Wkudk

Hvordan til at sælge gamle grammofonplader

Har du et stash af gamle plader, du gerne vil sælge? Der er mange samlere, der er villige til at beskæftige sig med dig at købe den stak af gamle plader, du har holdt rundt i årevis. Selv om ikke alle af dem er værd at en masse penge, nogle er; læses grundigt og finde ud af om du er et par skridt væk fra at få nogle penge til dem.

Steps

Hvordan til at sælge gamle grammofonplader. Undersøgelse dine ABCs - lofter, kældre og skabe.
Hvordan til at sælge gamle grammofonplader. Undersøgelse dine ABCs - lofter, kældre og skabe.

Finde og sælge dine optegnelser

 1. 1
  Undersøgelse dine ABCs - lofter, kældre og skabe. De kunne give nogle ekstra penge og frigøre noget værdifuld plads i dit hjem til andre formål. LP'er (lang spille 10 og 12 tommer diske, spille på 33 1/3 omdrejninger per minut), 78s (noget skør diske spille på 78 omdrejninger i minuttet med én melodi på hver side) og 45s (7 tommer diske spiller på 45 omdrejninger per minut) kan vise sig værdifulde.
 2. 2
  Samle alle de poster, du tror, ​​du måske ønsker at slippe af med, og forberede sig på at profitere fra din fortid.
 3. 3
  Overvej udbud og efterspørgsel. Hvor tilgængelige er rekorden? Hvis millioner oprindeligt blev solgt, er det sandsynligt, at mange vil møde op i sparsommelighed butikker, brugte pladeforretninger, og mange hjem. Knapheden faktoren skal være til stede. Der skal være en efterspørgsel efter denne post på grund af de kunstnere udfører (for eksempel et stort talent, der døde ung, før de kan gøre mange records), etiketten, hvor den blev registreret (den originale optagelse som adskiller sig fra et "reissue ") eller en mærkværdighed vedrørende post (for eksempel en V-disc, krigstid regeringens optagelse, en Aircheck taget fra en radioudsendelse, en original picture disc, eller et 10-tommer LP). Knapheden faktor kan også blive påvirket af, om en post er "out-of-print" (ikke længere tilgængelig fra producenten), og dermed mindske udbuddet. "Bootlegs" (records ulovligt produceret fra levende koncerter eller udsendelser) er også værdifuld for samlere.
 4. 4
  Kontrollere tilstanden af posten. Hvis det er i "mint" betingelse (perfekt) eller "nær mynte" tilstand, vil det have den størst mulige værdi. En post i "meget god" tilstand bør ikke have nogen forvrængede lyde eller tab af lydkvalitet. "Good" betyder det kan have nogle mangler, men let kan nydes. "Fair" forstås det kan spille, men det vil have åbenlyse lyd værdiforringelse og aflede opmærksomheden fra din nydelse og værdien af ​​posten. Dem med overfladen støj og ridser vil være af ringe eller ingen værdi. Nogle forhandlere kan have en lidt anden karakterskala.
 5. 5
  Tænk om indholdet af optagelsen. Generelt er der mere interesse for musik end i talte ord eller komedie optegnelser og værdien vil derfor være større. Visse former for musikoptagelser bringe høje salgspriser. Jazzplader og original Broadway cast og film soundtracks tendens til at give et mere aktivt marked og større værdi. Desuden er tidlig rytme og blues registreringer og doowop lyden højt værdsat og samleobjekter. Blandt klassiske optegnelser, er det mest værdifulde orkestrale forestillinger, så solo instrumental, kammermusik og koncerter, solo vokale og opera arier og endelig komplette operaer. For nogle samlere, indflydelse på, om en post er mono eller stereo værdien. Se nedenstående tip for nye tendenser.
 6. 6
  Find den rigtige køber til din skat. Records købes af samlere, postordre forhandlere, brugte optegnelser butikker, og offentligheden (nogle gange på en nostalgisk impuls eller på grund af en favorit kunstner. Også nogle entusiaster mener lydkvaliteten produceret af vinyl er større end en cd eller andre medier format). For virkelig sjældne plader, vil de bedste priser kommer fra forhandlere, der kender markedet og hvor meget de kan videresælge dem til. Samlere er følelsesmæssigt og til tider fanatiske om at indsamle deres specialer. De kan betale øverste priser for bestemte idiosynkrasier. Det er usædvanligt at få top dollar for en sjælden rekord fra "offentligheden", hvor kun ydeevne værdi indregnes, ikke videresalg eller handel værdi.
 7. 7
  Gør din forskning, før du starter en transaktion. Omhyggelige forskning sammen med kendskab til pladebranchen og dens kunstnere er forpligtet til at fastsætte værdien af ​​en bestemt optagelse. Det kan være muligt at fastsætte en værdi for en "sjælden" record, når du har besluttet, at det er virkelig sjældent. For mere om prissætning, tjek nedenstående tips.
 8. 8
  Katalogisere dine optegnelser. Liste kunstneren, titlen på posten, LP, 45 eller 78rpm, posten katalognummer, og dets tilstand.
 9. 9
  Find købere. Tag listen til et rekordlavt bibliotekar, en lokal pladebutik eller nogle brugte pladeforretninger for tilbud og indikationer om sjældenhed. Tal med venner og bekendte. Annoncer i lokale rubrikannoncer eller samlerobjekter publikationer. Gå til optage shows, lokale brugt pladeforretninger, loppemarkeder eller basarer, eller garage salg. Brug internettet, er der er mange auktion og klassificeret steder som eBay, hvor du kan sælge dine optegnelser.

Forsendelse og betaling for online-salg

 1. 1
  • Med internettet, vil de fleste salget gennemføres uden nogen af ​​parterne at have mødt hinanden personligt. Det er langt mere sandsynligt, at du vil pakke og afsende uden nogensinde at have mødt køberen. Ved hjælp af en online »bank« som PayPal er værd at mindre gebyr per transaktion, da du så kan acceptere større kreditkort eller e-checks, og hvis du vælger, er forsendelsesomkostninger medtaget i den oprindelige elektronisk skabt og automatisk sendt faktura. Forsendelse er ikke lavet indtil betalingen er modtaget fuldt ud, hvilket er normalt kun et spørgsmål om minutter.
  • Skader i transit kan ødelægge registre, men vinyl er svært at skader, hvis pakket ordentligt og høje temperaturer undgås. Ved at kræve, at skibsfarten forsikring kan købes sammen med regelmæssige porto er afsenderen godtgørelse for mistede eller beskadigede poster, og derefter kan tilbagebetale køberen deres betaling. Sælgere er ikke ansvarlig for beskadiget eller mistet fragt hvis varen er korrekt emballeret, forsikret, og har levering bekræftelse anmodet om. I dag er det normalt, at køberne til at betale for alle faktiske portoudgifter og rimelige ekspeditionsgebyrer. Må ikke nogensinde sende nogen element ved COD dag er mange sælgere tilbyder ikke restitutioner, hvis de har helt og ærligt beskrevet alle fejl på pladen og / eller dække, og ordentligt pakket og afsendt varen. Nogle sælgere tilbyder 3 til 30 dages fuld perioder, men kan kun tilbyde en handel, for samme vare eller kredit med sælger.

Tips

 • Vid, at de fleste poster, der ikke er "sjældne" kan bringe kun øre fra forhandlerne. Sjældne optegnelser kan bringe fra en 1,00-50,00. Der er en række af pris offentliggjorte retningslinjer, men anførte værdier er generelt stærkt oppustet eller baseret på en isoleret salg. Det er klart, samlere og forhandlere ønsker at læse, at registreringer kan bringe høje priser. Internet markedspladser som eBay kan være en kilde til information om, hvad en rekord kunne sælge for.
 • For nylig et marked begyndte at udvikle for rock-registreringer af tidlig vintage, især dem af afdøde kult figurer som Jimi Hendrix, Janis Joplin og Jim Morrison. Også rask handel nu forekommer blandt samlere af 45s, især blandt de 1950'erne rytme og blues og tidlig rock-kunstnere. Der er stor interesse i sjældne og usædvanlige poster (udenlandske emner, osv.) fra Elvis og The Beatles. Der er også stor interesse i poster, der fulgte med indhegninger, såsom plakater af kunstnerne.