Wkudk

Sådan køber du en bærbar computer til lydoptagelse

De fleste bærbare computere, der er på markedet i dag ikke er i stand til at udføre den opgave, der kræves af en DAW (Digital Audio Workstation). De svage pletter af de fleste af de bærbare computere derude, er følgende:

1.. Firewire chipset (1394 chipset)

2.. Harddiske

3.. Processorer

4.. Strømbesparende forsyningsselskaber

Steps

Sådan køber du en bærbar computer til lydoptagelse. Firewire chipset (1394 chipset).
Sådan køber du en bærbar computer til lydoptagelse. Firewire chipset (1394 chipset).
 1. 1
  Vælg en TI firewire (1394) chipset. Du har brug for en maskine, der bruger Texas Instruments (TI) 1394 Chipset. Næsten alle producenter af Firewire audio interfaces klart fremgå, deres hardware virker kun godt med dette chipsæt. Alle de andre chipsets derude (VIA, NEC, Ricoh, JMicron) synes at have problemer lige fra Audioudfald, digitale fejl, software nedbrud til fuld blæst systemnedbrud og den berygtede "Blue Screen of Death." Mac'er leveres med TI 1394 chipset, som gør nogle af de "arbejdsstation" klasser af bærbare computere fra HP. Dell bruger Ricoh chipsæt, der er alvorligt problematisk, hvis du rent faktisk ønsker at bruge firewire port til at overføre lyddata. Hvis du allerede har købt en bærbar computer, der har et problematisk 1394 chipset, kan du være i stand til at deaktivere det i Enhedsindstillinger område af dit kontrolpanel og køb et ExpressCard 1394 med TI chipset. Jeg har fået at vide, at dette kun virker, er at du har en Intel ExpressCard bus. (Tak til ADK Pro Audio)
 2. 2
  Vælg hurtige harddiske. Sørg for, at harddisken, der kommer med maskinen er mindst 7200 RPM. Bærbare computere er designet til at minimere strømforbruget, hvilket betyder, at præferencen vil være for langsom 4200 eller 5200 RPM harddiske. Dette hjælper batteriet holder længere, men betyder, at drevet kan nok ikke holde trit med dine audio streams. Ligegyldigt hvor hurtig din interne harddisk er, bør du have dine programmer og operativsystem på én disk og dine lydfiler på en anden disk. Nogle laptops vil give mulighed for en anden internt drev, som er fantastisk. De fleste mennesker dog vælger at bruge en ekstern harddisk enten via USB 2.0 eller via et firewire bus, der er forskellig fra den, du kører på din audio interface.
 3. 3
  Vælg en passende CPU. Aktuelle bærbare processorer spænder fra den lave ende AMD Sempron til den høje ende Intel Core2 Extreme. Den bærbare computer markedet har ikke den samme mangfoldigt udvalg af processorer som desktops, men at købe en bærbar computer med en low-end processor vil bremse din kodning tider. Kig efter en multi-core processor såsom AMD Athlon X2-modeller, eller Intel Core Duo og Core2 Duo / Extreme modeller, som de fleste professionelle lydoptagelse pakker bør støtte multi-threading. Hastigheden af ​​en processor er langt mindre relevant end dens arkitektur. For eksempel vil en Intel Pentium M 2.26GHz CPU faktisk være langsommere end en Intel Core 2 Duo 1.8GHz, grundet arkitekturen forskel.
 4. 4
  Konfigurer strømbesparende forsyningsselskaber. Du bør være i stand til at oprette den bærbare computer til at køre off af stikkontakt og ikke batteriet, hvis det er muligt. Audio streaming kræver masser af harddisk spinning og tonsvis af regnekraft. Disse alle tage masser af power. Når du kører ud af batteriet, er du bare ikke få nok magt til at gøre at få din maskine til at udføre. Indstil din Strømstyring til Maksimal Performance. Sørg for at du aldrig lade maskinen slukke dine harddiske, også. De fleste bærbare computere har en "4-Pin" 1394 eller Firewire stik. Disse ikke sende strøm ud til eksterne enheder. Så du bliver nødt til at drive dine FireWire-enheder med en ekstern strømforsyning. Kun en "6 Pin" 1394 jack vil sende strøm til enheden, men bærbare computere er ikke designet til at drive yderligere enheder. De har simpelthen ikke har magt til overs. Så selv hvis du har en 6-Pin jack, være sikker på at drive dine eksterne FireWire-enheder med deres egne strømforsyninger.

Tips

 • Hvis du har problemer med din bærbare computer og få popper, glitches, drop-outs eller andre digitale fejl, så sørg for at du har de seneste revisioner af alle de drivere for alle hardware, den nyeste BIOS, den nyeste version af dit OS, og at du har installeret alle de ikke-standard Microsoft Hotfixes til 1394-bussen. Hvis du stadig har problemer prøve at deaktivere alle de hardware, som du ikke bruger. Koncentrer at slippe af CD / DVD-drev, modemmer, trådløse kort, kortlæsere og alt andet, som du ikke bruger i øjeblikket.
 • Tal med en laptop producent, der har specialiseret sig i computere til lyd eller video. De vil vide, hvad slags hardwarekomponenter går ind i maskinerne.
 • Når du får din nye maskine, teste det svært i de første par dage. Prøv at optage så mange lydkanaler, som du kan for at afprøve grænserne for dit udstyr. Denne måde kan du sende det tilbage, hvis det ikke virker godt i den første uge eller deromkring, og få dine penge tilbage.
 • Et alternativ til en 7200 RPM drev er en solid state-drev (SSD) for ekstra ydeevne og pålidelighed. Desværre er disse er i øjeblikket meget dyrere og gem færre data end traditionelle harddiske. Hvis du vælger en SSD, plan om at købe en ekstern harddisk til opbevaring af dine lyd-projekter.
 • De fleste salgs-folk fra store computerproducenter ved ikke, hvad slags chipset bliver brugt til deres firewire bus.

Advarsler

 • Hvis du allerede har købt en bærbar computer, der ikke virker, så prøv ikke at råbe på teknisk support folk fra computerproducenten. Det er ikke deres skyld, at computeren ikke var designet til audio streaming. For 99% af de mennesker derude, arbejder en standard 1394 chipset fint. Du kan som regel få dem til at være mere nyttigt, hvis de ikke hader dig allerede.