Wkudk

Sådan får perfekte pitch

Hvis du er en musiker, chancerne er du har mødt en person med perfekt banen. Det er i høj grad tænkt, at perfekte pitch er noget man er født med, men det er mere sandsynligt, at folk lærer det i en meget ung alder.

Med tiden, engagement og meget praksis, også du kan udvikle perfekte pitch.

Steps

Sådan får perfekte pitch. Udvikle relative banen.
Sådan får perfekte pitch. Udvikle relative banen.
 1. 1
  Udvikle relative banen. Hvis du ikke kan fortælle intervallerne mellem to notater, er det usandsynligt, at din "øre" er god nok til at lære perfekt banen.
  • Vælg en fælles note, såsom C, B-flat, F eller G.
  • Spil tonen gange på et klaver eller et andet instrument, og holde dine øjne lukkede.
  • Beskriv note til dig selv. Hvad betyder det minde dig om. Lyder det særlig glat? Full? Tynd? Twangy? Prøv at kigge ind i noten. Hvilken farve det gør du tænker på? Hvilket humør det gør du tænker på? Måske knytte en person, et dyr eller en anden abstrakt objekt. Få dette notat virkelig sidder fast i dit hoved. Også forsøge at knytte den første tone i en sang med samme tone, du forsøger at lære, såsom C i Twinkle Twinkle Little Star.
  • Hvis noten ikke minde dig om noget, du ikke bruge for meget tid på at forsøge at mærke det. Perfekte pitch bliver en "følelse" i forbindelse med en note mere end en konkret beskrivelse eller forening. Også, ikke bliver bekymret, hvis du ikke kan høre "pitch farve" klart i begyndelsen. Bare fortsætte med at lytte og over tid, at tonehøjden bliver mere og mere levende i øret bevidsthed.
 2. 2
  Nu enten tilfældigt trykke noter på klaver eller har en ven gøre det for dig. Når den note, du har studeret kommer op (på ethvert oktav) kontrollere og se, om du havde ret.
 3. 3
  Det er bedst at gentage dette for et par dage. Så prøv at gætte noten uden at uddanne dig selv på det først. Afhængigt af dit talent det kan tage alt fra en uge til en måned for at lære én tone ordentligt.
 4. 4
  Gentag trin 2 til 6 med de andre elleve noter af den kromatiske skala.
  • Det er fint at studere flere pladser på samme tid. Perfect Pitch handler ikke om mastering én tone, og derefter flytte til den næste, og så videre. Det handler mere om at nå en vigtig tærskel af øret bevidsthed, på hvilket tidspunkt alle de beg farver blevet klart temmelig meget på samme tid (nogle toner kan komme nemmere end andre, men generelt, er evnen til at identificere én tone ledsaget af evnen til identificering 11)
 5. 5
  Når du er velbevandret i enkelte toner, så prøv to og tre-note akkorder. Efter at verden af ​​musik er ved hånden.
 6. 6
  Prøv at se, om du kan genkende de toner, du har lært, mens du lytter til musik i almindelighed. Begynder at være opmærksom på pladser vil lære din hjerne til at opfatte alt, hvad du hører en smule anderledes.

Tips

 • Forsøg ikke at lære C og gæt andre noter i forhold til C. Når du lytter til en sang i sige, B, vil det være vanskeligt at holde C drone i dit hoved. Du skal være i stand til at genkende hver note uafhængig af de andre.
 • En anden metode til at udvikle perfekte pitch, er at lytte til optagelser og regne ud, hvad den første tone er. Når du har brug for at henvise til det notat, afspille indspilning i dit hoved. Det er nemmere med sange, der begynder med lyde og klik efterfulgt af en rigtig bemærkning, fordi det vil tvinge din hjerne til at referere sin hukommelse af sangen, ikke de relative intervaller af noterne.
 • Alle har evnen til at lære perfekt banen. Øv vide, at din opnå perfekte pitch er bare et spørgsmål om tid og kræfter. Selvfølgelig, som med alt er nogle mennesker mere tilbøjelige og vil samle den op hurtigere.
 • Se bort fra traditionelt populære kliché af en forestilling om, at perfekte pitch er ikke for alle. Mængden af ​​arbejde og tid til at opnå perfekte pitch vil variere fra person til person, men i sidste ende, er du lige så i stand til at lykkes som alle andre.
 • Når du først starter, skal du finde banen, der er behageligt for dig. Må ikke gå for højt eller for lavt. Dette vil hjælpe dig med at finde dit sortiment med din stemme.
 • Pas på enhver, der siger, at man skal være 'født med perfekte pitch ". De fleste bruger det som en undskyldning for aldrig at have taget tid eller sætte i den nødvendige indsats for at udvikle deres.
 • Prøv at træne i morgen, når sindet er tom og klar til at lære!
 • Natten før søvn, er sindet træt og fuld af dagen. Denne gang er ikke optimalt, da det kan føles overbelastet.
 • Prøv at bruge et instrument, (hvis du har de ressourcer), der har forskellige 'toner' for hver tone. Et klaver, guitar, harpe, etc, der er percussive strengeinstrumenter er sværere at lære off af end en violin, bratsch, cello, etc, der bruger en sløjfe. Også vælge et instrument, der er mere i midterste række, dvs Alto eller tenor instrument. Det menneskelige øre er mere modtagelige for mid-range frekvenser.
 • Mid dag er også god efter afslapning.
 • Der er også programmer, du kan downloade gratis at hjælpe med at udvikle din pitch.

Advarsler

 • Sørg for, at din 'pitching' instrument (dvs. klaver) er indstillet korrekt. Et dårligt afstemt instrument kan hjælpe dig med at skelne mellem noter, men det vil ikke hjælpe dig med at genkende hvilke særlige noter de er.

Ting du behøver

 • Klaver, guitar, eller et andet instrument