Wkudk

Hvordan at fastsætte en ridset cd

Mens comp

Mens cd reparationssæt og lakering maskiner er kommercielt tilgængelige, kan du reparere skaden på din egen med produkter, du allerede har.

Bemærk: Læs afsnittet Advarsler samt de metoder, før du fortsætter, så du er helt klar over, hvad der kan gå galt, når du forsøger at reparere en cd.

Steps

Hvordan at fastsætte en ridset cd. Kør varmt vand over det beskadigede disk for at fjerne støv.
Hvordan at fastsætte en ridset cd. Kør varmt vand over det beskadigede disk for at fjerne støv.

Disc rensemetode

 1. 1
  Rengør disken. Selv hvis disken er faktisk ikke ridset eller slidt, støv, olie og andre overfladeforurening forhindre det i at spille ordentligt. Således bør rense disken altid være det første skridt.
 2. 2
  Kør varmt vand over det beskadigede disk for at fjerne støv.
 3. 3
  Hvis der er genstridige snavs eller fedt på disken, forsigtigt gnide det med en finger, mens vask det, og bruge en mild rengøringsmiddel eller flydende sæbe med vand tilsat eller sprit. At gnide eller tørre en cd, begynder nær centrum af skiven og gnid lige udad mod kanten for at forhindre yderligere ridser.
  • Ved rengøring med sprit, anbefales det, at du bruger en vatpind til rengøring af disken, da alle vatpinde er bomuld, hvilket er hvad der anbefales at bruge til at rense en disk.
 4. 4
  Ryst vandet ud, og lad skiven lufttørre (brug ikke håndklæde eller en klud, eller sol-tør).
 5. 5
  Prøv at afspille disken. En god rengøring er normalt alt, hvad der er behov for. Men hvis problemerne fortsætter efter rengøring, så prøv at afspille disken på en anden CD-afspiller. Nogle spillere håndtere ridser bedre end andre, computer cd-drev og bilstereoanlæg tendens til at være de bedste.
 6. 6
  Brænd en ny disk. Hvis du kan få cd'en til at arbejde i et cd-afspiller, men ikke i andre, prøve at brænde en ny disk. Den cd-brænder på din computer kan være i stand til at læse cd'en godt nok til at producere en perfekt kopi. Du kan ønske at prøve dette, selvom cd'en afspilles ikke korrekt på computeren.

Scratch identifikationsmetode

 1. 1
  Find bunden. Faktisk ser på disken vil være lettere, hvis du kan regne ud, hvor bunden er. Efterse CD'er spille overfladen for ridser eller skrammer.
  • Ridser, der kører vinkelret på CD spiral - det vil sige dem, der kører normalt fra midten til kanten - måske ikke påvirke spille på alle, og i hvert fald er generelt mindre skadelige end dem, der groft følge retningen af ​​spiralen. Sidstnævnte indikerer tab af mange på hinanden følgende databit, hvilket kan gøre det vanskeligt for Reed-Solomon fejlkorrektion algoritme til at gætte de manglende data.
  • Hvis der er flere ridser, men cd kun springer i et eller to steder, kan du være i stand til at tilnærme placeringen af ​​de ulovlige ridser baseret på hvilket spor springer. Det første spor på en cd begynder nær centrum, og retningen af ​​spillet fortsætter udad til kanten.
  • Sørg for, at disken er faktisk ridset. Hvis disken ikke er synligt ridset, at problemet sandsynligvis ligger et andet sted. Andre problemer kan være overflade snavs eller en defekt cd-afspiller.

Folie scratch reparation metode

 1. 1
  At afgøre, om du har en ridse i diskens folie, holde det i klart billede af et klart lys, blanke side opad. Look at se, om der er nogen små områder af disken, der viser tegn på folien mangler.
  • Se om nogen pinholes er synlige. Huller i folielaget af en cd er generelt ikke repareres, ikke engang af en professionel.
 2. 2
  Vende disken forsiden opad, og markere, hvor disse områder er med en whiteboard markør.
 3. 3
  Få to små strimler af malertape, og lægge dem oven på hinanden over det område, du lige har markeret. Cd'en kan køre lidt højt, men det vil mere end 70 procent sandsynlighed reparere de små forsvundne stykker folie.

Gør data recovery

 1. 1
  Kast dig ud i data recovery. Mange brændende programmer kan indstilles til at fortsætte med at læse efter at få en fejl (såsom ikke at kunne læse et afsnit på grund af en ridse). Hvis programmet ikke kan læse et afsnit på alle, vil det fylde det med tilfældige data. De kan også prøve at læse den dårlige del ved at læse på et meget langsom hastighed flere gange.
 2. 2
  For vinduer, gør nero dette mens linux har ddrescue værktøj. Dette kan ofte løse beskadigede cd'er og er især effektiv med lyd-cd'er (hvor præcision er ikke så vigtigt).
  • Da denne metode ikke risikerer at beskadige cd'en, er det en god ide at prøve det, før du forsøger de mere drastiske metoder, der er anført nedenfor. Hvis de andre metoder beskadige disken, i hvert fald de data, der inddrives af denne metode kan stadig bruges. Bemærk, at på grund af den langsomme læsning, og flere forsøg på at forsøge at læse en beskadiget sektion, kan disse programmer tage meget lang tid at fuldføre (en Windows XP-disk gendannes med denne metode kan tage omkring to timer).

Let slibende polering metode

Advarsel: Metoden er skitseret i dette trin kan beskadige disken yderligere. Brug kun som en sidste udvej, og læse instruktionerne grundigt.

 1. 1
  Polere cd'en. Selvom kontra-intuitivt, kan polere en disk reparere en ridset cd ved at fjerne noget af den ydre plastbelægning og dermed gøre de eksisterende ridser lavvandede. En række almindelige husholdningsprodukter kan bruges til at polere cd'en, men tandpasta (især bagepulver tandpasta) og Brasso er formentlig den mest afprøvede og sande. Du kan også bruge en fin sandkorn polermiddel, der normalt bruges til biler eller hårde overflader.
  • Hvis du bruger Brasso, så sørg for at gøre det i et godt ventileret område, og undgå at indånde dampene. Læs altid sikkerhedsforskrifterne og advarsler på nogen kemisk produkt så mange (såsom sprit), er brandfarlige og / eller kan forårsage hud, øjne eller luftveje.
 2. 2
  Påfør en lille mængde tandpasta (skal indsætte, ikke gel) eller brasso til en blød, ren, fnugfri (old undertrøje) klud: en brille-pudseklud fungerer godt.
 3. 3
  Gnid forsigtigt klud på bunden eller scuff i en radial bevægelse, (start i midten og gnid ud til kanten, som eger på et hjul). Gør dette 10 eller 12 gange hele cd'en. Gnav i en cirkulær bevægelse kan forårsage små ridser, der kaste laser tracking system i afspilleren. Prøv at fokusere din indsats udelukkende på bunden eller ridser, som du har identificeret (hvis muligt).
 4. 4
  Polere på denne måde i et par minutter, anvende brasso eller tandpasta igen til kluden er nødvendigt. Vær forsigtig med ikke at anvende meget pres, selvom du stadig vil være i stand til at føle kluden forsigtigt gnide cd'en, som det polerer.
 5. 5
  Fjern polering produkt fra disken. Hvis du har brugt tandpasta, skylles disken grundigt med varmt vand og lad den tørre. Sørg for at fjerne alle de tandpasta og lad disken tørre helt, før du prøver at afspille den. Med Brasso, tørre overskydende produkt og lad resten tørre. Derefter med en ren klud, tør forsigtigt disken igen.
 6. 6
  Test disken. Hvis problemet fortsætter, polere igen i op til 15 minutter, eller indtil bunden er næsten helt poleret ud. Overfladen omkring bunden bør begynde at se skinnende med mange små ridser. Hvis du stadig ikke mærke nogen forskel efter polering i et par minutter, kan bunden være ekstremt dyb, eller du kan blive polering den forkerte bunden.
 7. 7
  Hvis disken stadig ikke i drift, tage disk til en uddannet professionel på en gaming butik (se nedenfor).

Wax metode

 1. 1
  Voks sporene. Hvis polering ikke virker, anvender et meget tyndt lag vaseline, flydende bilvoks, neutral eller møbler voks til CD'ens spille overflade.
 2. 2
  Tør overskydende fra ved hjælp ren, blød, fnugfri klud i en radial (indvendig-til-udvendig) bevægelse. Hvis du bruger voks, skal du følge producentens anvisninger (nogle har brug for at tørre, før du tørre dem, mens andre skal tørres, mens du stadig våd).
 3. 3
  Test disken igen. Hvis voks eller vaseline gør det trick, brænde en ny kopi af cd'en med det samme. Voksning metode er kun en midlertidig løsning.

Pære metode

Bemærk: Denne metode virker ikke altid, men det er forholdsvis enkel.

 1. 1
  Tænd en lampe med en 60 watt glødepære glødepære.
 2. 2
  Hold cd'en med din pegefinger i midten åbning, og den indspillede side mod lampen. Afstanden fra pæren bør være omkring 10cm (4 inches).
 3. 3
  Hold cd'en på plads i omkring 20 sekunder, dreje den langsomt rundt om din pegefinger. Så mens det stadig er varmt, afspille den i cd-drevet.
  • Hold ikke disken nær den pære i mere end 20 sekunder. Selv en 60W pære producerer nok varme til at smelte cd'en, hvis de udsættes længere end 30-40 sekunder.

Professionel lakering

 1. 1
  Har cd'en professionelt marmorsokkel. Hvis disken stadig ikke afspilles korrekt, indleveres den til en musikbutik (især en, der sælger brugt CD) eller en DVD leje butik og spørge, om de kan reparere disken for dig. Hvis disken har værdifulde data på det, overveje denne mulighed efter rengøringen mulighed, som du kan gøre for at du ikke beskadiger CD yderligere i dit forsøg på reparation.
  • Mange af disse virksomheder har cd lakering maskiner, der gør et bemærkelsesværdigt stykke arbejde, og de vil sandsynligvis opkræve dig mindre end fem dollars til reparation cd'en.
 2. 2
  Hvis du har en masse af discs til reparation, kan du ønsker at købe en cd lakering maskine. Disse kan koste så lidt som 20€, men yderst effektive industrielle maskiner kan koste 225€ eller mere. Du kan søge online for virksomheder, der bygger og markedsføre disse. Eller tjek online auktion sites for brugte versioner.

Tips

 • Med Xbox 360-diske, hvis du bruger en af ​​de midlertidige metoder kan du installere spillet på harddisken ved at gå til spillet biblioteket, klikke på spillet, derefter installere spillet. Det virker ikke altid, da Xbox har adgang til disken for at verificere det som legitimt.
 • Øv reparation ridset CD'er, som du er ligeglad meget om før du begiver dig ud for at reparere dine favoritter.
 • Du kan købe en disk fjerner ridser fra de fleste spil butikker. Det virker for alle typer af CD'er med et lysniveau på ridser.
 • Hvis disken er en Xbox 360-spil, forsøge at returnere den til en udveksling. Din kilometertal kan variere, men Microsoft sparet omkring 25 ¢ på at opbygge udgifterne til Xbox 360 ved ikke at medtage sikkerhedsforanstaltninger, som kan forhindre en masse ridser. De fleste butikker har tilbud arbejdede ud med distributørerne til, hvor de kan få kredit for beskadigede diske, men kun diske, der blev beskadiget inde i 360.. Sådanne diske har dybe radiale ridser, nogle gange ikke rundt om hele omkredsen af ​​disken. Det kunne ikke skade at prøve. (Prøv et par butikker faktisk, det værste, de kan gøre, er at sige nej.)
 • Polycarbonat nederste lag af disken fungerer som en linse, der fokuserer et større plaster på laserlys ned til en mindre størrelse er nødvendig for at se spor på data lag. Dette lader laser kig gennem nogle små skønhedsfejl på plastik overflade, som er meget større end sporet på data lag. Fjernelse af en masse af plastic kan påvirke refraktive ejendom af linsen gøre dataene ulæselige. Det betyder, at selv en synligt slidt eller spider-web for ridser kan spille godt, fordi, selvom de mangler er synlige for øjet, laseren ser omkring / igennem dem. Dette er grunden til voksning kan hjælpe. En reparation behøver ikke at kigge perfekt poleret til at arbejde.
 • Dybe gouges er ikke repareres. Men på grund af den måde, redundans bruges i dataene på disken og den måde, dataene er fordelt langs spiral spor, rengøring en disk område væk fra en bunden kan forbedre data opsving; en række mindre fejl fordelt langs sporet kan være lige så slemt eller værre end en større fejl.
 • Det er en god ide at oprette en sikkerhedskopi af alle data disk, før der opstår skader.
 • Hvis det stadig ikke virker efter du prøvet alt, bruge det som en coaster for dine drikkevarer. Eller se mange flere gode ideer.
 • En række CD rengøring og reparation kits er til rådighed til salg, men mange brugere rapporterer, at disse ikke fungerede bedre end Brasso, og de er langt dyrere.
 • For at fjerne dybe eller stædig ridser hurtigt, så prøv med en tør "Mr. Clean Magic Eraser". Dette er en svamp imprægneret med en mikro slibemiddel. Brug let tryk, og tør fra midten af ​​disken til yderkanten lige som beskrevet med andre polering metoder. Det reparerede område kan poleres indtil skinnende bruge den anden polering eller voksning beskrevne teknikker.
 • Hvis en cd er ridset, men fortsætter med at spille korrekt, lave en backup, men ikke gider at forsøge at reparere det endnu.
 • Spor på en musikalsk cd gå fra indersiden til ydersiden af ​​disken. Således ridser i form af en koncentrisk cirkel forårsager mest skade på grund af afbrydelsen af ​​mange på hinanden følgende databit. Det betyder, at Reed-Solomon fejlkorrektion algoritme kunne undgå at anvende gætte og generere de manglende data.
 • Brug en kvalitet cd-drev fra en stationær computer. Hvis du forsøger at læse en dual layer disk eller ridset disk med et læsset foran (slip i) cd-drev, kan du stort set glemme alt om at få en god læser. Disse drev er berygtet for at have dårligt kalibreret / kalibrering lasere og er praktiske ubrugelige til andet end helt nye CD'er. Det er blevet dokumenteret af mange en tekniker.
 • Alvorligt beskadiget cd'er kan ikke være repareres. Meget dybe ridser og revner, der når cd'ens folie kan gøre en cd evigt ubrugelig. Det tager ikke meget for at skade en cd. Som en kendsgerning, udnytter Disc Eraser dette princip til at gengive CD'er og DVD'er ulæselige, hvilket er nyttigt at have, hvis du ønsker at slippe af følsomme diske.
 • Hvis alt andet fejler, kan du altid tage det til din nærmeste video / gaming butik til at reparere den.

Advarsler

 • Forstå, at du kan forårsage yderligere skader, hvis du bruger tandpasta. Det kan ridse det endnu mere.
 • Rør ikke ved cd, eller du vil forlade fingeraftryk, får det til at få beskidte igen, og som kan forårsage cd'en for at springe et spor eller pause. Hold det ved hullet i midten.
 • Hvis du beslutter dig for at prøve disse trin med en dvd, være omhyggelig med at aldrig tørre en klud på siden med titlen på dvd'en. Gør det vil helt ødelægge din dvd. Kun børste plain sølv side.
 • Hvis du holder cd'en op til et kraftigt lys for at tjekke for huller i folien lag, så husk ikke at stirre på lyset for længe. En 60-100 Watt pære bør være mere end nok til at se pinholes i folielaget. Brug ikke solen!
 • Ingen opløsningsmidler skal anvendes, da dette skal ændre den kemiske sammensætning af polycarbonatsubstratet resulterer i en uigennemsigtig finish og en ulæselig disk!
 • Gør enhver metode forkert (for eksempel anvende for meget pres, mens polering eller gnide cd'en i en cirkulær bevægelse) kan forkorte livet for en cd.
 • For at forhindre skader på din cd-afspiller, sørg for, at CD er helt tørre og fri for overskydende polering produkter eller voks inden du forsøger at afspille dem.
 • Når du trykker på cd'en, skal du ikke bruge et cirkulært mønster (omkredsen mønster, som når en cd er spinning). Gå fra indersiden til ydersiden i en perfekt linje (et radialt mønster), for at forhindre tab af data.
 • Ved polering disken, så sørg for den flade, som disken er lagt er flad og fast, men ikke hård eller slibende. Data gemmes på folie eller farvestof lag på toppen af ​​disken (etiketten side) og den beskyttende øverste lag er meget tynd i forhold til polycarbonatplast nederste lag vil polere. Den tynde øverste lag kan nemt blive ridset eller perforeret. Hvis dette sker, er data tabt for evigt, da det ikke kan repareres ved ethvert middel. Ved at trykke på en disk på for blød en overflade kan revne det eller få det til at de-laminat.
 • En cd data er faktisk gemt i mikroskopiske riller i materialet umiddelbart under den tynde, men temmelig hårdt maling side, som skulle bære en etiket.. Generelt en forlader den side alene og reparationer på en disk læsbarhed ved at udglatte defekter i tyk klart plastik side, hvorigennem en lys skinner for at læse dataene.

Ting du behøver

 • Ren, blød, fnugfri klud (mikrofiberklude er fremragende)
 • Vand (eller sprit)
 • Brasso metal poler, fine polermiddel eller tandpasta
 • Flydende bilvoks eller Vaseline (ekstraudstyr)
 • Bomuldshandsker eller plastik håndteres fødevarer handsker gør det lettere at håndtere cd'er og ikke efterlade fingeraftryk
 • En lampe