dig fortæller dig, at du rodet op! Du vil gøre stor, hvis du bare gå med strømmen!
 • Opfører sig som du er en anden person på scenen. Mere selvsikker.
 • Lad som om du er den ene til at tale og at du er der for at give en forestilling, de aldrig vil glemme, og handle som de ikke betyder noget for en anden og at mens du er på scenen, de har til at bekymre sig om dig. En aktør er ligeglad, hvad publikum tænker, hvis du tror, ​​du gjorde godt, så det er det. Ikke dem. Det hjælper også at tænke "Jeg er den, der har ansvaret for udførelsen i dette show her. Ikke publikum, der er lige ser." Fortsæt med dine linjer, den leg, eller showet uden at føle så nervøs! Det virker også!
 • Hvis du glemmer et ord, ikke bare stoppe, fortsætter. Prøv at bruge andre ord, der ikke var i manuskriptet. Hvis din scene partner laver en fejl, skal du ikke reagerer på det. Bare ignorere den fejl, eller, hvis den var for stor til at lade passere, improvisere omkring fejlen. Evne til at improvisere er mærket af en ægte skuespiller.
 • Hvis du er i karakter, så husk, at publikum kommer til at se din karakter på scenen, ikke dig!
 • Husk, frygt og opstemthed er de samme ting. Det er bare din holdning til det, der afgør, om du frygter det, eller er begejstrede it.It 's din tid til at skinne! Glem ikke, at.
 • Fortæl dig selv, "Hvis jeg er bange for at kigge dumt, vil jeg ikke nogensinde vil have det sjovt." Du er bare at gøre dig selv nervøs, og selvbevidst, men hvis du siger "jeg kan gøre det!" så kan du gøre det.
 • Slap af i skuldrene og stå med en god kropsholdning. Tillid er nøglen!
 • Tænk ikke rode op, bare fortælle dig, at du er den bedste, så vil du være bedre.
 • Husk, vil publikum ikke spise dig! Så slap af og have det sjovt. Fungerende er alvorlig, kan du stadig have det sjovt.
 • Hvis dit første forestilling går glat, vil du sandsynligvis har meget mindre (hvis nogen) sceneskræk for følgende forestillinger.
 • Hvis du virkelig er bekymret for at lave fejl bare fortælle dig, at du kun kan se publikum én gang. Dens ikke ligesom de vil håne dig hele dit liv, fordi de ikke ved noget om dig!
 • Tænk ikke rode op, tænke gode ting, eller bare ikke tænker over det overhovedet.
 • Tænk bare, at publikum vil have dig til at gøre godt. De er som dine venner støtter dig.
 • Må ikke flipper ud og miste det. Hvis du rodet op eller laver en fejl-vi er alle mennesker! Ingen er perfekt, og nogle gange det er sjovt at bare fløj det, uanset om du er off-tasten på en sang, eller du glemmer dine linjer, bare slappe af!
 • Forestil dig, at alle er i deres undertøj.
 • Hvis du glemmer din linjer, gøre bedre eller du kan medbringe et script backstage for at se på, før du går på scenen.
 • Prøv at forestille publikum ser dummere end du (hvis du kan) Jeg finder det nyttigt. Picturing publikum i en underlig tøj kan hjælpe dig med at føle sig godt, og hvis du nogensinde laver kludder bare huske ingen i publikum vil vide, og vil se dummere end dig.
 • Nogle af vores største kunstnere får sceneskræk. Tror ikke du er alene. Bare komme videre med det, og snart vil du blive så opslugt, at du vil glemme du er på scenen.
 • Praksis med små grupper og flytte til større grupper.
 • Hvis dine pårørende kommer, husk at du kan se på dem og lade du stadig i stuen.
 • Normalt, når du udfører, er der store projektører, så de lyse blinds dig, og du kan ikke mærke publikum meget. Prøv at fokusere på lysene (uden blinding dig selv) hvis du er for bange. Men du behøver ikke stirre ud i rummet og stirre på dem hele tiden. Plus, hvis det er på et sted, vil de som regel dæmpe crowd lys, så der er en massiv tomt sted, hvor publikum er.
 • Du vil føle sig nervøs, når du først starter ud, men det vil blive nemmere, når man vænner sig til at udføre foran skarer. Og du vil sandsynligvis være fint, fordi dine venner er der. Et ekstra plus er, at du vil føle sig bedre efter du har gjort din præstation. Alt dit arbejde og nerver vil kunne betale sig.
 • Hvis du er bare nervøs udføre det generelt med til at fortælle en ven, der vil være der, hvor du føler, fordi mindst så vil der være nogen, der er på din side, men selv hvis du rodet op bare lade som om det ikke skete og fortsætte.
 • Tænk på, hvorfor du audition i første omgang.
 • Tror du er en berømt sanger og du er nødt til at synge / snakke foran alle hele tiden, og tænk på, hvad sangeren ville gøre, bare fingre det.

Advarsler

 • Spis ikke for meget før de går på scenen eller du måske føler virkelig kvalmende. Det vil også zappe din energi. Gem måltid til efter forestillingen.
 • Være så forberedt som du overhovedet kan. Praksis er nøglen, og jo mere du øver dig jo mere sikker du vil føle. For ikke at nævne kvaliteten af ​​din rutine, tale eller præstation vil også forbedre.
 • Husk dine signaler! En af de mest almindelige fejl af uerfarne aktører at kende deres linjer, men ikke når de kommer i. Du kunne stå tilbage med en meget pinlig tavshed, hvis dine tidskoder ikke gemmes.
 • Medmindre du er udklædte som et tegn, skal du sørge for at bære et sæt tøj, du føler dig tryg og afslappet i. Du ikke ønsker at være selv-bevidst om dit udseende, når du er på scenen. Sørg også for at bære noget, der ikke er for afslørende, og er velegnet til din præstation. Du ønsker ikke at blive fanget i en garderobe funktionsfejl, mens de udfører! Bære noget, du føler, du ser godt ud i, og at du er stolt af at bære. Det vil gøre dig mere sikker på dit udseende.
 • Sørg for at gå på toilettet før du står op på scenen!