Wkudk

Hvordan at kontrollere væsker i en bil

Din bil er en stor investering. Kontrol af væsker regelmæssigt hjælper med at beskytte mod sammenbrud, mekanisk skade, og selv mulige ulykker. Lær at kontrollere din bils væsker dig selv og gøre det ofte. Når du får hænge af det, vil det ikke tage lang tid.

Steps

Hvordan at kontrollere væsker i en bil. Bilens instruktionsbog fortæller dig, hvornår væsker skal kontrolleres, men det er bare den mindste at holde din garanti i kraft.
Hvordan at kontrollere væsker i en bil. Bilens instruktionsbog fortæller dig, hvornår væsker skal kontrolleres, men det er bare den mindste at holde din garanti i kraft.
 1. 1
  Bilens instruktionsbog fortæller dig, hvornår væsker skal kontrolleres, men det er bare den mindste at holde din garanti i kraft. Mærk din kalender, eller bare tjekke væsker ofte.
 2. 2
  Park bilen på en flad og plan overflade og sæt parkeringsbremsen.
 3. 3
  Åbn hætten (læs link for at gøre dette sikkert).
 4. 4
  Tjek. Det bør nok kontrolleres efter bilen køler ned til en time eller deromkring, så olie i afkastet gallerier, topstykke dale osv. drænes ned, så du ikke får en falsk læsning. Find oliepinden (brug instruktionsbogen). Hook en finger gennem løkken og træk oliepinden helt ud, frigive ethvert klip, der kan holde den på plads. Brug et stykke køkkenrulle eller en klud til at tørre målepinden, så du vil have en klar læsning. Sæt oliepinden i sin åbning, og skub det fast hele vejen tilbage, så langt ind som det vil gå. Træk den ud hele vejen, denne gang læse oliestanden. Når du er færdig, skal du udskifte oliepinden i sin åbning.
  • Det oliepinden har mærkning på det angiver et interval for acceptabel oliestand (normalt indskåret, kløftede eller beskrevet). Dobbelttjekke mærkerne du ser mod instruktionsbogen. Hvis oliestanden er for lav, skal passende motorolie tilsættes, inden bilen kan køres. Med en ny bil, tage det til forhandleren service eller reservedele afdeling, har dem vise dig, hvordan du tilføjer olie og købe olie og deres mekanik brug. Med en ældre bil, tage det til en auto dele butik, de vil gå til din bil, vise dig, hvor at tilføje olie, og anbefale, hvad de skal købe. Da nogle motorer forbruge mere olie end andre, kan tilføje olie også blevet en hyppig opgave.
  • Kig på farven på din olie, også. Ren motorolie er en klar, gylden farve. Dirty motorolie er sort eller brun. Hvis din er mørkt, have et kig på din bils registre for at se, hvornår olien sidst blev ændret. Mørkere motorolie kan stadig køre en bil bare fint, så gå efter den tidsplan, mere end ved farven.
  • Du bør også ændre motorolie i henhold til både kilometertal og tid. Kontakt din instruktionsbog for de rigtige intervaller. Selv hvis du ikke køre det anbefalede antal miles, planlægger at skifte din olie ca en gang hvert halve år. Bare sidder i indkørslen, kan din bils olie nedbryde og bliver mindre effektive. Skift din olie oftere end det anbefalede tidsplan, hvis din bil bliver alvorlig brug.
  • Gentagne, udtalt tab af motorolie kan indikere en lækage i en pakning, eller at din bil er tidskrævende olie. Hold et vågent øje i din indkørsel under, hvor du parkerer. Også kigge efter tegn på olielækager på ydersiderne af motoren, og hvis du ser nogen olie eller konsekvent forbruge olie, tage din bil til en mekaniker og forklare, hvad du har set.
  • Hvis olien ser mælkeagtig eller skummende, kan det være forurenet med kølevæske, og bør kontrolleres af en mekaniker. Denne tilstand kan indikere en blæst toppakning eller andre alvorlige problemer.
 5. 5
  Kontroller transmissionsolie (hvis du har en automatisk gearkasse, se tip til manual). Dette sker normalt med motoren kørende og fuldt varmet op, enten i neutral eller Park, afhængigt af mærke og model. Det vil være den anden af ​​to maalepind. Som med olien, find det, trække det ud (frigive eventuelle clips), tørre den, skubbe den hele vejen tilbage til bunden af ​​sin rejse, og træk den ud og læse niveauet. Igen, se efter et niveau mellem de to mærker på oliepinden.
  • Denne transmissionsolie er rødlig, fordi det er rimeligt frisk. Transmission væske behøver ikke at blive ændret så ofte som olie, men det behøver lejlighedsvis skal ændres. Intervallet kan være så meget som 100.000 miles i nyere biler, konsultere din manual for at være sikker. Hvis din ser brun, sort, eller brændte eller dets udseende antyder, at det ikke kom ud af en flaske sidst, overveje at udskifte det. Transmissionsolie smører transmission, bilens gear system.
 6. 6
  Kontroller bremsevæske. Kontakt din manual for placering eller se sig om efter en plastik reservoir som denne mærket bremsevæske. Hvis dit reservoir ligner denne, kan du læse det niveau af væske lige igennem plastik. Tør snavs af udenfor, hvis du har brug for. Det kan hjælpe til også at mase bilen forsigtigt på sin affjedring med din hofte, hænder eller knæ, så væsken niveau ryster en smule. Hvis du stadig ikke kan se det, tage hætten og kigge i.
  • Biler må ikke indtage bremsevæske. Lav bremsevæske kan indikere enten en lækage i bremsen linje eller slidte bremseklodser overflader. Hvis din bremsevæske er lav, få bilen tjekket for at finde ud af hvorfor. En bil med lav bremsevæske eller utætte bremsevæske kunne undlader at stoppe.
 7. 7
  Kontroller servostyring væske. Dette vil generelt også være en plastikbeholder. Læs den igennem væggene, som du gjorde med bremsevæske, ved at åbne låget og hælde mere af en passende servostyring væske i. Der kan være to par linjer, én for en varm motor og en for en kold motor. Læs en, der er egnet til den aktuelle tilstand af din bil.
 8. 8
  Kontroller kølevæsken. Vær sikker på, motoren er afkølet, ellers kunne kogende vand sprøjte ud, når du åbner beholderen! Kølevæsken vil højst sandsynligt være i et reservoir op foran, nær varmeapparatet.
  • Biler er designet til at fungere med frostvæske som kølemiddel, ikke vand. Frostvæske er en blanding, der har et lavere frysepunkt og generelt et højere kogepunkt end vand. Hvis du skal fylde din kølervæske, gå købe en flaske af den rigtige ting.
  • Læs etiketten på frostvæske. Nogle formuleringer er beregnet til at være blandet halvt med vand, andre skal hældes i på fuld styrke. Frostvæske label vil fortælle dig, hvilken type du har.
 9. 9
  Kontroller forruden sprinklervæske.
  • Vinduesvisker væske vil ikke påvirke udførelsen af ​​din bil, men det er hvad der kommer ud, når du bruger sprøjter til at rense forruden mens du kører.
  • Sprinklervæske, der er formuleret til at rense ud bugs og andre vejsnavs er billig, så det er værd at få den ægte vare, selvom topping ud med lidt vand vil gøre i en knivspids.
  • Der er generelt ingen skade i at have sprinklervæske lav. Du vil naturligt bruge dette op, mens du kører din bil og rengøre forruden. Simply påfylde det, før det bliver helt tom.
  • Hvis du forventer meget koldt vejr, skal du sørge for at bruge sprinklervæske, der ikke vil fryse i lav temperatur. Vinduesvisker væske med lavt frysepunkt er specielt mærket som sådanne.
 10. 10
  Tjek dit dæktryk. Det er ikke en af ​​de væsker under kølerhjelmen, men det er afgørende for effektiviteten og sikkerheden i din bil. Du bør kontrollere dine dæk endnu oftere end din motor væsker. Mens du er der, skal du kontrollere slidbane på dine dæk.

Tips

 • Det er et godt tidspunkt at tjekke og opdatere din vedligeholdelse optegnelser. Hvornår var sidste gang du ændrede din olie eller tog bilen ind til en tune-up? Hvornår er den næste tidsplan vedligeholdelse? Har du roteret dine dæk sidst?
 • Biler med manuel gearkasse kan også have en kobling hovedcylinder, der ligesom bremsen master cylinder, kan lække ned og har brug for genopfyldning.
 • For baghjulstræk biler, bør differentialehuset skal kontrolleres, så godt.
 • Standard transmissioner har smøremiddel som eftersyn ved også, og dette sker under bilen.
 • Lav noter i din vedligeholdelse log om noget, du finde, især noget ud over det sædvanlige. Bemærk også væske ændringer og andre vedligeholdelsesaktiviteter.
 • Hvis du finder en væske niveau lavt, så tjek det igen snart, og ofte, og holde et vågent øje under din bil og i din indkørsel for utætheder. Hvis du finder noget lækker, få din bil serviceret.
 • En kold er en, der ikke har kørt i flere timer. Et varmt eller lunkent er én, der er blevet drevet nylig.
 • Det er også en god ide jævnligt at tjekke din luftfilter. Disse kommer i forskellige former og størrelser og er anbragt i en række forskellige måder. Det er ikke anbefales at blæse filteret ud med en luft kompressor, da dette skader filteret. Det beløb det koster at udskifte filteret vil spare dig gas km.

Advarsler

 • Må ikke kontrollere væsker, såsom olie, lige efter at slukke for motoren. Tillad lidt tid til at passere for at tillade olie, der er løbet ind i motoren at løbe tilbage i reservoiret. Ellers kan du se en læsning, det er lavt, når de i virkeligheden er det ikke, med det resultat, at du vil overfyldning.
 • Hæld aldrig automotive væsker på jorden, i storm afløb, eller ned dræn. Saml dem i en flaske og spørg din lokale auto dele butik eller mekaniker butik om genbrug dem eller bortskaffe dem korrekt. Frostvæske er både attraktivt for kæledyr, og dødeligt giftige.
 • Vær sikker på, når topping fra væske i din bil, at du bruger den rigtige type af væske, eller det kan forårsage skader på bilen. Hvis din bil skal Mercon V type transmissionsolie og du lægger regelmæssig Mercon / Dexron "3" væske i, kan du beskadige din transmission.
 • Undgå at få væske på din bils maling, nogle væsker kan beskadige finish. Hvis nogen skulle spildes, rense ud resten grundigt og hurtigt.
 • Bremsevæske skal holdes helt rene og fri for fugt. Det er ekstremt vigtigt at aftørre alle overflader helt, før du åbner bremsevæske tank i din bil. Den mindste forurening kunne holde dine bremser fra drift. Også, ikke bruge bremsevæske, der har været åbne i mere end en måned eller to. En uforseglet beholder af bremsevæske tager på fugt fra atmosfæren. For meget fugt i dit bremsesystem kan få det til at mislykkes. Hvis der er nogen tvivl om sin alder, bruge en ny, (fabrik) forseglet beholder af bremsevæske.