Wkudk

Sådan formateres en harddisk

Formatering af en PC (virkelig formatere en harddisk eller harddisk) i et Windows-miljø er en temmelig nem betjening, mens formateringen ved boot med en diskette eller cd / dvd, er mere involveret. Her er hvordan du gør begge dele.

Steps

Sådan formateres en harddisk. Vise 'min computer "lokalisere det ikon, der repræsenterer disken skal formateres.
Sådan formateres en harddisk. Vise 'min computer "lokalisere det ikon, der repræsenterer disken skal formateres.

Inden vinduer

 1. 1
  Kontroller drevet. Vælg det drev og vise indholdet. Back up, kopiere eller flytte data, der skal lagres, til et andet drev eller placering og afslutte vinduet. Formatering sletter indholdet af et drev.
 2. 2
  Vise 'min computer "lokalisere det ikon, der repræsenterer disken skal formateres. Vælg det ved at højreklikke på ikonet. Find" Format "valg i drop down boks. Hvis 3-1/2" diskettedrev, skal du skubbe skrive beskytte fane på diskette, således at åbningen er blokeret (dette vil give disken skal skrives).
 3. 3
  Klik på "format" klik-format til at bringe en kasse med valg baseret på typen af disk og OS (operativsystem) version. Vælg et hurtigt format, når det er muligt. Volume etiketter er valgfri. Vælg "Make Bootable", hvis disketten skal bruges til at starte pc'en. Det vil ikke være muligt at formatere boot-drev (normalt "C:") fra Windows.

Fra et boot-skærmen

 1. 1
  Udføre en komplet backup af harddisken. Gem vigtige data, mens du arbejder i operativsystemet. Da denne artikel handler om formatering, vil oplysninger om at bruge programmer eller kommandoer ved hjælp af indstillingerne nedenfor ikke blive diskuteret.
  • Brug dit operativsystem backup kommando
  • Brug en tredjepart backup-program (Norton Ghost. Osv.), eller,
  • Du skal blot kopiere drevet til andre medier (bånd, diskette, netværksdrev, DVD, harddisk, osv.).
 2. 2
  Forstå hvad formatering gør til data. Formatering vil effektivt slette hele indholdet af disken. Restaurering af et uheld formateret drev er vanskeligt, bekosteligt og ikke garanteret at hente alle data.
 3. 3
  Find eller opnå en boot disk, start-up disk eller DOS disk. Eksempler er installationsdisketter, der leveres med eller tilgængelige til download fra harddisk fabrikanter, opsætning disketter leveret med Windows 9x (Windows 95, 98), installations-cd'er eller dvd'er til MS Windows XP & Vista, og diskettedrev baserede OSE'er såsom MS-DOS. Opnå versioner, der vil arbejde med installeret drev i maskinen, der skal formateres. Må ikke få disketteaftryk hvis der kun er en cd / dvd-drev i maskinen, vil ligeledes CD og DVD billeder fungerer kun, hvis der er en maskine til rådighed, der har en cd-eller dvd-optager til at oprette disken. DVD-optagere vil læse og skrive cd-medier, men CD-optagere vil ikke anerkende dvd-medier.
 4. 4
  Uddrag / oprette eller brænde filen (erne) til diskette eller cd / dvd-medier, som beskrevet i vejledningen af fabrikanten eller udvikler. Hvis du bruger disketter, skal du skubbe skrivebeskyttelsestappen på en 3-1/2 "diskette, så åbningen blokeret (dette vil give disken skal skrives). Sæt de blanke medier (diskette eller optisk) skal skrives, i deres respektive drev og sikre mediernes er tom.
 5. 5
  Følg vejledningen for at oprette disken (e) nødvendig. Floppy medier med eksisterende data vil sandsynligvis blive overskrevet, men en CD eller DVD med data der allerede er på det vil højst sandsynligt blive afvist. Lad disk (ette), der skal skrives og afsluttet.
 6. 6
  Skub den nyoprettede disk (ette). Skub mediet fra drevet indtil klar til format.
 7. 7
  Find BIOS setup proceduren fra dokumentationen, som fulgte med pc'en eller fra online pc-producent ressourcer. Den BIOS setup rutine skal tilgås, hvis pc'en er ude af stand til opstart fra (diskette eller optisk) drev, der vil bruge den disk (ette) skabte ovenfor. Nogle pc'er vil starte en diskette eller et optisk drev, før du forsøger at starte op fra harddisken (ofte "C:"). Setup er generelt tilgås under opstart sekvensen ved at trykke på en tast eller tastekombination som ALT-tasten og S-tasten på samme tid, eller F1 eller anden nøgle (r), når testen af ​​hukommelsen eller-logoet vises når der er strøm til pc'en. Det kan kræve flere forsøg på at trykke på tasten (e) på det rigtige tidspunkt i boot processen.
 8. 8
  Tillad opstart fra diskette eller optiske drev. Naviger BIOS-skærmen (e) for at ændre boot-drev sekvens at afspejle harddisken at være efter det drev, der skal bruges til at få adgang til disk (ette) gjorde tidligere. En ønskelig boot-rækkefølge kunne være: A:, CD, C: eller cd, A:, C: eller cd, C: eller A:, C:. Uanset hvilken er ordre er valgt, er den normale harddisk boot disk (C:) skal være efter den nye boot disk (ette) (A: eller CD).
 9. 9
  Sæt den nye boot disk (ette), eller DOS disketten ind i drevet. Gem og Afslut BIOS-menuen. Sørg for at vælge Gem mulighed, hvis ikke allerede har gjort. Pc'en vil nu genstarte, og i stedet for at starte den hårde som før vil de nye boot medier startes. Pc'en vil have en meget anderledes ser skærmen, når boot er afsluttet.
 10. 10
  Vælg de indstillinger, baseret på boot program.
  • Hvis en Windows XP eller Vista CD / DVD var boot disk, besvare spørgsmålene, som hvis du installerer for første gang som et nyt anlæg. Sletning af partition oplysninger vil udslette hele disken rent og bør undgås, medmindre, at oplysningerne ikke er ønsket eller er blevet sikkerhedskopieret. Hvis pc'en har mere flere drevbogstaver end fysiske drev som i eksemplet: drevbogstaver A, C, D og E, i Windows, men der er kun en enkelt diskette, optisk (CD / DVD) og en enkelt harddisk, den hårde drev sandsynligvis har to partitioner kaldet C og E. Sletning af partition oplysninger vil resultere i tab af alle data på både drev C og E. Hvis dataene på både C og E (i dette eksempel) er ikke længere nødvendigt, eller som allerede bakket op, og det ønskes at have en enkelt stor partition (eller forskelligt antal eller størrelse partitioner), sletning partitionsoplysningerne kan vælges. Der kan være begrænsninger hardwaren i computeren på den maksimale størrelse på den partition, men det vil blive afsløret i det format processen. Hvis ikke at realisere det fulde størrelse af drevet, omformatere til størrelser, der anbefales af install rutine. Formatere en partition, der indeholder den gamle Windows-installation skal vælges til at starte med en ren start drev (C:). Vælg NTFS hvis et valg mellem FAT16 og NTFS filsystemer tilbydes, og Quick.
  • Hvis Win9x diskette var boot disk, vil en sort skærm med hvid tekst vises. Nogle spørgsmål om cd chauffører, etc. vil blive bedt om, men enhver given svar vil ikke påvirke formaterer harddisken. Til sidst, "A: \" vil blive vist. Skriv "dir c:" (ingen anførselstegn). En mappe notering af C: drevet vil blive vist. Hvis dette er drevet med indhold, der skal slettes, skal du fortsætte ved at skrive "format c: / ​​q / s" Denne kommando er at formatere C: drev / hurtigt og placere de nødvendige bootable / system filer i roden når du er færdig. udelade / s vil forhindre form af skiver bliver bootbar Typing. "dir d:" (ingen anførselstegn) ville vise en liste over filer på D-drevet, og så videre. At skrive det samme format kommando, men erstatte "d:" for "c:" ville formatere drev D: i stedet for C: drev.
  • Hvis en harddisk fabrikantens opsætning eller installation disk (ette) er den boot disk, et andet skærmbillede vil blive præsenteret. Det meste af softwaren er ret ligetil og forholdsvis let at følge. Hvis du ikke er bekendt med edb-vilkår, kan det imidlertid være mere udfordrende. Da der er mange forskellige versioner af forskellige installationsprogrammer til rådighed, vil det være bedst læse vejledningen eller kontakt teknisk support gruppe tilbyder software med spørgsmål.

Tips

 • Med strømmen, afbryde strømmen eller datakabler fra drev, der ikke skal formateres. I de fleste systemer er den startdiskette master drev på den primære kanal (IDE0). Kontroller jumperindstillingerne af diske til at bestemme master og slave diske identifikation. Dette forhindrer utilsigtet tab af data bør den forkerte disk vælges til formatering.

Advarsler

 • Data overskrives under et format proces er meget vanskeligt at genoprette. Sørg vigtige data eksisterer på en anden placering, før du begynder at formatere diske.
 • Under opstarten formatering, vil diske har en talværdier 0, 1, 2, osv., snarere end bogstavet værdier C:, D:, osv. præsenteres i Windows. Det er vigtigt at kende størrelsen af ​​alle diske i PC til at identificere drev til at forhindre utilsigtet formatering af den forkerte disk.