Wkudk

Hvordan til at læse en binær ur

Imponer dine venner ved at sætte en binær ur på dit skrivebord. Du kan læse den i to tilstande ved hjælp af disse enkle trin.


Ideen om den binære ur er enkel. I stedet for at vise tal i bunden 10 (som de fleste mennesker er vant til), bruger det binære (base 2), som kun benytter 1s og 0'erne. Fordi der er kun to cifre, kan lys bruges i stedet for cifre. "On" betyder en 1 og "Off" betyder 0. Læsning uret er kun et spørgsmål om at konvertere den binære værdi decimal.

Steps

Hvordan til at læse en binær ur. Decode hvert binært ciffer.
Hvordan til at læse en binær ur. Decode hvert binært ciffer.

BCD (binært kodet decimal) tilstand

 1. 1
  Decode hvert binært ciffer. Uret er opdelt i tre sektioner, der hver indeholder to kolonner af lys. Den første sektion viser timer, den anden minutter, og sidste afsnit fortæller sekunder. Den første kolonne i hver sektion repræsenterer det første ciffer (10 plads) og den anden kolonne viser det andet ciffer (eller 1 plads). Hver søjle er sammensat af 2-4 lys, der hver repræsenterer en potens af to. Start fra bunden, den første lys betegner 2 0 (1), den anden betegner 2 1 (2), den tredje er 2 2 (4), og den øverste lampe betegner 2 3 (8). På billedet kan du nemt se dette ved tallene til venstre for hver række.
 2. 2
  Læs time ved at dekode den første sektion. På billedet repræsenterer nederste lampe (første række 1) i den første kolonne er tændt, og den anden kolonne er blank ( 01)>). Ved at kombinere cifrene, får du 10:00.
  BEMÆRK: Tiden vises i 24-timers tid. Fratræk 12 fra nummer, hvis det er 13 eller større. For eksempel ville 15 være 3:00.
 3. 3
  Find minutterne med den samme proces som før. Igen ser på billedet, i den midterste del, er de første to (nederst) lys i den første kolonne lit (anden række repræsenterer 2 og første række er 1, 2 + 1 = 3), og de første tre i den anden kolonne er tændt (tredje række repræsenterer 4, andet 2, og den første 1, 4 + 2 + 1 = 73)>), der kombinerer de to cifre, finder vi det er 37 minutter over.
 4. 4
  Afkode sekunder. Dette kan nogle gange være en vanskelig opgave på en aktiv ur, fordi sekunder nogensinde er under forandring. På billedet er tredje lys i den første kolonne (tredje række 4) og den fjerde og første lys i den anden kolonne (fjerde række er 8, og først er 1, 8 + 1 = 94)>), er tændt, viser 49 sekunder. Hvis du glemmer, hvad nummer et lys står for, se på antallet direkte til venstre for rækken.
 5. 5
  Kombiner numrene at aflæse tiden.

Ægte binær tilstand

 1. 1
  Decode hvert binært ciffer på samme måde som i BCD-tilstand, men de to kolonner i hver sektion nu fungere som en enkelt kolonne. Lysene i højre kolonne udgør stadig 2 0, 2 1, 2 2, og 2 3 henholdsvis, men den venstre kolonne fortsætter mønsteret. Startende fra bunden, den første lys betegner 2 4 (16) og den anden 2 5 (32). Der er ingen grund til at fortsætte forbi 2 5, fordi 59 (den højeste nødvendig nummer) kan skrives som 111011 (2 5 + 2 4 + 2 3 + 2 1 + 2 0 = 32 + 16 + 8 + 2 + 1 = 59).
  Husk: Uret bruger lys i stedet for cifre på er 1, og off er 0.
 2. 2
  Læs timer. Brug uret som et eksempel, de sidste to lys på den øverste række, lyser (2 + 1 = 3), så det er 3:00. Bemærk at lysdioderne på uret er arrangeret i rækker. Lyset kan være arrangeret i kolonner eller rækker, men læser det er den samme. Husk på, er 1 og slukket er 0. De timer på uret kan skrives i binær som 0011, som er 3 i decimal.
 3. 3
  Find minutter. Igen ser på uret, har vi 011001, i den nederste række, hvilket svarer til 2 4 + 2 3 + 2 0 = 16 + 8 + 1 = 25 minutter.
 4. 4
  Afkode sekunder på samme måde som timer og minutter. Uret på billedet ikke viser sekunder.

Tips

 • Må ikke dvæle ved det math. Alt du skal gøre er at huske, hvad værdi hver lampe repræsenterer.
 • For at forbedre din evne til at huske de kombinationer af lys, kan du se sekunder kolonnen og tælle sammen med det. Dette får dig fortrolig med de lyse kombinationer og vil gøre læsning tid lettere og hurtigere.
 • Øvelse gør mester! Binære ure er meget svært at læse, så bare øvelse, øvelse, øvelse!
 • Undertiden kolonnerne kan være anbragt vandret (ligesom uret ovenfor). Proceduren for at afkode tiden er stadig den samme.

Advarsler

 • Hvis du ønsker at vise foran dine venner, sørg for du kan læse binære med lethed. Alt hvad de skal gøre, er at se på en almindelig ur at afgøre, om du er forkert. Og vil det ikke være dårligt!

Ting du behøver

 • Binary ur eller ur